Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

GSS içi aylık 60 TL ödüyor olmam Vakıflar maaşı almama engel sayılır mı?

Yardımcı13

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar yüzde 57 sürekli raporum var. 2022 aylığı almıyorum gerekçe de gelir testi yüksekmis. Hal böyle olunca hastaneye de gidemiyordum sağlık güvenceniz yok diyorlar.
Ben de aylık 60 tl olan gss sigortası yaptırdım mecbur hastaneye gitmem lazım. Şuan gssliyim ve SGK ya 60 tl civarında ödeme yapıyorum.

Vakıflar genel müdürlüğü muhtaç aylığına başvuru yaptım. Üzerime herhangi bir şey yok. Ancak GSS li olmam yani sgk ya aylık 60 tl ödeme yapmam aylığın bağlanmasına engel mıdır.?

bende gelir testi g1 çıkıyor,alabileceğim yardım var mı acaba? %70

aynen benim kide G0 yeşil kartlıyım ailem ile yaşıyorum yardım alabilirmiyim ????

Bu gss bir yerde çalıştığımızı göstermez tahminim. Yarın bende başvuracağım inşallah çıkar.

Yeni çıkan düzenlemeyle GSS ödemek 2022 maaşı almanıza engel değildir.Düzenlemeye göre 2022 maaşı alanlar da GSS den aylık 61 TL ödeyerek siğortadan faydalanabiliyorlar.Bnim engelli oğlum da GSS den faydalanıyor.Biz engelli aylığı almıyoruz ama yeni düzenlemeye göre GSS ödemek 2022 maaşı almanıza engel olmayacaktır

metehan50*

yönetmelikte yapılan değişiklik şu: 60/g GSS'Lı olmak (yani prim ödeyerek) 2022 aylığı için başvurmaya engel değil. eskiden engeldi. GSS gelir testinde g1 çıkanlar/60/g GSS kapsamında olanlar 2022 engelli aylığına başvuramıyordu. artık başvurabilir.
ama 2022 aylığı baglandıktan sonra 60/c 3 GSS (yeşil kart) kapsamında olabilir ancak. 2022 aylığı aldığı sürece de 60/c 3 GSS (yeşil kart) olmak zorunda. 2022 aylığı kesilmeden 60/g GSS'ya (prim ödeyerek) geçemez. ancak 2022 aylığını kestirdikten sonra geçebilir. çünkü 2022 aylığı kesildikten sonra 60/c 3 GSS (yeşil kart) sonlanır. bundan sonra hangi saglık güvencesine geçerse geçsin.

Sonuç olarak yanı değişen bisey yok 2022 alıyorum Gss 60/g geçersem 2022 aylığı kesmek zorundayım. Tekrar başvursam 2022 aylığına yine Gss 60/g çıkıyorum döngü aynı yere geliyor

Muratkanireş
değişiklik var.
60/g olduktan sonra tekrar 2022 aylığına bavurabilrsin. 60/g olman 2022 aylığı başvurusuna engel değil.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altında ise 2022 aylığı tekrar baglanır. ama 60/c 3 GSS (yeşil kart) kapsamında sağlık güvencen olur. 2022 aylığı baglanınca 60/g GSS devam etmez.
ama hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altında değilse 2022 aylığı baglanmaz tabi.

Şuan da 2022 maaş aliyorum kişi başına düşen aylık 483.64 tl nin altın da Gss 60/g geçersem kesilir. Gss 60/g ile sağlık bakanlığa bağlı üniversite hastahanelere gidebilirim sevksiz ama tekrar 2022 aylığına başvurduğum da yine Gss 60/g3 oluyor ve tekrar sevkle ancak gidebilecegim üniversite hastahanesine böyle değil mi Kalem ablam

Muratkanireş

demişsin ki:[SIZE=1]Şuan da 2022 maaş aliyorum kişi başına düşen aylık 483.64 tl nin altın da Gss 60/g geçersem kesilir. [/SIZE]
böyle değil. "60/g'ye geçersen,2022 aylığı kesilir" değil.
2022 aylığı alıyorken 60/g'ye geçemezsin. çünkü 2022 aylığı alanlar 60/c 3 GSS (yeşil kart) kapsamında. sağlık güvencen olduğundan 60/g olamazsın. 60/g'ye geçebilmek için 2022 aylığını kestirmek zorundasın. 2022 aylığı kesilmeden 60/c 3 GSS (yeşil kart) sonlanmaz.
60/c 3 sonlanmadığı için de 60/g^ye asla geçemezsin. 60/g'ye geçebilmenin tek yolu, 2022 aylığını kestirmen. başka seçeneğin yok.

demişsin ki: [SIZE=1]"Gss 60/g ile sağlık bakanlığa bağlı üniversite hastahanelere gidebilirim"[/SIZE]
aynen öyle. diyelim ki 2022 aylığını kestirdin. haliyle 60/c 3 gss (yeşil kart) da sonlandı. bu durumda 60/g için sgk müdürlüğüne başvurabilirsin ve tescilin de yapılır. ayda 60,89 TL prim ödeyerek 60/g'li olursun. üniversite hastanelerinden de özel hastanelerden de sevksiz yararlanırsın. bu açıdan 60/g daha avantajlıdır.

demişsin ki: [SIZE=1]"tekrar 2022 aylığına başvurduğum da yine Gss 60/g3 oluyor ve tekrar sevkle ancak gidebilecegim üniversite hastahanesine böyle değil mi"[/SIZE]
60/g 3 değil 60/c 3 ablası.

diyelim ki 2022 aylığını kestirdin. 60/c 3 sonlandı. 60/g oldun. daha sonra da tekrar 2022 aylığına başvurdun. evet 2022 aylığın baglanırsa tekrar 60/c 3 (yeşil kartlı) olursun, sadece devlet hastanelerinden yararlanırsın. üniversite hastanelerine sevkli gitmek zorunda kalırsın.

özetle, 2022 aylığı alıyorken, 60/c 3 (yeşil kart) dışında hiçbir sağlık güvencesinden yararlanmanız mümkün değil. 2022 aylığı aldığınız sürece 60/c 3 (yeşil kart) kapsamında olmak zorundasınız.

Üst Alt