Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Günlük yaşama katılamıyorum. Yerimde olsanız ne yapardınız?

seyithan

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
arkadaslar ben yaklasık 2 yıl oldu c6 c7 parapleji yim yasadıgım yer urfa da bir belde ben kısın ve yazın hic fark etmiyor.dısarı cıkıp insan icine karısamıyorum neden derseniz 1.si tak sonda kullanıyorum 2.si bizim burası baya sıcak oluyor ve kucuk yer oldugu icin dısarı cıksam bile gidecek bir yer yok malesef bazen kendimi sucluyorum hayattan kopuyorum diye ama baska bir cıkıs bulamıyorum arkadaslar havanın sıcak olması beni cok yoruyor sıcak havalarda hic takatim kalmıyor bana onerebileceginiz bir sey varmı.

geçmiş olsun

allah şifa versin. inşallah en kısa zamanda iyileşirsin. kendini evde de çok mutlu edebilirsin. internetten değişik konuları araştır. kuran oku, tv izle, dışarda tarlada güneşin altında çalışanları düşün onlar da mutlu değildir hallerinden. zaten tüm çalışanların hayali eve gidip tv karşısında uzanmak.

bende paraplejiyim ama evde bı ısle ugrasıyorum ben muhabbet kusu uretıyorum evde cok guzel oluyor hem para kazanıyorum hemde bı ısle ugrasmıs oluyorum

Seyithan,sıcak için de iş için de aslında alternatifin var...Bir klima işini görür heralde...O sıcağı çok iyi bilirim...İlk sene okula ağlaya ağlaya gider ağlaya ağlaya gelirdim...İlk görev yerim Urfa'ydı...:) İş meselesine gelince ,sana tavsiyem belli bir işte uzmanlaşmaya çalış...Komşumuzun da senin durumunda bir oğlu vardı.Şimdi yatağından koskoca fabrikanın muhasebesini yönetiyor...Okunacak kitaplar,izlenecek filmler vardır mutlaka...

Ama şu iş meselesini bir kez daha düşün derim.Uzmanlaşmaya çalış...Atıyorum, en iyi takı tasarımcısı sen ol mesela...:) Sen günlük yaşama katılamıyorsan,o seni bu şekilde mutlaka bulur...Geçmişler olsun...

tesekkur edermi mezopotamya kederi zaten klimam var ve yatıyor bu takı dedigin işi nasıl yapacam

Takı sadece bir örnek...Elinin yatkın olduğu işleri bir düşün...Bir arkadaşım gemi maketleri yapardı.Çok da güzel geliri vardı.İnternette bir araştırma yapsan iyi olur...

çok geçmiş olsun arkadaşım
insan vaktini doldurmak istesin yeterki kuran oku ibadetlerini yap tv izle müzik dinle kendine uygun bi hobin varsa onunla uğraş nettin varsa pek çok şey yapabilirsn nette de tıklayark para kazandran siteler var yada iyice oku araştır bi site yap hem sana iş olur hemde topluma yararlı yrdımcı bi iş ortaya koymuş olursun bi düşün nedersin neden olmasın ki hı ;)

Ben antlya şehir merkezindeyim ama kolit hastasıyım 10-15 dak bir tuvalet ihtiyacım oluyoyr gezecek yer olsa ne ye yarar 4 senedir evde hapis bez kullanıyorum oda dışarı çıksam hareket ettiğimden tuvaletim gelioyor iltihap ve asitli oluncada inanılmaz acı verio gezmenin bir zevki kalmıyor yani yalnız değilsin ama benim evde akvaryumlarım var onlarla zaman geçiriyorum.

Seyithan ve hüseyin kardeşim .Öncelikle geçmiş olsun inanın yalnız siz değilsiniz.Ben özürlü çocuk annesiyim bizim ailede hepimizin herşeyi kısıtlı ben kendimden fazla kardeşlerini düşünüyorum o çocuklarda bi arkadaş getiremiyorlar uykuları bölünüyo ders çalışamıyorlar tatile veya gezmeye beraber nerdeyse hiç gidemiyoruz..Bende kendimi elişiye ,kitaba verdim ...Takıda yaptım bi ara ..

arkadaşlar hapinize çok geçmiş olsun evden çıkamama durumunu bende daha önce yaşadım hiç kolay deyil sizleri çok iyi anlıyorum tekrar geçmiş olsun.

