Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

GSS yatırıyorum. Oğlum için aldığım 2022 aylığı kesilir mi?

zhl06

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ben doğuştan engelli oğluma bakıyordum ve evde bakım aylığı alıyorum.1 yıldır 2022 maaşı alıyordum oğluma.kendim içinde bakım ücreti alıyordum çocuğuma baktığım için.ben eşimden ayrıyım ve geçen seneden beri gss adı altında ayda 40 lira yatırıyordum kendim için sağlıktan yararlanmak için .benim merak ettiğim konu şu acaba 2022 aylığı kesilirmi çocuğumun.mart ayı maaşını çekemedik çünkü kestilermi bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba.kaymakamlığa gittim fakat bi netice alamadım yeniden başvurun dediler bana.çocuğum ağır özürlü vede sürekli yazıyo raporunda.tekrardan bağlanması için bu 2022 aylığının ne yapmam gerekli.

kesilebilir ama 2022 maaşı alanlar zaten otomatik gss'li oluyor hemde prim ödemiyorlar siziin prim ödememeniz lazım

Destyny
zhl hanım kendi için yatırdığını belirtmiş
Zhl hanım bu durumda tek geçerli durum var son yönetmliğe uymayan şartlar
Sizin gelriniz sadece bağlanan nafaka ile sınırlı ise bakım için gelir ortralaması 470 tl civarının altındaysa sorun çıkmaz.
Ayrıca 2022 gelirinin kesilme şartıda bakım ücreti baz alınmaz bu durum da hane gelirindeki her ne ad altında olursa olsun bakım hariç 120 tl yi aşmanız gerekir buda değilse sağlık durmunun iyileşmesi anlamına gelir.

Şu sorularımı cevaplar mısınız?
Çocuğunuz kaç yaşında?
Eğer çocuğunuz 18 yaşın altındaysa 2022 engelli yakını aylığı için siz mi başvurmuştunuz ve aylık alıyordunuz?
...
Çocuğunuz 18 yaşın altındaysa ve bundan dolayı siz çocuğunuz için 2022 engelli yakını aylığı alıyorsanız GSS primi yatırmanız durumunda 2022 engelli aylığı kesilir. GSS primi yatırdığınız sürece de 2022 engelli yakını aylığından yararlanamazsınız.
Ancak çocuğunuz 18 yaşını doldurursa kendi adına başvurursa yatırdıgınız GSS primi sorun olmaz. Gelir incelemeniz yapılır sadece.
Şurayı dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/57976-2022-ayliklari-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html

2
022 aylığınızın akibetini öğrenmek için ALO 144'ten bilgi almaya çalışın ayrıca. Sonra aldığınız bilgileri buradan paylaşın lütfen.

sayın kalem hanım öncelikle beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.benim oğlum 12 yaşında ve eşimden 8 yıldır ayrıyız velayeti bende çocuğumun.geçen sene o kadar uğraşmamıza rağmen zar zor bağlanmıştı bu 2022 aylığı fakat nedense bu sene geri kesilmiş mart ayında alamadık.gittim kaymakamlığa nedenini sordum bana net bi cevap vermediler 3 tane ayrı neden söylendi kafam çok karıştı sizin anlıycağınız.önce adres değişik görünüyo dedi memur gidip güncelleyin dedi başka bi memurda nafaka alıyosan ondan kesilmiştir dedi ne ilgisi varki zaten çocuk özürlü olduğu için hakim gerek gördü bağladı o parayı çocuğa ayda 180 civarı zaten onuda beze veriyom o kadar masraflıki çocuk aldığım para yetmiyo artık büyüdükce sorunları çoğaldı başka bi memurda gss yatırıyosan ondan kesilmiştir dedi bende yatırıyom sağlığım için 40 lira aylık dedim.git önce onu iptal ettir dedi bana gidip iptaline başvurdum yeşilkarta geçtim çocuğumuda üstüme aldım adresde güncelleşti bana memurun dediği eve gelip inceleme yapcaz dedi bende ne zaman gelirsiniz dedim belli bi gün yok dedi.bekliyoz bakalım tekrardan bağlanır inş.yoksa çok kötü olur çocuk için en çokda o paraya güveniyodum ben çocuğum ve tek kaldığım için ancak yetiyo idare ediyoduk sizin anlıycanız yani biraz uzun oldu ama kusura bakmayın .

zhl06 seninkine benzer benimde durumum.. gss yi nasıl iptal ettirdiniz onu merak ediyorum.. bakım aylığı alıyorsanız gss yi mecbur ödemek sorundasınız denildi bana ve gss ödediğimiz içinde 2022 ödenmiyor.

Üst Alt