Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gündeme getirilmesi ve göz ardı edilmemesi gerekir Engelliden Hizmetli Olmaz!

freedom__

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yardımcı hizmetler sınıfında yer alan Mübaşirler, SHÇEK, Şehit yakını ve Gaziler için mezuniyet durumlarına göre sınavsız unvan değişikliği hakkı tanınmıştır. Aynı statüde ve kadrolarda yer alan engelli kamu personeli için de düzenleme yapılarak mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir.
Yapılan Düzenlemeler;

Mübaşirler

2019/50 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Yardımcı Hizmetler sınıfında yer alan Mübaşir kadro unvanının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin birinci fıkrasının Genel İdari Hizmetleri sınıfı başlıklı (I) bendi kapsamına alınmasına karar verilmiştir.

SHÇEK personeli

27.03.2018 Tarihli ve 30373 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7103 Sayılı Kanunun 25.Maddesine istinaden 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında istihdamları sağlanmış personellere statüleri korunarak ve sınavsız olarak mezuniyet unvanlarına atanma imkanı verilmiştir.

Şehit yakınları ve Gaziler

3713 sayılı Kanuna eklenen geçici 18 inci madde atanma hakkında bizzat kendisi yararlanan malul ve gazilerden hizmetli olarak görevlerine devam edenlerin 14 Aralık 2017 tarih itibarıyla kadroları başka bir işleme gerek kalmaksızın Memur olarak değiştirilmiştir.

Ne demek istiyor yani engelli kişilere tanınan ne

Bu devlet kanunu ben başka noktaya değineyim.

Engelliden; hizmetliden, temizlikçiden, getir götürcüden kısaca vasıf getirmeyen işler dışında başka bir şey olmaz.

Özel sektörün çoğunluğu (neredeyse tamamı) bu yapıdadır. Artık tahmini felan da konuşmuyorum, gördüğümü incelediğimi şahit olduğumu söylüyorum.

Devlet desteğinden yararlanmak için seve seve alırlar, bi köşeye oturturlar veya ayak işleri yaptırırlar.

Yok yere hiç rüyalara dalmayın, bu ülkede böyle, dışarıyı bilemem.

fasfor
Meali şöyle oluyor yh sınıfında bulunan bir kadrodaki personelin eğitim ve yeterlilik durumuna göre başka bir sınıfa geçirilebileceğini örneklerle ifade etmeye çalıştım. Eğer pozitif ayrımcılık yapılacaksa en gerekli olan kesim engelli yh sınıfı olmalı.

Heh o zaman diplomam yoktu diye sesimi çıkarmıyordum. Ama şimdi teklif etsinler bakalım ne yapıyorum. Bana mevcut maaşımın yüzde elli fazlasını teklif eden bir işvereni bile sırf VASIFSIZ İŞ TEKLİF ETTİ diye reddetmiş adamı m ben. Bu uğurda bir yıl işssiz kalmayı göze aldım ama şikayetci değilm yine olsa yine aynı şeyi yaparım..

GaribanÖğretmen

dostum bence yanlış düşünüyon .... misal bende engeliyim.. ama teknik elemanım elimde kapı gibi teknisyen diplomam ustalık + usta öğretici belgem var ama yaşadığım yer küük biryer işe yaramıyor sadeceç...

Üst Alt