Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Günler zehir gibi geçiyor. Hiv ve aids düşüncesi takıntı oldu..?

Silencer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Acaba başkasına batırılan iğne mi kullandı şüphesiyle gidip test oldum. Sonra o testten kullanılan iğneden şüphelendim. Tekrar test oldum. Test olmak içinde 21 gün bekliyorsunuz. Her zaman 21 gün saymaktan sıkıldım.

Bu şekilde 5 tane test oldum. Grip oluyorum acaba Hıv miyim. Boğaz şişiyor evet hiv oldum. Geçenlerde tuvaletten muslugun kenarına iş yerinde telefonu düşürdüm. Hafif su bulaştı ama necis kirli suya benzemiyordu. Hatta 15 dk önce temizlenmişti. İş yeri tuvaleti.. zaten dışarda tuvalete girmiyorum. peçeteyle sildim suyu telefonun üzerinden. Burnum kaşında yanlışlıkla dokundum burnuma. Acaba suyun içinde hivli birine ait sperm varsa ve parmağımdan burnuma değdiyse diye tekrardan şüpheye başladım. Vee tekrardan şüphe başladı. 6 aydır 5 test oldum ve negatif.

Günlerimi zehir etti iyice. Kapı kollarını tutmuyorum. Tuvalet kapılarını elle değil kolla itekleyerek açıyorum. Elime bir şey bulaşmasın diye.

Hivin bir gün bana bulaşır olması ihtimaline ödüm kopuyor. Sürekli aklımda hiv olunca gülesim dahi gelmiyor.

fringe Hocam profilinize mesaj yazdım. Aynı sorun bende de var. HIV fobisi. Bana yardımcı olabilir misin? Dönüş yapmanızı bekliyor olacağım. Teşekkür ederim

HIV: Durduk yere bulaşmaz hıv'ın bulaşma nedenlerini bilmeniz hıvdan korunmanızı ve bulaşmasını engelleyecektir. İnsanlar hayatın içindeki yaşantısında kendini koruma altına alır buda sağlıklı yaşamak adına önemli. çok titiz olabiliriz sürekli ellerimizi yıkamak, hijyene dikkat etmek gibi bunlar hastalık değil hastalığı önleyici etmenler. bazı alışkanlıklarımız takıntı olarak kalıyor. sürekli bende hıv var mı? bulaştı mı ? demek yerine farklı şeyler deneyin kitap okuyun, gezin. tiyatroya gidin,bulmaca çözün, düşüncelerinizin akışını değiştirin bu tür kalabalıkların beyninizi yormasına, izin vermeyin. sürekli oyalayın zihninizi.

Günler zehi gibi geçiyor. Hiv ve aids düşüncesi

Merhaba arkadaşlar.

2012 yılında bir arkadaşla cinsel birliktelik yaşadım. Sonrasında bir arkadaşın ya sana aids bulaştıysa dediğini duyduktan sonra 2012 yılında 6 tane test oldum. Belirli aralıklarda. Sonuçlar hamdolsun nefatif çıktı. Sonra konuyu kapattım.

O zamanlar müthiş derecede bunalıma girmiştim. Hiv aids hakkında bugune kadar yazılan ne varsa hepsini okumuşluğum vardır. Hastalık nasıl bulaşır nasıl bulaşmaz a dan z ye her türlü bilgisine sahip oldum. Gece gündüz okudum. O kadar korkunç bir şeydiki bilgi bankası gibi oldum. Yabancı forumlarda bile okumadık yer bırakmadım.

Fakat bu bende sanırım Fobi oluşturdu. Geçenlerde dişçiye gittim. Acaba kullanılmış iğne kullanıldı mı diye şüphelendim ve 1 ayım zehir gibi geçti. Hemen test olamıyorsunuz 21 gün geçmesi gerekir. 21 gün sonra test oldum ve negatif geldi.

