Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Griple gelen ani işitme kaybı!?

tanjugunduz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
değerli dostlar bir çok başlığı okudum ama uygun cevabı bulamadım o yüzden yeni başlık açmak zorunda kaldım lütfen mazur görün.

biraz başımdan geçenleri uzun yazacağım ani işitme kaybı yaşayanları faydası olması amacıyla.

bundan yaklaşık 2 ay kadar önce grip oldum ve sağ kulağım tamamen tıkandı ve ses gelmez oldu . 3 gün içinde gribi ayakta atlattım ilaç kullanmadan sonrasında ise sağ kulağımdan ses gelmeyince egüneşli erdem hastanesine gittim ben kulağımın temizlenip açılması gerektiğini düşünürken doktor muayene etti kamera ile baktı kulağın tertemiz gripten sonra olabilir 1 ay içerisinde açılmazsa gel dedi. neyse ben doktora güvenerek hastaneden çıktım aradan 1 hafta geçti kulağım yine duymayınca bakırköy sadi konuk hastanesine kbb doktoruna gittim neyse orda da doktor muayene etti kulağın temiz bir sorun görünmüyor dedi işitme testi ve timpanometre testi istedi . bankodan test için gün almaya gittim bana mayıs ayına gün verebilirim dedi bende sinirlenerek çıktım ama hala sağ kulağım duymuyor matematik öğretmeniyim derste sınıfa sol tarafımı dönüyordum çok sinir bozucu bir durum . bakırköyden çıktıktan sonra güneşli medicine özel hastanesinde doktor hakan beye muayene oldum . ben daha sorunumu anlatmayı bitirmeden hemen işitme testine alalım seni İNŞALLAH iç kulak değildir dedi teste girdim geldim . evet iç kulak ani işitme kaybı olmuşsunuz neden bu kadar beklediniz size yanlış teşhis konulmuş ilk 3 gün müdahale çok önemliydi dedi . ama biz rutin yapılması gerekenleri yapacağız kulağınızı (sesi) ne kadar geri getirebilirsek o kadar kar dedi. kortizol tedavisi başlattı ve hiperbarik oksijen tedavisi önerdi . tabi ben bu arada yaklaşık 25 gün kaybettim. bahçelievlerde özel hipermer oksijen tedavi merkezine gittim orada bana verilen bilgi seans başı 60 küsür tl 20 seans sizi alacağız dediler ama beklenen fayda çok düşüktü . ben tam yaptırmamaya karar vermişken oradaki sekreter bizde yapmazsanız bile çapa tıpa gidin orada var mutlaka ihmal etmeyin dedi. ertesi gün çapaya gittim oradaki doktor emine hanım çok ilgilendi sizden önce 3 kişi Ani işitme kaybı hasta geldi yerimiz kalmadı dedi bağcılar devlet hastanesinde yeni açıldı sizi oraya yönlendirelim dedi cepten aradı taksiyye apar topar geçtim (sözde vakit kaybetmiyorum) bağcılar hiperbarik oksijen merkezi beni hemen tedaviye aldı 20 seansım bugun bitti .

sonuçlarım 1 şubat : sol hava 0 kemik 0
sağ hava 58 kemik 48

11 şubat : sol hava 0 kemik 0
sağ hava 53 kemik 43

2 mart sol hava 6 kemik 5
sağ hava 45 kemik 39 sağ kulakta orta derece SNİK var yazıyor.

sorum şu bu değerlere göre ben işitme cihazı kullanmalımıyım ? bazıları gerek yok bazıları kullanmalısın diyor kafam çok arışık sol kulağımı kapattığımda tv de düşük sesli konuşmaları ayırt edemiyorum ama ilk girp olduğumda sağdan hiç duymuyordum şuan biraz yüksek sesleri duyabiliyorum . evet biraz uzun yazdım biliyorum ama tavsiyenizi bekliyorum . şimdiden teşekkürler.

mucizemi desem, bagcilarin reklamini guzel yap sen valla:)
hava 6 kemik 5 daha ne istiyosun iste. yanlisin yoksa sana cihaz vermezler, verseler bile saglam duyan gibi tek kulak. obur kulaginda hafif kayip var. allaha sukret, az duyan kulaginla ugrasma bence:eek:

ilginiz için teşekkürler . reklam yapmak değil amacım başımdan geçen talihsizliği anlattım . özetle işitme.cihazina gerek.yok sol kulağını gözün gibi koru mı diyorsunuz doğru anlamış miyim.

