Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Grup eğitimi hakkı için Rehberlik Araştırma Merkezi'ne itiraz hakkı ve yolu..?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Down sendromlu kızım iş eğitimi okuluna başlayınca grup eğitimi hemen kesilmişti. Bu sene kızım sadece kurumda eğitim görecek. Geçenlerde randevu almak için RAM'a gittiğimde devletin artık grup eğitimini ödemediğini söylediler.
Ben başka bir şehirde down sendromlu olan bir çocuğumuzun devlet okuluna gittiği halde yeni raporunda grup eğitimi yazıldığını öğrendim. Her RAM ayrı bir Milli Eğitim'e bağlı herhalde,:mad:
bu nasıl durum, bir hak ya vardır ya yoktur. Rapor günü yaklaştıkca szinirim yoğunlamaya başladı. Bir forumda RAM'ın raporuna itiraz hakkımız olduğunu öğrendim, tabi ne yapılması gerektiğini tam olarak bilmiyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan fikir bekliyorum.

selam benimde oğlum otistik bu olay var malesef grup eğitimi alınması birazda gittikleri okulun yönetimiyle ilgilibizlerin cocuklarını bir insan olark gördüklerinde çözülecek şeyler bu konular allah hepimizin yardımcısı olsun ben bu konularda karar verenlerinde özürlü bir birey ailesi olması halinde sadece bizi anlayabileceklerini düşünüyorum coğu yerde otizm in ne olduğunu anlatmaktan yoruldum artık

benim de otistik oğlum var. bu yıl RAMın yapmış olduğu değerlendirme sonucunda raporuna bireysel yazılmış.oysaki önceki yıllar bireysel ve grup eğitimi yazılınca ders saatimiz 10 oluyodu.ama şuan maalesef ki 4 dersi kestiler doğal olarak kurum ayda 6 saat bireyselimiz var.çok kötü oldu.itiraz hakkımın olduğunu duydum RAM a gittim evet var ama bişey çıkmaz dedi oradaki bayan yine aynısı çıkacaktır dedi.ve beni yolladı. yasal yollardan napmam gerektiği anlatılmadı şuan düşününce ( ağustosta yaşanmıştı olay) maalesef ki ayda 6 saate mahkumuz. çok kullanınılıyoruz hakkımızı bilmiyoruz kimse kendiliğinden yol göstermiyorr bu memelekette işimiz zorrrr.......

Dilekçeyle tekrar tekrar başvuru yapın RAM a ben böyle olduğunu duymuştum...Bu grup eğitimlerinin kaldırılması girmişolduğunuz kurumla alakalı değil.RAM dan kaynaklanıyor sanırım.

ramdaki kararları verenler ders saatlerini keserek vatana hizmet ediyor herhalde

evet gerçekten öyle..bizim çocuklarımız gibi yaşamda engelleri olan insanlara yapılan yatırımları biraz fuzili görüyorlarmış gibi bir izlenim sergilemekteler.Galiba o eğitimler birazda şansa ,memurların ogünkü merhametine kalmış birşey gibi neredeyse.. :(

grup eğitiminin ücretinin ödenmediği doğru değil

rama dilekçe için itiraz hakkınız var
ancak raporu aldığınız günden itibaren 60 gün içinde itiraz etme hakkınız var

ancak itiraz ettiğinizde çocuğunuzu farklı kişi tekrar inceler ancak karar verecek olan kurul yine aynı kuruldur

bizim itiraz sonucu değiştirdiğimiz raporlar oldu
bazen biz de hata yapabiliyoruz
ikinci incelemede evet hatalıyızx deyip değiştirebiliyoruz

önyargılı olmayın lütfen
bazen grup alacak duruma gelmesi için önce bireysel alması gerekir

Üst Alt