Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gün yüzüne çıkan uzun yıllar geçmiş travma insanı delirtebilir mi?

Konular
30
Reaksiyonlar
36
Benim sıyırma sebebim bence geçmişte yaşadığım cinsel tacizi hatırlamamla oldu diye düşünüyorum çünkü sıyırma ve travmayi hatirlama zamanim birbirine cok yakin ama hangisi önce oldu bilmiyorum böyle bir şey mümkün mü

Althusserian Marxist
Mümkün...sıyırma demeyelim de;psikiyatri vakalarının çoğu çocukluktan kalma travmalar sonucu hastalanırlar.

Bunlar genelde (Anksiyete yelpazesi içinde olan herangi bir kaygı bozukluğu ile başlar.

Panik atak,ilerledikçe panik bozukluk,Okb dahil) evre evre şizofreni'ye kadar gider...direkt şizofreni ile de başlayablir.

Şiddet,cinsel istismar, aileden dışlanma ötekileştirilme...Anne veya babanın aşırı kuralcı olması,yalnış eğitim veya ceza.yaşadığı bir yangın,geçirdiği bir trafik kazası vb. Çoğaltabiliriz.

Psikiyatri hastalarının %80 ninde mutlaka altta yatan bir travması vardır...hatırlasın veya hatırlamasın fark etmez.

Memleket sapik dolu

Psikiyatrik rahatsızlığın çogu istismardan kaynaklanıyor Freud haklı çikti bilinç altı tek kelimeyle

Uzman bir psikiyatristten 1 yıl emdr tedavisi aldım. Yaşadığım olumsuz şeyler hakkında çalıştık. Geçen seneki atağımı küçük bir ilaç değisikligiyle hafif atlattım.

Üst Alt