O ruh geri gelecek

yanlis anlattim galiba:)reklamini yapsan tesekkur edersin anlaminaydi.
gripten kendini cok iyi koru. bide isitme cihazi kullanmak tam duyan gibi kuagin olduktan sonra;o kulfetleri cekemezsin anlamina soyledim.

gene cevaba tam ulaşamadım.suan.tv karsisindayim herşey ney ancak sol kulağı kapatınca resmen sesler.yariya iniyor birazda boguklasiyor şimdi cihaz taksam sol işitme kaynım ilerler mı ona karar vermeye çalışıyorum . bilgilerinize ihtiyaç duyuyorum bu arada orda hastalarla haşır neşir oldum.benim.gibi günde 2 3 hasta geliyor çok yaygın Ani işitme kaybı .

O ruh geri gelecek

ee ama . oyle duyan kulagini kapatipta deneyip durursan sukretmeden. psikolojik duymaz olursun benden soylemesi:)
istiyorsan alabilirsin tabiikide. ama bil, isitme cihazindan gelen sesler su halimde bile COK ILERI ISITME KAYBIM VAR kendi duydugum sesler gibi guzel degil.

anladım o zaman bu halimize çok.sukur RABBİM.herkese acil şifa lar versin. İNSALLAH.

O ruh geri gelecek

kardeşim geçmiş olsun.bende grip nedeniyle işitmemi kaybettim.benim iki kulakta kayıp var şuan ve zamanla artıyor,doktor ilaç tedaviside verdi bana ama pek fayda etmedi.

senin bundan sonra yapacakların.kendine çok dikkat etmen lazım.özellikle solunum yolu hastalıklarına karşı koruman lazım.yani mümkün mertebe grip filan olmamaya çalış.çünkü bu hastalık bir başlayınca süreklilik yapıyor.yani kulaga zarar veriyor.benim tavsiyem cihaz kullan.kulak içi küçük cihazlar var.iyi bir cihaz alırsan.güzelde ayar yaptırırsan sana çok faydası olur.yok ben böyle duyuyorum idare ederim dersen kullanmayabilirsinde yani.ama sesleri anlamakta zorlanıyorsan ben kullanmanı tavsiye ederim..

sesleri anlamakta su bakımdan zorlanmiyorum sol çok net duyuyor zaten bu beni biraz yanılttı daha önce bir kez kulaklarım tıkanıp sonra kendiliğinden açılmıştı doktorunda yönlendirmesiyle açılacak zannettim meğer durum farkliymis galiba cihaz kullanmayacağım şuan çok olumsuz bir durum yok sadece merak ettiğim.konu işitme cihazı ilerlemesine engel olur mu yoksa kendisini ilerletir asıl bunu merak ediyorum ama shukufe hanimin tavsiyesine uyup şuan için kullanmayacağım.

O ruh geri gelecek

isitme cihazi isitme kaybini durdurmaz.
hatta olur olmaz ayarliyan birisine denk gelirsen ilerletir bile.piyasada oyleleri cok.

Gripli hastanın şiddetli aksırık ve öksürüğü sırasında orta kulak basıncı aniden artmakta (östaki borusu da grip nedeniyle tıkalı olduğundan basıncı ayarlama fonksiyonunu yapamadığından) gergin olan kulak zarı yırtıkları oluşabilmekte ya da iç kulak girişindeki yuvarlak pencerenin üstündeki zar yırtılmakta ya da virüs direk iç kulak ve işitme sinirini tutmakta ve buna bağlı geçici veya kalıcı ani işitme kayıpları oluşmaktadır.

Ani İşitme Kaybı nedir?

3 günden kısa sürede gelişen, işitme testinde(odyometri) ard arda 3 frekansta 30 desibelden ( dB) fazla kayıp görülen, iç kulaktaki işitme sinirinden kaynaklanan işitme kayıplarına ani işitme kaybı diyoruz. Aslında ani işitme kaybı bir hastalık değildir, iç kulaktaki işitme sinirini etkileyen çeşitli hastalıklarda ortaya çıkan bir bulgudur.
Ani işitme kaybı kulak burun boğazın acil hastalıklarından biridir. Hastalığın iyileşme oranını en çok etkileyen faktör tedaviye erken başlanmasıdır. Tedaviye erken başlanması o kadar önemlidir ki değil günlerin, saatlerin bile önemi vardır. İlk 48 saatte tedaviye başlanması başarı şansını çok artırmaktadır. Tam olmayan, pes sesleri tutan, tek taraflı olan, beraberinde çınlama ve dengesizlik olmayan, sistemik hastalığı olmayan genç hastada iyileşme şansı daha yüksektir. Birçok araştırmada erken tedaviyle % 85'lere varan başarı oranı bildirilmiştir. Ancak tedaviye ne kadar geç başlanırsa başarı şansı o oranda düşmektedir. İlk 2 haftada tedaviye başlanmamışsa tedavi şansı çok azdır.

