Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

'Grade 1 dilatasyon izlendi' ne demek? Diabetten yüzde kaç oran alırım?

ugur251

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 1 senedir diyabet hastasıyım böreklerimde şeker hastalığından beri sıkıntı var en son doktora gitdigimde grade 1 dilatasyon izlendi diye yazıyodu raporumde bunun anlamı galiba kanser benim sorum ben bu sebebten solayı yüzde kaç rapor alırım?

dilatasyon yani böbrekte şişme görülmüş..bendede var aynı sorun hemde nakilli böbreğimde ama idrarı yapınca kayboluyor..doktorum pek onemlı birsey olmadığını solemişti.sadece idrarını sık sık yap..

Diabet
A- Diyet ve oral anti diabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamışTip II Diabetes mellitus:% 20
B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyonyapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Komplikasyonları için ayrı oran veriliyor ancak şişme ise eğer bunun için verilir mi bilemiyorum, bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa mutlaka paylaşacaklardır...

* sakatlık oranı cetveli 'nde ayrıca böbrek bölümü ise şöyle:
Nefroloji (Böbrek Hastalıkları):

Nonnefrotik proteinüri ile seyreden nefropatiler 6 ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, kreatinin normal): % 40
Nefrotik sendrom 6 ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, (kreatinin normal) : % 60

Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği
a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika: % 20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika: % 40
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika: % 60

Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik Böbrek Yetmezliği : % 90
Renal Transplant (Böbrek Nakli İçin): % 70

Kanserle bir ilgisi yok arkadaşım. Böbrek içinde saptanabilen en düşük düzeyde genişleme var, anlamına geliyor. Şeker ve kilo düzeyin istenen sınırları aşmamalı. Bu durumda normale döner.

Hımmmm ben bi kaç yere sordum böbrekte tümör var demişlerdi. Bu yüzden biraz tedirgin oldum. Kilom fazla deil 1.67 boyum var 55 kiloyum böbrekte bunun haricinde en büyüğü 8 mmyi bulan 10 a yakın taş var ve benim böbreğim sürekli taş üretiyor.(1 sene önce ameliyat olup aldırmıştım, bundan sonra 5-6 tane düşürdüm ve hala var taş böbreğimde) şekerimde devamlı yüksek bi hafta önce doktora gittiğimde 767 çıkmıştı gecen bi daha gittim burdada 647 çıktı taş oluşmasının nedeni şeker galiba. İş görmezlik raporu için baş vursam bunların ikisini birleştirip de mi veriyorlar yoksa tek hastalığımı baz alıyorlar?

Tümörle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Şeker çok yüksek. Bu şeker değeriyle yaşadığınız 1 günü, ömrünüzden çalınan 3 gün olarak değerlendirmelisiniz ve bu nedenle normal düzeye kontrollü bir biçimde düşürülmeli. Taşla ilgisi olma olasılığı yüksek. Bir de kronik seyirli bir böbrek rahatsızlığınızın olmadığından emin olmalısınız, tabi bir doktorun yol göstericiliğinde.

tip 1 diyabet emeklilik ve bakim paras

Ben 2 senedir tip 1 diyabet hastasiyim sekerim 800 kadar cikti cok dengesiz bi halde cok yukselip bazende cok dusmektebenim emekli olmam icin ne gerekli? Seker surekli 200 ustunde deil ilac tedavisiyle dusmekte ama gece yatarken kendiliginden cikiyor. Ailemde sadece babam ozel bi yerde sigortali calisiyor. Seker yuzunden calisamiyorum ben. Emeklilik yada bakim parasi alabilirmiyim? Alabilirsem nasil ne yapmam gerek bilgi verirmisin bana?

Daha önce hiç sigorta girişin yapılmamışsa emekli olma hakkın ancak bundan sonra sigorta başlangıcı ve çok uzun yıllar çalışman sonucunda olur.
Diyabetten bakım aylığı bağlamazlar. Hem yeterli oranı alamazsın, hem raporun uygun olmaz evde bakım için.
2022 için ise şartların uygun olmaz, çünkü hanede kişi başına 270,23 TL'den az düşmeli.

Üst Alt