Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Günlük ücretsiz tren bileti alma limiti ne kadar?

berke26

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
89
Engelli indirimiyle bir günde alınabilen ücretsiz tren bileti limiti ne kadar?

öncekikle limit olduğunu düşünmüyorum.

trenle zaten bir yere sabah treni ile gider, akşam treni ile de dönersin. daha fazlası ne için gerekli olabilir ki ?

tren ücretsiz derken hangi trenden bahsediyorsunuz ???

@ucuncubahar,
Bazen aktarma yapmak gerekebiliyor. Çünkü gitmek istediğim yere tek trenle gidemeyebilirim.

@16Caner16,
TCDD'ye ait YHT, anahat ve bölgesel trenlerinden bahsediyorum.

Sanki kota kalktı diye birşeyler okumuştum...

Limit olduğunu düşünmüyorum.

Engelli kartın TCDD de tanımlı ise test edebilirsin aslında.

TCDD Taşımacılık A.Ş.

İleri tarihli istediğin biletleri almayı dene.
Deneme sonunda biletleri iptal etmeyi unutma. Bilet alıp trene binmez isen ücretsiz 3 veya 6 ay bilet alma hakkın iptal oluyor.

Engelsiz Çağrı Merkezi Buradan da bilgi alabilirsin

Engelli kontenjanı sınırı vardı diye hatırlar gibi oldum bir de sanki? Atıyorum 1000 kişilik tren max 20 kişi engelli binebilir gibi.

@berke26,

bir yaşıma daha girdim bu zamana kadar %25 indirim yapılıyor sanıyordum oysa tamamen ücretsizmiş :D

Günde 3 trene binme hakkınız vardı. Son dönemde bir değişiklik olduysa bilmiyorum. Buna ileri bir tarihte, aynı güne bilet almayı deneyerek bakabilirsiniz.

@s!gMa!,

Pandemide öyle bir kısıtlama getirmişlerdi. Ama normalleşmeden sonra onu kaldırdılar.

Şimdi test ettim. Günlük 4 trene binme hakkı varmış. Ama dün 3 tane tren bileti almama rağmen 4. treni kabul etmedi. "Kota dolu" tarzı bir yazı çıktı ve bileti aldırmadı.

@16Caner16,
Eskişehir'de oturduğum için özellike Ankara ve İstanbul'a giderken sürekli tren kullanıyorum.

THY dış hat uçuşları %20, iç hat uçuşları %25 ve şehirlerarası otobüsler %30 indirimli oluyor, onunla karıştırmışsınız galiba.

Şehir içi kart bile kısıtlı Tren neden olmasın.

Ben görevli arkadaşa sorduğumda herhangi bir kısıtlamanız yok demişti. Ancak aktarma yapılsa dahi en fazla kaç kere binilebilir ki, Van'a gitmiştim ben mesela. İlk önce Ankara'ya oradan Van'a geçtim. Veya şöyle düşünelim Direk İzmir'e yok mesela... Yine ankara üzerinden veya eskişehir üzerinden gidilecek ki bu da hadi git gel desek 4 olur. Hiç kimse sanmıyorum 2 saat bi şehre oradan başka bir şehre geçsin

@BayKukla,

Hangi şehirde oturuyorsunuz? Kaç şehre gittim, sadece Bursa'da şehir içi kısıtlama olduğunu duydum.

"Sosyal paket sahibi yolcularımız bir günde 4 bilet alabilmektedir."

@berke26,

doğrudur 10 kere binebiliyoruz sonrasında kartdan ücret kesiyor,

Henüz tren yüzünü göremedik bursa'da gelecekti güya :) istanbul'a ve eskişehire gittiğimde anca uzaktan görebiliyoruz :D :D

Üst Alt