Günün birinde bir gülle su karsilasir ve arkadas olurlar. Ilk önceleri arkadaslik olarak devam eder bu durum. Tabiki zaman lazimdır birbirini
tanimak icin. Gel zaman git zaman gül o kadar mutlu olur ki bu arkadasliktan ve birliktelikten
mutluluktan ici icine sigmaz artik ve anlar ki
suya asik olmustur. Hayatinda ilk kez asik olan gül
burcu burcu acar ve etrafa kokular sacar. Suya dönüp der ki birgün
sevgili su
seni
sevdigim icin böylesine degistim
actim ve etrafa kokular sactim
yalnizca seni sevdim diye.
Öyle zaman gelir ki artik su da icinde güle karsi birseyler hisetmeye baslar. Zanneder ki güle asik oldum. Günler ve aylar birbirini kovalar
ve gülü sevdigini zanneden su
artik eskisi kadar ilgilenmez gül ile. Gül ise "acaba su beni artik sevmiyor mu" diye düsünmeye baslar.
Cünkü suyun kendisine olan bu ilgisizligi onu üzmeye baslamıstir. Icin icin bu soruyu sorar kendine.
Birgün gül suya der ki
biliyormusun ben seni cok seviyorum. Su
bende seni seviyorum der. Aradan zaman gecer ve gül yine suya seni
seviyorum der. Su siradan bir ifadeyle "ben de" der. ama gül bu sözde sevgiyi hissedemez. Bu siradanlasma gittikce sürer ama gül
sabirla hep "seni cok seviyorum " der suya. Ama artik öyle bir duruma gelir ki gül
etrafa o güzel kokuyu sacamaz ve burcu burcu acan
dalları solmaya yüz tutar. Kendini toparla********* ve son kez suya "biliyormusun seni hala cok seviyorum" der göz yaslari icerisinde. Su da
ona döner ve yine o bildik ironik ve umursamaz edası ile "üff söyledim ya ben de seni seviyorum diye" der.
Gün gelir gül yataklara düser. Cok hastalanmistir gül
rengi solmus cehresi sararmistir gülün. Yataklardadir artik. Su ise basinda bekler
gülün
yardimci olabilmek icin onu cok seven ve sevdigini her firsatta söyleyen sevgili dostuna. Ama bellidir ki artik gül ölecektir. Ve son
kez zorlukla basini döndürerek suya der ki " biliyormusun seni ben gercekten seviyorum ve senin bilemedigin kadar sevdim üstelik"
Cok hüzünlenir su bu durum karsisinda ve son care olarak bir doktor cagirir. Nedir sorun diye doktor'a sorar. Doktor muayene eder gülü.
Muayeneden sonra söyle der :
"Hastanin durumu ümitsiz
artik elimizden birsey gelmez"
Su merak eder kendisini bu kadar cok seven gülün ölümüne sebep olan hastalik nedir diye
ve sorar doktora
"hastaligi nedir ki sevgili dostumun" diye.
Doktor söyle bir bakar suya ve der ki
"Gülün bir hastaligi yok dostum
hic dikkat etmemissin galiba sevgili dostuna
bu gül sadece susuz kalmis
ölümü onun icin der"
ve anlar ki su artik
sevgiliye sadece seni seviyorum demek yetmemektedir. ama artik cok gectir.
Sevdiklerinize
gec olmadan onları sevdiginizi söylemekle kalmayin gösterin
Güller solmasin 3 gunluk dunyada sevdıgınız kısı ıle mutlu olamya bakın...
tanimak icin. Gel zaman git zaman gül o kadar mutlu olur ki bu arkadasliktan ve birliktelikten
suya asik olmustur. Hayatinda ilk kez asik olan gül
sevdigim icin böylesine degistim
Öyle zaman gelir ki artik su da icinde güle karsi birseyler hisetmeye baslar. Zanneder ki güle asik oldum. Günler ve aylar birbirini kovalar
ve gülü sevdigini zanneden su
Cünkü suyun kendisine olan bu ilgisizligi onu üzmeye baslamıstir. Icin icin bu soruyu sorar kendine.
Birgün gül suya der ki
seviyorum der. Su siradan bir ifadeyle "ben de" der. ama gül bu sözde sevgiyi hissedemez. Bu siradanlasma gittikce sürer ama gül
sabirla hep "seni cok seviyorum " der suya. Ama artik öyle bir duruma gelir ki gül
dalları solmaya yüz tutar. Kendini toparla********* ve son kez suya "biliyormusun seni hala cok seviyorum" der göz yaslari icerisinde. Su da
ona döner ve yine o bildik ironik ve umursamaz edası ile "üff söyledim ya ben de seni seviyorum diye" der.
Gün gelir gül yataklara düser. Cok hastalanmistir gül
gülün
kez zorlukla basini döndürerek suya der ki " biliyormusun seni ben gercekten seviyorum ve senin bilemedigin kadar sevdim üstelik"
Cok hüzünlenir su bu durum karsisinda ve son care olarak bir doktor cagirir. Nedir sorun diye doktor'a sorar. Doktor muayene eder gülü.
Muayeneden sonra söyle der :
"Hastanin durumu ümitsiz
Su merak eder kendisini bu kadar cok seven gülün ölümüne sebep olan hastalik nedir diye
"hastaligi nedir ki sevgili dostumun" diye.
Doktor söyle bir bakar suya ve der ki
"Gülün bir hastaligi yok dostum
ve anlar ki su artik
Sevdiklerinize