Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gülümsemek için bir neden yazın..

KKELEBEKK

Yönetici
Konular
466
Reaksiyonlar
170
Belki bi çoğumuzun hatta bence zaman zaman hepimizin ihtiyacı olan şeydir "gülümsemek"..
Bu başlıkta kendimizce "nelere gülümsemeliyiz?" İçinde bulunduğumuz durum ne olursa olsun hayatımızda nelerin, hangi değerlerin var olduğunu düşünüp şükretmeliyiz ve gülümsemeliyiz?
Foruma girdiğinizde başlıkları karıştırırken bi uğrayıp aklımıza gelenleri yazarsak, gülümsemeye ihtiyacı olupta bu başlığımızı okuyan arkadaşlarımız olursa belki bi nebze yardımcı olabiliriz? diye düşünüyorum..:)

Biz büyüdükçe,öyle olmaması gerekirken insanların bizi hayal kırıklığına uğrattığını öğrendik.Muhtemelen uğratacaklar.Kalbin kırılacak ve başkalarınınkini de kıracaksın.En yakın arkadaşınla kavga edeceksin ya da belki de onlara aşık olacaksın.Ve ağlayacaksın çünkü zaman uçup gidiyor.Bu yüzden;bolca kahkaha at,kolayca affet ve hiç incinmemişsin gibi sev.Hayat garantiyle gelmez,zaman aşımı yok ve hiçbir zaman ikinci bir şans verilmeyecek.Sadece hayatı dolu dolu yaşamalısın.İnsanlara onların senin için ne ifade ettiklerini söyle,sesli konuş,sağanak yağmurda dans et,birinin elini tut,arkadaşını teselli et,güneşin doğuşunu izlerken uyuya kal,geç saatlere kadar otur,yüzün zarar görene kadar gülümse,risk almaktan korkma ve en önemlisi de aşık ol.Dakikaları yaşa çünkü üzgün ya da kızgın geçirdiğin her saniye,asla geri getiremeyeceğin mutluluk saniyeleri.

Gülmek için mutlu olmayı bekleme,
Belki de mutluluk gülüşün de saklıdır,
Sakın ağlama,
Belki bir yerler de senin bir tek gülüşün için yaşayan biri vardır.:)

Gülümsemek bir zenginliktir..İnsanın hiç bir şeyi olmasına gerek yok..Yeri geldiğinde gülümsemesini eksik etmiyorsa tamamdır.Misal biz engelliler,gülümsemenin insan üstünde yarattığı etkiyi en iyi bilenleriz..ve her zamanda güleriz.(hayat küs değilsek tabiki).Sağlıklı bazı insanlar gibi sevgilim ayrıldı,benim neden arabam yok,şu kızın şöyle değerli ayakkabısı var benim niye yok vs. gibi şeylere üzülürken bizi bu gibi şeyler yıkmaz.hatta bazen böle şeylere güler geçeriz bile..biz kaybettiklerimizin değerini bilen bireyler olarak gülümsememiz bizim olmayan kolumuz,tutmayan bacağımız,duymayan kulağımız,görmeyen gözümüz çoğu zaman..Yüzümüzden gülümsemek eksik olmasın..Ama buna kalbimizde eşlik edecek şekilde :) yüzü gülüp içi kan ağlayanlardan olmayalım :eek:

Küçük kiz,hüzünlü bir yabanciya gülümsedi. Bu gülümseme adamin
kendisini daha iyi hissetmesine sebep oldu. Bu hava icinde yakin
geçmiste kendisine yardim eden bir dosta tesekkür etmedigini
hatirladi.Hemen bir not yazdi,yolladi.
Arkadasi bu tesekkürden o kadar keyiflendi ki,her ögle yemek yedigi
lokantada garson kiza yüklü bir bahsis birakti. Garson kiz ilk defa
böyle bir bahsis aliyordu.Aksam eve giderken,kazandigi paranin bir
parçasini her zaman köse basinda oturan fakir adamin sapkasina
birakti.
Adam öyle ama öyle minnettar oldu ki…iki gündür bogazindan asagi
lokma geçmemisti. Karnini ilk defa doyurduktan sonra,bir apartman
bodrumundaki tek odasinin yolunu islik çalarak tuttu. Öyle neseliydi
ki, bir saçak altinda titreyen köpek yavrusunu görünce,kucagina
aliverdi.
Küçük köpek gecenin sogugundan kurtuldugu için mutluydu. Sicak odada
sabaha kadar kosusturdu.Gece yarisindan sonra apartmani dumanlar
sardi.Bir yangin basliyordu.Dumani koklayan köpek öyle bir havlamaya
basladi ki,önce fakir adam uyandi, sonra bütün apartman halki…
Anneler,babalar dumandan bogulmak üzere olan yavrularini kucaklayip,
ölümden kurtardilar…
Bütün bunlarin hepsi,bes kurusluk bile maliyeti olmayan bir
tebessümün sonucuydu.

Çocuk tebessümüne dayanamam, en sinirli anlarda bile güldürür :)

''Seni Seviyorum" demek kolay.Asıl zor olan 'Şemsipaşa pasajında kırk kulpu kırık tunç tas has hoş kayısı hoşafı' diyebilmektir.'' :) Hâlâ gülümsemeyen var mı bakıyım,parmak kaldırsın!:p

ıyhhh tekerleme gördüm ..tekerleme beni güldürmez aksine gerer bi sevemedim şu tekerlemeleri parmak kaldırıyorum Ayşegül :)

Gülümsemek için bir çok neden vardır her zaman..Kimi zaman bu nedenler fazla gelir gözümüze,kimi zaman yetmeyeceğini düşünücek kadar az..:)
..Mesela yaşamak..herşeye rağmen iyisiyle kötüyse yaşamak ama herşeye inat gülebilmek,güldürebilmek...
..Hiç birşey engel değildir gülümsemeye,gülümsemek kadarda yakışan başka birşey yoktur insana...
Yaşam/hayat ne sunarsa sunsun gülümsemeyi bilmek gerek...en ufak şeylerden mutlu olabilmek,mutlu hissedebilmek gerek.. :)

Üst Alt