Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

GSS Borcum gözüktüğü için 2022 maaşım kesildi. Ne yapmalıyım?

kanka46

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
maaşım kesildi e devletten baktigimda gss borcum var gözüküyor ne yapmam lazim yardımcı olabilecek varmi

yeniden bağlanmasi için başvurdum ama borç geldi ne yapacam

Kesilme sebebi ne yazıyor.Gelir tesi yaptırmışmıydın.Benim kide muhtaç olmama diyerek kesildi gelir artışından dolayı ve gss cıkardılar.Gss prim mıktarı gelire göre belirleniyor size aylık ne kadar prim ödemesi çıkarmışlar?
Gelir artışı muhtaç olmama durumundan dolayı kesildiyse yeniden bağlanmaz.Siz geliriniz artmadıysa muhtaçlığınız devam ediyorsa itiraz edip yeniden başvurun ya da eğer tutuyorsa şartlarınız evde bakım maaşına başvurun 2022 ile hiç uğraşmayın.

vakıf sınırları olmama sebebi ile yazıyor incelemeye gelecekler şubat ayından beri bekliyorum gelmediler gss borcu işlenmiş ne yapmam gerek bilmiyorum

2022 alan kişinin gss borcu olmazki gss zaten devlet tarafından ödeniyor

Daha önce 2022 maaşını alırken vakıf sınırlarındaymışsınız ama maaşınız vakıf sınırlarında olmama sebebiyle kesilmiş.Adres değişikliği mi yaptınız o anlam çıkıyorda.Eğer adreste değişiklik yapıp bunu da vakıfa bildirmedinizse adreste bulamamışlar ve maaşınızı kesmişlerdir. Adres değişikliği ve gelir artışı olursa bilgilendirme yapmanız gerekiyor.

Gss prim miktarı gelir testi yaptırdığınızda belli olur. O yüzden gelir testi yaptırın. Yaptırmadığınızda yüksek prim ödemesi çıkarıyorlar.
gss prim borçları taksitle ödenebiliyormuş miktarınıda siz belirliyormuşsunuz artık elinize ne geçerse o miktarlarda ödeme yapabiliyormuşsunuz sordugum göçrevli söyledi bunları.

Üst Alt