Gezi direnişi sırasında, evinden bakkala ekmek almaya çıkan ve polis tarafından kafasından gaz fişeğiyle vurularak komaya giren Berkin Elvan, 269 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini bu sabah 07:00'da kaybetti.
Güncelleme: 11:05
Berkin'in annesi Gülsüm Elvan'ın ilk sözleri: "Cumhurbaşkanı bizi arayacağına oğlumu vuranları bulsun. Benim kuzumu Alllah almadı, Tayyip Erdoğan aldı. Vay kuzum anan kurban olsun sana bu sefer de dayanacaktın. Bu acıya ben nasıl dayanırım Berkin. Bir kurşun da bana sıksınlar, yanına yollasınlarlar".
Güncelleme: 10:31
Polisin müdahale sırasında Adli Tıp'a gitmek için metrobüse doğru yürüyen gruba gerçek silahla 3 el ateş ettiği iddia ediliyor.
Güncelleme: 10:28
Karşıyaka Vali Erol Çakır Anadolu Lisesi'nde öğrenciler Berkin Elvan için saygı duruşunda.
Güncelleme: 10:21
Ramazan Apaydın isimli bir kişi polisin Okmeydanı hastanesi önündeki müdahalesi sonucunda yaralandı.
Güncelleme: 10:11
Polis Berkin'in yattığı hastaneye bir kez daha müdahale ediyor. Gaz bombaları kullanan polis, Berkin'in taziyesi için hastane önünde olanlara saldırıyor.
Güncelleme: 10:06
Okmeydanı Hastanesi önündeki kalabalık saatler ilerledikçe artıyor. İstanbul'un birçok yerinden dostları, Berkin'in ailesiyle dayanışmak için hastane önüne geliyorlar.
Fotoğraf: sendika.org
Ankara - Güvenpark Fotoğraf: Burcu Cansu
Güncelleme: 09:50
Berkin için yarın saat 12.00'de Okmeydanı Cemevi'nde tören yapılacak. Yarın 15.00'te de Şişli Meydandan Feriköy Mezarlığı'na yürünecek.
Güncelleme: 09:40
Berkin Elvan'ın annesi: "Benim oğlumu Allah almadı, benim oğlumu Tayyip Erdoğan aldı".
Berkin birazdan Adli Tıp'a götürülecek. Daha sonra Okmeydanı Cemevine geçilecek. Cenazenin ne zaman olacağına ilişkin henüz bir netlik yok.
Güncelleme: 09:22
İzmir Karataş Lisesi öğrencileri Berkin'i anmak için derse girmedi oturma eylemi yapıyor.
Güncelleme: 08:56
Berkin'in sevenleri, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde toplanmaya başladı. İstanbul'un çeşitli semtlerinden ise hastaneye doğru gidenler var.
Gezi direnişi sırasında, evinden bakkala ekmek almaya çıkan ve polis tarafından kafasından gaz fişeğiyle vurularak komaya giren Berkin Elvan, 269 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini bu sabah 07:00'da kaybetti.
269 gündür yaşam mücadelesi veren Berkin, 15. yaşına da komada girmişti. Berkin'in durumu son günlerde kötüleşmeye başlamış, 16 kiloya kadar düştüğü belirtilmişti.