Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

GSS ödersek 2022 aylığımız kesilir mi?

Mehmet Orhan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
benim çocoğum hastalığından dulayı 2022 üzürlü yakını aylığı alıyuruz ünce yeşil kart kulanıyurduk ama şimdi gelir desti sunucu aylık pirim ödemimiz gerekıyurmuş birim üdersem ne yabmam lazım ki 2022 ayliğı devam etsin hiç 1 yerde 1 gelirimiz de yuk ama gene birim çikarmışlar ben vakfa gitim sordum adam orda ki memur bana dediki pirim üdemeyen yok sen buşuna oğraşma dedi

gss ye pirim ödemeniz 2022 aylığına bi sorun teşkil etmez içiniz rahat olsun

arkadaşım git vakıfa veya sgk ya itirazda bulun kesmez diyorlar maşını ama bunların ne yaptıkları ne yapackalrı hiç belli olmaz sen gss ödersen devlet baba senin paran var diye 2022 maşını iptal edebilir yeşil kart kullanıyorsan hiç bir yerden geliriniz yoksa aslında gss primi çıkmaması lazım bu şartlarda prim çıkıyorsa vakıfa ve sgkya itiraz et kesmez diyenlere kulak asma devlet baba kimin elinden maaşını alırsa kar sayıyor gss ödemeden önce sgky itiraz et baştan bi değerlendirsinler

gss

üncelikle herkese selm arkadaşlar benim eşim oğlumun 2022 üzürlü yakını aylığın alıyur bende çalişmıyu ama vakıf bana ayda 35 tl pirim çıkarmiş bunu üdesek netür 1 sikıntı olur ben vakıfı aradım ordakı memur dediki pirim üdemeyen yok 1 aydınladırmısız

walara kardeş kesmezler gss ye beli kesimler pirim ödeyecekler 2022 aylığı kritallerini aşnadıktan sonra neden kesilsin

G S S primi devlet tarafından ödenen (eski adıyla) yeşil kartlılar hala var ve devam ediyor

kardeşim gelir testi yaptıracaksın .
Yeşil kartlılar, vize süreleri doluncaya kadar sağlık yardımlarından yararlanabilirler. Vizenin
dolduğu tarihten sonraki 1 ay içinde ikamet ettikleri sosyal yardımlaşma vakfına başvurarak gelir
testi yaptıracaklar. Gelir testinde, ailenin kişi başına düşen geliri asgari ücretin üçte birinden az
olanlar yani aylık geliri 295,50 TL'nin altında ise herhangi bir ödenmeyecek, ancak üstünde
çıkarsa 35,46 TL ile 212,76 TL arasındaki bir tutarı ödemek zorunda kalacak. Vizesi dolduğunda
başvurmayanlar ise SGK tarafından "zengin" kabul edilecek ve asgari ücretin iki katının yüzde
12’si oranında yani net 212,76 TL arasında prim ödeyecekler.
( kişi başı aile gelirin 295 tl nin altındaysa sağlık primini devlet ödüyor . )

detayını bilmiyorsunuz ( eski adıyla ) yeşil kartlı G S S tesbiti için devlet zaten 3 ayda bir kendi sistemi içinde tarama yapıyor .Vize günü dolmadan prim ödemek zorunda kalan çok insan var.

Üst Alt