Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

GSS'ye dahil olursam 2022 aylığı almaya engel olur mu?

Bitmeyenumut

Yasaklı Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
0
@Kalem ablam geçmiş bayramın mübarek olsun. Ablam birşey sormak istiyorum.

Ablam malum 2022 aylığı alıyorum. Ve yeşil kart kapsamındayım. Üniversite hastanelerine sevksiz gidemiyorum. Devlet hastaneleri sevk vermek için çok uğraştırıyorlar. Ayda 2 defa gözlerden iğne oluyorum. Vakfa gitsem bu 52 liralık gss primi ödesem gss'li olsam aylık etkilenir mi?

LG-D693TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim. Çok saçma ama ya gss ödeyince gelirim yükselmiyor ki ne mantıksız iş.

Umutluadam;
2022 için gelir seviyesini aşmış sayılırsınız, mantığı bu aslında. Çünkü GSS'yi ödeyebilmek için de gelir testinin belli bir seviyenin üzerinde çıkması gerekiyor. Çakışır ikisi birbiriyle.. Zaten alıyorsanız 2022, GSS'yi istediğiniz takdirde ödeyebilecek misiniz onu da bilmediğim için bir şey diyemiyorum. Çünkü zaten GSS ödeyebilecek olsaydınız geliriniz itibariyle, 2022 bağlanmazdı.

Nisanda çıkan torba yasa ile gelir testi kalktı dediler herkes 52 lira ödeyecek dediler 52 tl ödemek istemeyenler gelir testine tabii tutulacak dediler.

Gss zaten devlet oduyo istesenizde odeyemezsiniz.;)

O zaman yine cerrahpaşaya sevk almak için devlet hastanesindeki doktorlara ayrı ayrı meram anlatmaya devam. 😒😂

@Umutluadam ayda 53 TL prim ödeyerek GSS'lı olmaktan bahsettiğine göre 60/g GSS'dan bahsediyorsun.
yoksa şu an bile GSS'lısın:)

yeşil kart kalktı. 2022 aylığı alanlar 60/c 3 GSS kapsamında sağlık güvenceli olurlar. bu da eski yeşil kart gibidir ve primi devlet tarafından ödenir.

eger sen 60/g GSS'lı olursan 2022 aylığını unut ablası. 60/g GSS'lı olabilmen için 2022 aylığının kesilmesi gerekir. (60/g GSS'lı olanlar 2022 aylığı alamaz.)

ayda herkes 53 TL ödeyebilir. 2022 aylığı alanlar bile. bunun hane geliri ile alakası yoktur.

2022 aylığı gelir hesabı ile GSS gelir testi gelir kriterleri farklıdır. 2022 aylığı geir hesabında hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 TL altında olması gerekir. GSS gelir testinde ise priminizi devletin ödemesini istiyorsanız ailede kişi başına düşen aylık gelirin 592,50 TL altında olması gerekir. GSS gelir testinde hanede kalan herkes hesaba dahil edilmez. sadece aileden sayılanlar dahil edilir.

tamam GSS gelir testi kalktı ama sadece 60/ g için kalktı.
yeşil kart diye bildiğiniz 60/c 1 GSS'lı olmak isterseniz GSS gelir testi yaptırmak zorundasınız.

evet gidip istediğiniz zamn GSS gelir testi yaptırmadan ayda 53 TL ödeyerek 60/g GSS'lı olabilirsiniz ve sağlık güvencesi açısından daha avantajlı olursunuz. ama 60/g GSS'lı olmanız için 60/c 3 kapsamından çıkmanız gerekir. 60/c 3 GSS kapsamından çıkmanız için de 2022 aylığının kesilmesi şarttır.

Kalem ablam sorunda burda zaten madem 2022 aylığı alanlarda gss'li. Üniversite hastanesi ne diye her defasında yeşil kartlısın sevk al gel diyor. Sözde yeşil kart kalktı ama buna derler ki bu ne perhiz bu ne lahana çorbası. 😮 O zaman bütün gss'nin kolları eşit olsun. 52 lira ödeyende gidemesin fakültelere.

Umutluadam sen 60/c 3 GSS'lısın ama primini devlet ödüyor. bu sağlık guvencesi eski yeşil kart gibidir ve halen buna yeşil kart diyolar. belki de diğer GSS kapsamındakilerden farkını dillendirmek içindir. sonuçta diğerlerine göre daha dezavantajlı. üniversite hastanelerine sevksiz gidemezsin mesela.

60/g farklı. primini kendi ödüyor.

devlet ödeyince dezavantajlı, kendin ödeyince avantajlı sayılıyorsun:)
yeşil kartlılar da (60/c 3 ve 60/c 1 GSS'lı olanlar) 60/g gibi avantajlı olsun diyorsan bunu hükümete söyleyeceksin:)

Kalem aman yok ablam bu zamanda hükümete hiçbirşey söylenmez. Hükümetin ne yanında ne önünde arkasında ne de karşısında olacaksın. Sadece izleyici olup yoluna bakacaksın.

Yeşil kart katılım payı yardımı?

@Kalem abla tekrar merhaba. Bu çocukta bu siteye iyi alıştı diyeceksin belki içinden, yok yok demezsin tabiki de. Latife yapıyorum. Neyse sadede geleyim.

Bayramdı seyrandı derken 2022 aylığı çoktan suyunu çekti. Kenara bir miktar ayıracaktım aralığa kadar idare ederim diye olmadı. Martta katılım payı yardımı yapmıştım reddedildi. Bir umuttur yaşamak diyerekten bu ay içerisinde de başvuru yaptım dosya yarın mütevelli heyetine gidecekmiş. Sence karar ne çıkar?

Hanede 4 kişiyiz babam asgari ücretli. Annem koah olduğu için rapor aldık maaş bağlandı. Yani hanede 2022 alan iki kişiyiz artık. Bide 2022 harici asgari ücret giriyor haneye. Sence yine red kararı çıkar mı?

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Kalem[FONT=sans-serif] abla bezdim artık böyle şeylerden. Balık yemek değil balık tutmak istiyorum anlamıyorlar.

Pazartesi günü diplomalarımı sertifikalarımı yanıma alıp bir şirkete iş görüşmesine gittim. Beyaz yakalı denilen zihniyet yüzüme bile bakmadı halbuki kendileri cv'me istinaden görüşmeye çağırdıkları halde. Hayır ne yapmam gerekli anlamıyorum? Taksim meydanında kendimi de diplomalarımı da yakacağım o olacak. Yoksa ben meraklı değilim bu vakıf yardımlarına. Başvuru alırken surat yapan memur bozuntularının yüzünü görmeye[/FONT]

Kalem ablam başvurum reddedildi. Gerekçe hane geliri yüksek imiş. Alınan 2022 aylıkları gelire dahil ediliyor mu? Evde 4 kişiyiz ben ve annem 2022 alıyor babam asgari ücretli başka gelir yok 😞😞😞😞
Kalem abla yönlendirme yapabilir misin. 2022 alanlarda ilaç katılım payı yardımı alabiliyor diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum. 😕😕

Umutluadam bu konu hakkında bilgim yok ablası. yani ilaç katılım payı ödeniyor mu bilmiyorum. ben ödenmiyor diye biliyordum. bu konuyu araştırıp sana dönüş yaparım. eger ödeniyorsa hangi şartlarda ödeniyormuş öğrenir sana yazarım buradan.
ama işin açıkçası ödenmiyor diye biliyordum. ben de merak ettim şimdi.

Üst Alt