Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözümden dolayı %47 raporum var. Ehliyet alabilir miyim?

ertackaracan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Benim gözümden solayı %47 raporum var.Ben ehliyet alabilirmiyim.Çoğu doktora gittiğimde alamazsın diyor ancak beni ameliyat eden doktorum alacağımı söylüyor.Detaylı bilgi verirmisiniz.

ertackaracan
Rahatsızlığın sadece bir gözündeyse yani monoküler isen ehliyet alabilirsin.

rgndmr

Gözümde,gözlükle görebiliyorum.

Benim %47 raporum var.Hastalığım miyop.Ehliyet almak istiorum ama birçok kişi alamazsın diyorlar.Birde diyelim ki ehliyeti aldım araç alımında ÖTV indiriminden faydalanabiliyormuyum ?

gözlükle muayene sonucu alabilirsiniz ehliyet. ehliyete de gözlükle kullanabilir ibaresi konur. oranınız yüksek çıksaydı o zaman alamaya bilirdiniz.

Gözlükle araba kullanma şartıyla alabilirsiniz fakat bu raporunuza istinaden ÖTV'den muaf araç alamazsınız nedeni ise şu haraket ettirici özelliklerini kullanamama durumunuz yok.

Ehliyet Hakkında

Benim %47 raporum var bir gözüm neredeyse hiç görmüyor denilebilir.Ben ehliyet için rapor almak istiyorum ancak bu gözle sen ehliyet alamazsın diyorlar.Gözlük kullanıyorum buna rağmen rapor alamıyorum.Bu durumda ehliyet alabilirmiyim ? Alabilirsem nasıl bir yol izlemem lazım.

Üst Alt