Ardından test olduğum iğneden şüphelendim tekrar test oldum ve 21 gün sonra negatif geldi. Ardından ya o kan başka kanla karıştıysa dedim 21 gün sonra test oldum ve negatif geldi. Bu sürede grip oluyorum aids belirtisi diyorum. Ağzımda aft çıkıyor aids diyorum. İshal oluyorum aids oldum diyorum. Feneri ağzıma tutup kendimde belirti arıyorum. Sırtımda büyük sivilce çıktı aids sandım doktora gittim stresten dedi.

Son testte Test sonucu erken verildiği için şüphelendim ve tekrar test oldum negatif geldi. Bu şekilde 5 test daha oldum toplamda 2017 yılında.

Tamherşey geçti gitti kendime geldim derken geçenlerde telefonu iş yerinin tuvaletinde peçeteliğin üstüne koydum. O esnada tuvaletin içine ya da tam kenarına değilde kapının kenarına düştü ve haliyle ekran su çarptı. Üzerinde damla damla su vardı. Fakat necis yani idrar vs birşey değildi. Peçeteyle sildim suyu ama tam ellerimi yıkayacakken burnumu kaşıdım ve ya o suyun içinde sperm varsa ve burnuma götürürken bulaştıysa şüphesiyle tekrardan bu illet şeyi düşünmekten günler zehir olmaya başladı. İşimden bile soğudum. İstifa etmeyi bile düşünüyorum. Arkadaş ortamına giriyorum kafa dağılsın diyorum cafeye geçiyoruz tam oturuyorım aklıma geliyor ve gülemiyorum bile. Moral sıfırlanıyor. Ya bulaşırsa ailem duyarsa onların üzüntülerini kaldırmam diyorum. Sabah uyanmak istemiyor sureklı uyumak istiyorum. İştahım dahi kalmıyor.

Psikolojik mi fobi mi okb mi nedir bende bilmiyorum. Tuvalet kapısını elimle değil kolumla açıyorum artık. Kan gördüğüm yerden kaçıyorum. Hiç bir kadınla ilişki değil öpüşmüyorum bile. Hıv kaparım diye korkuyorum. Başkasıyla tokalaşmaktan dahi çekiniyorum. Sürekli el yıkamıyorum ama titiz davranıyorum.

Bu sorunu nasıl çözebilirim. Önereceğiniz kitap vs var mı? Ne yapmam lazım?

Teşekkür ederim.

Yardımcı olmaya çalışalım,Öncelikle hiv ve hepatitler oral yolla bulaşmaz.milyonda 1 diyelim.
Hiv şüpheli biriyle ilişki yaşadıysanız 90 gün sonra Eliza testi yaptırınız,21 günde hiv pozitif olmaz, ancak bazı tahlillerle erken dönem hiv antijeni(antikor)aranabilir,90 gün ve kesin sonuç için 6 ay sonra eliza testi yaptırınız,Sonuçlar negatif ise bir sorun yoktur merak etmeyin.Sizde okb gelişmiş.hiv öyle idrarla su sıcramasıyala bulaşmaz...

Son düzenleme:
Sizinki takıntı titizlik hastalığına yol almış

zamanında tükürüklü köfteler yemiş milletiz biz takmayın o kadar:)

Hayır 21.günde pozitif olur. Hatta şuan 14.günde bile yakalayan HIV DUO ULTRA testleri %99 oranında yakalıyor. 90 gün son süredir. Ve elisa artık günümüzde eski bir testtir. Bunlar önemli değil. Hiv fobisi olan bir insan bunları adından daha iyi bilir.

HİV, 21 günde AIDS olmaz.

Son düzenleme:
Bilgilerin baştan sona yanlış. Yanlış bilgi verme. Burada zaten konu o değil ama yine de seni bilgilendireyim. Şayet hiç test olmazsan 10 yıl sonra pozitif olmaz. 10 yıl sonra aids aşamasına geçersin. Who bile son günü 90.gün olarak kabul etmektedir. 3.ayın sonunda testini olursun hiv virüsü varsa vardır yoksa yoktur. Yani virüsü az aldın diye 3.ayda çıkmaz diye bir şey yoktur. Şuanki makinalar 4th makinalar kullandıgı için özellikle DUO ve Combi testler virüsü erken saptama konusunda oldukça hassastır. Aldığın sonuç gerçektir ve tekrarına asla ihtiyaç duyulmaz.

