Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güneşlenirken sol bacağımda bir şişme meydana geliyor..?

tekecig

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Bazen tekerlekli sandalyeyle bahçede güneşleniyorum. Birkaç zamandır. Sol bacagımın üst kısmının bu güneş banyolarına hafif bir şişmeyle tepki verdiğini gözlüyorum.

Sizlerin böyle gözlemleriniz var mı?

Deri yüzeyinde bi şişme mi bu yoksa ekleme dair bir şişme mi?

sol komple baldırda oluyor.deri yüzüyi değil. Dizden 3-5 cm üzerinden başlıyor.kasığa kadar komple bacakta oluyor.

güneşte 30 dakkika duruyum.Hemen başlıyor.

Kes at o bacağı :)

Ya da dur, kesme... :) Güneşlenirken sandalyen dışında bir yere mi geçiyorsun? Ya da duruş pozisyonunda bacağını zorlayan bir şey söz konusu olabilir mi?

Tekerlekli sandalyeyle güneşte vakit geçiriyorum..değişik bir şey de yapmıyorum. eğer dikkat edip sol tarafımım gölgede tutarsamda bir sorun çıkarmıyor.

Kafama takılan eskiden yoktu böyle bir gözlemim.

Belki yine oluyordu ama ben farketmiyordum.

Bugün perişan vaziyetteyim.

Dün öğleden sonra dışardaydım.Hava epeyi esintiliydi.Rüzgarın çarpacağını hissettim. Tekerlekli sandlyemin yerini birkaç kez değiştirip rüzgardan korunurum belki dedim.

Fakat nafile.Rüzgar öyle çarpmışki beni şu an, karnımda bir basınç midemde hafif bir bulantı var.

Dün gece ancak sabaha karşı uyuyabildim.Ondada boynuma ters bir pozisyonda dalmışım. yani boynumunda sağ tarafı feci şekilde tutuk.

Eskiden rüzgar beni böyle etkilemezde bu hal son bir kaç yılda başladı.Çocukken yine omuilik felçliydim ama(teşbihte hata olmaz) eşşek gibi güçlü bir bağışıklık sistemim vardı.

O kadar tozun toprağın içinde yerde sürünerek gün boyu soğuk sıcak demeden oynardım. Hatta felçten etkilenen bölgelerimde korkunç bası yaraları oluşurdu.

Bunlara rağmen taş felçten etkilenmeyen vucut kısımlarım enerjiyle dolu ve taş gibydim.

yaw ihtiyarlıyormuyum ne...

Rüzgar ,esinti,cereyan,kurander sizide böyle etkiliyormu?

bencede artık yaşlanmışsın tekecig:)
bu arada güneşten dolayı bacak şişmesinide ilk defa duyuyorum...anlam veremedim...

çok geçmiş olsun kendinize dikkat edin.bende tekerlekli sandalye kullanıyorum ama güneşte fazla kaldığım zamanlarda bile bacaklarımda hiç şişme oluştuğunu hatırlamıyorum :confused:

Üff yaşlanmak istediğimi sanmıyorum.Ne var hep genç kalsam

Geçtiğimiz yıllarda benimde başıma gelmişdi tatilim rezil olmuştu. Serin zamanlarda rahattım hatta ayağımın üstüne ve bacağıma ıslak havlular koyuyordum. Bir gün dr arkadaşımla konuşurken geçmeyen kızarıklıkdan bahsettim bana hemen mr ve dopler çektirmemi ve sonucu geçde olsa aryıp kendisine bildirmemi söyledi. Dediği gibi yaptığımda '' hemen Siyami Ersek Kalp ve Damar cerrahisine git damarların tıkanmış'' dedi.
Siyami Erseğe gittim 8 ay tedavi gördüm.

İhmal etme arkadaşım dr a git.

Damardan diyorsun. Bende biraz şüphelendim aslında.

Ama bende kızarma falan yok şimdilik.Şişmenin etkiside kendiliğinden geçiyor.

Tavsiyen için teşekkürler

Üst Alt