Geçmiş olsun arkadaşım.

Her insanın kendince yetenekleri vardır. Mutlaka sizinde böyle bir yeteneğiniz vardır. Bunu keşfederek bazı girişimlerde bulunabilirsiniz. Ben bir ara kendim yağlı boya ile resimlikler yapıyordum. Bu biraz meşekkatli bir iş tabi birazda yetenek ister. Yani siz de kendinizce kendi yeteneğinize göre işler yapabilrsiniz.

Ben C-5 omurilik felçlisiyim. Kendi başıma tak yapamıyorum.Parmaklarımı kullanamıyorum. İş olarak ne yada neler yapabilirim? Benim durumumdaki arkadaşların önerilrini bekliyorum.

Durumum zorunluluktan kaynaklanıyorsa elimden geleni yaparım sosyal olmak için ama bazı şeyler elimde değilse sonrasınıda takıntı yapmam açıkçası:)

zor olanı başarmak hep daha güzeldir daha çok emek harcarsın sonucu istedıgın gıbı olmasada yanına kâr kalan tecrübelerin olur. Her zaman pozitif olman dileğiyle

Mrb arkadaşım bende günlerimi evde geçiriyorum kolay deil ALLAH yardımcın olsun ama ben tak kullanmadım hiç vakit geçirmek benim için problem deil hatta bana saatler yetmiyor bir kaç sohbet sitesinde dj lik bir çok forumda görevliyim yeterki vakit olsun yapacak bir ton iş var film seyretmeye bile zaman kalmıyor inan

Rabbim hepinize acil şifalar versin inşallah...Sizler için dua edecem kabul ve makbul olur inşallah

Eger kuran-i kerim biliyorsanız bol bol okumanızı tavsiye ederim..Bilmiyorsanızda ögrenmeyi deneyin zamanınızı tatlı bi telaşa dönüştürecektir...

Ve net üzerinde islami paylaşımların ortak hatimlerin yapıldıgı bir çok site var oralara girerek çok faydalı bilgiler ögrenip hemde katılım yapabilirsiniz

Örnegin Esma-ul Hüsnayı anlamlarıyla birlikte ezberlemeye başlayabilirsiniz şimdi kuran bilmesenizde..Netten kolayca bulabilirsiniz

dua ile

bende 4,5 yılımı yatalak gecırdım. cok sukur sımdı yuruyup her ısımı yapıyorum ve yatalak arkadaslarımı cok ıyı anlıyorum. amelıyatlarım sırasında oturmadan 4,5 yılım gectı soluma dahı donemıyordum. benım yattıgım zamanlarda ınternet yoktu tv bıle yoktu aksam 7 de televızyon acılırdı. Ama o donemler yattıgım yerden cızımler yapıyordum. kendımı gelıstırdım cok guzel karıkaturler cızmeye basladım. roman yazamya basladım 3-4 tane bıtmıs kıyıdaduran romanım vardır. 100 lerce şiir yazdım. Bol bol kıtapta okurdum. komsular bıkmıstı bana kıtap tasımaktan. şuan evde yapabılecegın en guzel iş web tasarımıdır. ben gunduzlerı şirketımde ıslerımı bıtırdıkten sonra aksamlarıda evde profsyonel olarak web tasarımı yapıyorum. gercı bu ıslerde bıraz ımkan meselesı. guzel ıyı bır bılgısayarın olacak ınternetın olacak lazım olan programları alıcaksın. Şuanda cok ıyı para kazanıyorum ek olarak bazen ayda 1000 ytl yı bulur bazen gecer. bana aıt web sıtelerıme reklam alıyorum ordan para kazanıyorum. parayla web sıtelerı yapıyorum. ancak şunu tavsıye ederım sabırlı olacaksın 1 sene hıc para kzanmadım ve ogrenmem 1 sene gecemı gunduzumu vermekle gectı.photoshop,flash,html bunları ogrenmek zaman alıyor.engellı kardesalerımızın yapabılecegı en rahat iştir.Sanada tavsıye ederım.

Üst Alt