İşitme testinizin değerlendirmesi :

1 ŞUBAT : Sağ kulak orta-ileri derecede işitme kayıplı.
11 ŞUBAT : Sağ kulak orta derecede işitme kayıplı.
2 MART : Sağ kulak orta derecede işitme kayıplı

26-40 DB ARASI İŞİTME KAYIPLARI HAFİF OLARAK DEĞERLENDİRİLİR
41-55 DB ARASI İŞİTME KAYIPLARI ORTA OLARAK DEĞERLENDİRİLİR
İşitme eşiklerinizin ne düzeye gittiğini bu yazdıklarımdan referans alabilirsiniz.

Son olarak şunu belirtmek isterim ani işitme kayıplarında Pozitif Prognostik Faktörler ( İyileşme olasılığının yüksek olması anlamına gelir )
- Hastanın Genç Olması
- İşitme kaybının tek taraflı olması
- Baş dönmesinin az yada hiç olmaması
-Sigara stres alkol gibi zararlı alışkanlıkların olmaması gibi faktörler vardır.

işitme cihazı konusunda mehmet akşit hocamız size en faydalı yorumu yapacak kişidir.ona mesaj atarsanız bence en sağlıklı bilgilendirmeyi ondan alabilirsiniz bu forumda hastalara yardımcı olmakta hocamızda.

Fulya83

ikisine birden neden takıyor yanlış yönlendirmeyin.... az duyan kulağa kanal içi cihaz alabilirsin kardeş zamanla da alışırsın doğal gelmese bile alışacaksın zamanla marka falan da önermeyin wideks herkese mi doğal veriyor bizzat ben denedim beğenmedim herkesin kaybı farklı o yüzden gidip denemeli arkadaş tüm markaları dene tek tek.

dostlar ilginize çok tesekkurler kulağımda ne çınlama ne uğultu hiçbirşey yok sadece ses azaldı baş dönmesi hiç yok , yaş 31 , içki sigara alkol hiç yok , grip iken hiç oksurmedim.sadece bir gece ateslendim ıhlamur , nane limon , sirke derken ayakta geçirdim beni yanıltan daha önce 1 - 2 günlüğüne kulağımın tıkanıp kendiliğinden açılması birde beceriksiz bir doktorun yanlış yönlendirmesi oldu . kulak cihazı şuan için kullanmayacağım galiba çünkü sol taraftan net duyuyorum. bu kanıya nerden vardım diyelim ki iki kulakta işitme.kaybi oldu biri diğerinden az daha iyi ise tek kulağa takılması öneriliyor o zaman benim tek kulagim net duyuyorsan neden diğerine takip doğal olmayan seslere maruz kalayım diye düşündüm . eğer kaybım artarsa ve o zaman cihaz kullanmayı düşünürüm dedim. İNSALLAH tıb ben doğru dusunuyorumdur.

O ruh geri gelecek

birde sol kulagim.net Bağcılar devletteki odyimetrideki kızlar üstün körü bakıyorlar medicine de yaptığım 2 test test 0 çıktı o yüzden bu testler hiç güvenilir değil açıkçası bende istemedim sukufe hanımın dediği gibi psikolojik olarak kendimi hasta etmeyeyim.diye düşünüyorum . SUKUR her halimize hayırlı cumalar . tavsiye veren herkese teşekkürler.

O ruh geri gelecek

tanjugunduz

Eğer testinizden son derece emin olmak isterseniz benim size tavsiyem biruni üniversite hastanesinde prof dr ismet hoca yada yrd doç yüksel hocadan randevu alın kbb muayenesinin ardından odyometri testi isteyin biruni üniversite hastanesi odyometristi merve hanım çok deneyimli biri bu konuda eğer görünmek gibi bir karar alırsanız test sırasında bende sizi bilgilendirmek için hastaneye geçebilirim. aklınızda bulunsun

Fatih bey 7 mart salı günü öğleden sonra 2 ye Yüksel Hoca'dan randevu aldım. hem.isitme testimi yaptıracağım.hemde cihaz kullanmama gerek var onu öğreneceğim . ilginiz için teşekkürler.

O ruh geri gelecek

Yüksel hoca işitme testleri konusunda çok titizdir.işitme testlerini çok zor beğenir en iyisini ister 7 Mart salı günü bende hastanede olmak isterdim fakat haftanın dolu olduğum tek günü salı günü malesef. ama yüksel hocanın odasına ve odyometri testine girdiğinizde benim ismimi belirtirseniz yardımcı olacaklardır ayrıca işitme testine girmeden önce odyometrist hocamıza telefon açarım maksimum ilgiyi gösterirler o gün stajda olan sınıf arkadaşlarım varsa ayrıca onlarda sizle özel olarak ilgilenecektir.bu konular hakkında sohbet etmek isterseniz bana facebook üzerinden ulaşabilirsiniz iletişimde kalmamız iyi olacaktır ;
https://www.facebook.com/fatih.arioz

Fatih bey çok tesekkur ederim yalnız benim.facebook sayfam yok kullanmıyorum . özelden telefonunuzu atarsanız whatsup a eklerim . benimde tek öğleden sonra boş günüm salı günü kısmet. görüşmek üzere.