Dünya sağlık örgütünün de 3.ayda testinizi olun demesinin sebebi tüm hastaları kapsadığı içindir. Sizde bilirsiniz ki Kemoterapi gören hastaların test sonuçları yalancı negatif verebiliyor. Who bunları ayırt etmediği için hepsini herkesi aynı görerek test süresine 90.gün denilmektedir.

Buda alıntıdır;

“Şüpheli cinsel temas veya kan ürünleri alımında HIV testi yaptırılacaksa ilk önce en basitinden p24 testi (sadece bu veya combo testin içinde de vardır) yaptırılmalıdır. P24 denen şey HIV virüsünyapısında bulunan yani ona özgü bir proteindir. Dolayısıyla testin pozitif olması demek eğer yanlış pozitiflik yoksa kişinin virüsü aldığını gösterir. Test virüs bulaşmasından sonra ortalama 10-21. günde pozitif olur ve 90. güne kadar kanda kalır, yani bu dönemde bakılabilir. 10.gün ise en erken Hiv virüsünü saptayan test ise HIV PCR testidir. Doğruluk oranı yüzde 99.9 civarındadır. “

Benden iyi bildiğinizi düşünmüyorum demeniz bile hiç bir şey bilmediğinizi gösterir bir kere. Ben Çapa Tıp fak. Bir prof. İle görüştüm HIV hakkında işim gücüm uykum yarınım bugunum dünüm herşeyimi bu virüse adayan biriyim dedi. Fakat hiç bir zaman bu virüsü benden daha bilen yoktur demedim dedi. Bilgiye açız sizlerle beraber sizinle birlikte öğreniyoruz ve paylaşıyoruz demişti. Şunu asla unutma dedi. Sağlık alanında benden iyi bilemezsin diyen adamla muhattap dahi olma! Ben hocamdan özür diliyorum sizi muhattap aldım.

Tekrar yazıyorum konu bu değil. Bu konularda gerekeni biz yaptık. O yollardan da yaşayarak geçtik ve uyguladık. Maalesefki bende eski bir sağlık çalışanıyım.

Konumuzu saptırmazsanız sevinirim. Ben test süreleriyle ilgili hiç bir şey öğrenmek istemiyorum.

Konumuz OKB.

Ben aksini iddia etmiyorum zaten,Sadece şunu diyorum Hiv virüsü almış kişi 21 günde AIDS olmaz,Ancak şüpheli birliktelik olduysa,DUO ve Combi testleri ile erken dönem hiv antijeni bakılabilir...
Her neyse,lüzumsuz bir konuyu uzatmanın anlamı yok...
Okb bilindiği üzere takıntı hastalığıdır,psikiyatri de en inatçı ve dirençli bir hastalık olarak bilinir,dışarıdan tedavi almayala kontrol altına alınması oldukça zordur,okb de hastane yatışı bu hastalığı tedavi etmekte oldukça başarılıdır...

İlginç bir şey. Bir gün hiç aklına gelmiyor. Şükür geçti diyorsun. Diğer gün sen bu hastalığın içindesin diye içinden bir ses geliyor ve gününü zehir ediyor.

Üstelik Belirti adına hiç bir şey yok bende.

AİDS yuzunden cinsel ılıskıye gırmıyorum zaten. Kan vermıyorum ve almıyorum. Korkudan..

Namazlarımı kılmadığım için Allah AİDS hastalıgını bana musallat edecek diye korkuyorum..

Hastalık hastasısınız gördüğüm, okuduğum kadarı ile. Takıntı, saplantı haline gelmiş sizde. Okb içinde gidersin doktora muayene olursun belli olur.

Üst Alt