Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

GSS borcunun emekliliğe etkisi var mı?

ikaruss07

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 4a kapsamıda emekli olacaklara gss pirim borcu etki yaparmı bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim ALLAHA EMANET OLUN

ikaruss07
emeklilik dilekceni verdiginde sgk ya tek kuruş borcun olmayacak 170 aradim sormustum benimde gss borcum vardi 1200tl ana para odedim 500tl faiz odedim anlayacagin sgk ya borcun varsa emekli olamazsin

evet sgk ya borcunuz olmayacak 1 tl dahi olsa olmaz

sarasota ve murattial55 teşekkürler arkadaşlar az bir araştırma yaptım GSS borcu 4/1.a (SSK) statüsünde yaşlılık aylığı bağlanmasına engel teşkil etmez

4/1.a statüsünde aylık bağlanmasına hak kazanan vatandaşların 4/1.b kapsamında da hizmetlerinin bulunması halinde aylık bağlanabilmesi için 4/1.b kapsamında prim borcunun bulunmaması gerekmektedir.

Ancak 4/1.a statüsünde aylık bağlanmasına hak kazanan vatandaşların 60/g kapsamında GSS prim borçlarının bulunması halinde, bu borçlar aylık bağlanmasına engel teşkil etmemektedir. Bu nedenle 60/g kapsamında genel sağlık sigortası prim borcu bulunan vatandaşların 4/1.a statüsünde aylık bağlanmasına hak kazanmaları halinde GSS borçlarını ödemeseler bile aylık almaya başlayabileceklerdir.bu yazıyor tam kafam karıştı

alo 170 i ara detayli bilgi alabilirsin
senin verdigin bilgileri bende okudum 170 ardim gorevlini demesi emekli olacaginiz zaman kuruma borcunuz olmayacak dedi
borcun cok ise yapilandirma yaptirabiliyormusun arastir

murattial55 sarasota arkadaşlarım dünden beri 170 aradım verdikleri cevap borcun olmayacak diyorlardı bu sabah sgk antalya müdürlüğüne giderek konuyu tekrar danıştım verilen cevap SİZ 4b Lİ ÇALIŞMIŞ OLSAYDINIZ ETKİLERDİ AMA 4a VE 657 TABİ OLANLARI GSS BORCU EMEKLİLİĞİ ETKİLEMEZ bu sabah tekrar 170 şi aradım bana böyle demiştiniz ama antalya sgk etkilemez diyor siz neden böyle söyledniniz diyince bayan bana sizi biraz bekletecem konuyu ilgili yerle konuşacam dedi 5 dk sonrasında ÖZÜR DİLERİZ ANTALYA KURUMUN VERDİĞİ CEVAP DOGRU 5510 KANUN 22 MADDE GEREGİNCE GSS ÖDENMEMİŞ PİRİMLERİ SADECE EMEKLİ OLMAK İSTEYEN 4b LİLERİ ETKİLİYOR YANİ BAĞKURLULARI DEDİLER RAHAT BİR NEFES ALDIM ARKADAŞLAR BİLGİLERİNİZE SUNULUR emekli olacak arkadaşların gss pirim borcu varsa 4 a ve 657 ye tabi çalışanları etkilemiyor sadece 4b bağkurlu olanları etkiliyor saygılarımla

ikaruss07

Geçmiş olsun. "Önce eşşeği kaybettirip sonra bulduracaksın" misali oldu :)

OturanBoğa aynen öyle oldu Bülent abi sadece bununlada bitmedi başvurdum evrak takibi sistemini devamlı kontrol ediyordum 7 tahsis talebi necati yazıyordu necatiye anlam veremedim sgk yi aradım onlarda bir anlam veremediler sonra evrak gönderimi şahış iletisi görüp antalya sgk ye gidip bana niçin evrak göndereceksiniz diye sormaya gittim emeklilik servisinde necati beye sor dediler :) sonunda necatiyide çözmüş oldum

Arkadaşlar konuyu okudum GSS borcu olsa bile suanki durumda SGK borcu taleb ediyor 170 le görüşmede o şekil söylendi sizde SGK gidip sormussunuz yoksa yeni bı kanun mu çıktı değiştirdiler herkesten borcunu öde emekli yapalım diyorlar suanki kanunda herkesi kapsıyor mu aktif olan nedir

OturanBoğa

emekli olmaya 1 ay kala gss yapmak olur mu. isten ayrilma tarihinden 100 daha yararlaniliyor diye duydum yüz gün bittikten sonra bir ay açık kalıyor o yüzden ne yapmalıyım arkadaşlar

OturanBoğa

af ederdiniz cevap geldiği e mailime gelmedi yeni gördüm.
şu an issizim 15 yıl süremin dolmasına 4 ay var. gss yapmam gerekiyor mu. gün sayim tamam. hizmet birlestirme yapmali miyim. evrak işleri süresi nedir

yakup'xw

gss ile emekliliğin bir ilgisi yok. Prim günü ve sigortalılık süresi tamamsa emeklilik tamamdır.

Yalnız çalışın ya da çalışmayın zaten herkes gss kapsamındadır zaten. Eğer sigortanız yoksa, gelir testine göre ya bi prim ödeyerek ya da primsiz olarak gss'li olursunuz

Üst Alt