O ruh geri gelecek

Sağ kulağınıza cihaz taksanız sol kulagınızda ilerleme olmaz.Zira o zaten normal duyuyor.Yerinizde olsam cihazla filan hiç uğraşmam.

dostlar herkesin ilgisine alakasina teşekkürler . bugün doktora gittim doktor bey karar sizin dedi normalde bu kadar kayıplara önermem dedi . ama.kimi hasta için bu kayıp önemli kimisi için önemsiz olur dedi çalıştığı iş önemli dedi . sizin yerinizde olsam cihaz kullanirim dedi. bu arada ben aklımdaki asıl soruyu sordum işitme cihazı kaybı artırır mı azaltir mı . cevaben kesinlikle arttırmaz ama azaltabilir mı bunu kimse bilemez dedi , kimse.yorum yapamaz bu noktaya dedi. bende bu bilgilerden sonra Suna karar verdim sol.cok.net çok güzel duyduğu için sağda 45 DB duyduğu için şuan cihaz kullanmamaya karar verdim. doğal sesleri bozmyayim.diye. eğer sol.kulagimda da biraz kayıp olsaydı cihaz kullanırsın. ayrıca sağ kulak eğer ilerlerse o zaman yine cihaz alırım ama şuan kullanmayacağım . tekrar ilgili dostlara teşekkürler özellikle Fatih beye ayrıca tesekkurler çok ilgili bir arkadaş.

O ruh geri gelecek

5a23ed786c5721fa7f78f981b835e39a.jpg

O ruh geri gelecek

buda testimi iyi çekemedim .

O ruh geri gelecek

tanjugunduz;

Tekrar tekrar geçmiş olsun bugün samatya hastanesinin kbb uzmanlarından biriyle yüz yüze sohbet etme şansım oldu sizin durumunuzu aktardım.Dün konuştuklarımızdan farklı bir yorum yapmadı 6 ayda bir kontrol yaptırmayı unutmayın bence.

stjodymfatiharioz

Fatih kardeş teşekkürler . yalniz bugünlerde sanki hava soğuk iken sağ kulagimda çınlama arttı ya ben çok dikkat ediyorum yada gerçekten arttı sağda devamlı bin tınnnnnnn sesi

O ruh geri gelecek

arkadaşın dediği gibi Allah'a şükür et siz derste sadece solunuza dönüyorsunuz ben ne terafıma nasıl dönecem kim konuştu bilmiyorum benimde ani oldu her ikisi kapandı sol %90 kayıp işitme cihazı bile yetmiyor :( cihaz kullanma derim psikolojini tam bozar ver kulağına ilerde gittikçe zarar veriyor kalmış işitmeni daha düşürür

suat65,
Uzaktan bakınca, sanki iç kulak anomalisine bağlı ani işitme kaybı gibi görülüyor.
İç kulakta perilenf denilen bir sıvı vardır. Bu sıvı, beynin içindeki sıvıyla aynıdır. Bu sıvının kafa içinde dolaşımını sağlayan kanallar vardır. Bunlardan bir tanesi de iç kulakta bulunan "vestibüler kanal"dır. Bu kanalın çapı 1 mm civarındadır. Eğer anatomik olarak kanalın çapı daha genişse, örneğin 1,5 mm ise, ani ve zamanla artan işitme kaybına neden olabilir. Özellikle kafaya alınan darbeler işitme kaybına neden olabilir. "Geniş Vestibüler Kanal Sendromu" olarak bilinir.
Hastalığın tedavisi yok. Genellikle sonuç koklear implant uygulamasına gidiyor. Ama tanının doğru konması gerekiyor. Tanı konabilmesi için tecrübeli bir radyolog ve tecrübeli bir KBB hekimi gerekir.
Söylediklerimi not alıp, Van'da tecrübeli bir KBB hekiminden görüş alabilirsin.
Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Mehmet Akşit

Tşk ettim ama Van değilde Türkiye'de hastane bırakmadım kime gittiysem Allah şifa versin dediler

stjodymfatiharioz

Birçok kbb gittim haftalarca yatırdılar ilaçlar verdiler sağ kulağım tamamen ani kapandı sol çok iyiydi ama oda bir hafta içinde %50 düştü gittikçe daha kayıp oldu Ankara Gazi üniversitesi hastanesine gittim en son beyin cerrahısi teşhisi koydu beynimde tümör oluşmuş tümör türü iyi huylu ama alınamıyor riski yerde sinirlere sarılmış işte sonucum böyle oldu.

Üst Alt