Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Günüm doldu. Emeklilik başvurusunu hemen yapabilir miyim?

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
87
Reaksiyonlar
77
Arkadaslar bu gun itibari 18 yil ile emeklilik surem doldu prim gunum 6150 pazartesi gunu emekli olabilir yazisini alabilirmiyim sgk.dan

@mehmet41
Emekli olabilir yazısını ne için istiyorsunuz?
Talep ettiğiniz emekli olabilir yazısı ise, bunu vergi indirimi durumunu araştırdıktan sonra verebiliriz demeleri de muhtemeldir.
Ancak bu yazıyı sadece kıdem tazminatınızı almak için istiyorsanız, bunun için emekli olabilir değil de tazminat yazısı almanız sadece 10 dakikanızı alır.
18 yılınız dolduğuna göre sigorta başlangıcınız 1999 dan önce.
Biliyorsunuzdur sigorta başlangıcı 08.09.1999 tarihinden önce olanlar 15 yıl 3600 günü tamamlamaları halinde kıdem tazminatı almaya hak kazanırlar, bu durumda illa emekli olmaları şartı aranmaz, engellilikle de ilgisi yoktur, engelli engelsiz herkes için geçerlidir bu.
Bu yüzden kıdem tazminatı için bu yazıyı almak çok daha kolaydır, memur sadece sigorta başlangıcınıza, sigorta süresinin 15 yılı doldurup doldurmadığına ve 3600 gün prim olup olmadığına bakıp anında çıktı alarak imzalayıp verecektir.

2012 yılında ne zaman emekli olabirim diye dilekce vermiştim dilekcenin yanına vergi indirim belgemi'de eklemiştim o zaman sgk'nın cevabı halen elimde vergi indiriminden yararlandığınız anlasılmakta ve 2016 temmuz ayında isteginiz üzere emekli olabilirsiniz seklinde yazı ile cevap verilmişti o zaman o yazı ile gitsem emekli olabilir yazısını alabilirmiyim tazminatımı alarak aynı yerde calışmaya devam edeceğim ufuk bey

mehmet-41
Evet elinizdeki o belge ile hemen vermeleri gerekir, zira vergi indirimi zaten teyit edilmiş, süre ve prim de uygun.

Tesekkur ederim ufuk bey

Ufuk bey calistigim fabrika olagan bakim sebebi ile 23temmuzda herkesi yillik izine cikariyor temmuz 15.20 gibi cikisimi yapip emeklilige basvursam emekli maasindan. Bir hak kaybina yol acar mi.yillik izin kullanmadan yillik izinlerimi tazminata ekletmek istiyorum

mehmet bey mrb emeklilik başvurusu sırasında sizden sağlık kurulu raporunumu istediler yoksa sadece vergi indirim raporunu.yani her ikisinide istedilermi.

nasıl yani benim 2 yıllık süreli sağlık kurulu raporum var ankarada vergi indirimi için ise süresiz vergi indirimi vergi indirimi verdi.ben 2 yıl sonra %40 altında sağlık kurulu raporu verirlerse sürem dolduğu zaman sadece vergi indirimi ile emekli olamazmıyım.

Sadece basvuru formu yeterli vergi indirimi kagidi teyit alinmissa bilgisayarda goxukuyor zaten saglik raporuna gerek yok

tarum41 tamam da o zaman ikaruss07 den hem vergi indirimi hemde sağlık kurulu raporunu istiyorlar diye beyanda bulunuyor.

çalışma hayatı boyunca kıdem tazminatının bir kısmını daha önce çalıştığı bir iş yerinden ayrılırken alan bir kişi emekli olurken ne kadarlık kıdem tazminatı alır. vaya alır mı?

Her ilin farkli ozaman benden ne saglik raporu nede vergi indirimini istediler sadece forum doldurdum

Bedriatak tarum 41 bende yeni başvuruda bulundum işyerinden ilişkini kes gel dediler kesip sgk ya gittim form doldurdum aynı zamanda vergi indirim belgemi raporun aslını istediler ve işlem öyle son buldu

Rapora gerek olmaması lazım çünkü emeklilikte aslolan vergi indirimidir.
aliihsan38
Kıdem tazminatından her işveren kendi işyerinde çalışılan süreden sorumludur. Bir işyerinden alacağınız kıdem tazminatı sadece o işyerinde çalıştığınız süre kadardır, eski çalışmalarınız o işvereni bağlamaz.

Sadece tahsis talep formu dolduruyorsun baska bir sey istenmiyor diger iller.de farkli olabiliyor

e devlet maas

arkadaslar 3 gün once emeklilik basvurumu tahsis talep formu doldurarak yaptım daha önceki yıllarda sgk'ya ne zaman emekli olurum diye dilekce vermiştim o zaman vergi indirim teyidi alınmıs maliyeden memura sordum ayrıca vergi indirimi icin teyit alınacakmı diye gerek yok dosyanızda var dedi onun icin maas baglanma süresinin kısa olacagını sanıyorum acaba e devlete ne zaman bilgiler düşer bilginiz var mı

Benimki 20 günde düştü 10 kasım 2015 dilekçe verdim 30 kasımda e devlete düştü 26 aralıkta maaş aldım

Tahsis talep formu verdigim gunden itibaren maas isliyormu acaba

Benim Emeklilige Başvurali 37 gün oldu,Benimde Hala aktif Çalışan,Ve hala başvuru bile edevletten gözükmüyor.Ortalama 2ay sürdüğü soyleniyor.

Valla benim vergi indirimini sgk daha once maliyeden teyit edilmis onun icin maliye yazisma olmayacagi dusunuyorum

Memur eylul.de maas alirsin dedi

Arkadaslar benim 58 gun surdu oyuzden sabirli olun

Benimde günüm 24 agustosta dolucak vergi indirim basvurumda o günlerde belli olucak eger onaylanirsa misal telefonda ogrendim ama evraklar bana ulasmadi diyelim emeklilik icin basvurabilirmiyim

mehmet-41
Yukarıda 04.08.2016 tarihli mesajınızda 3 gün önce tahsis talep başvurusunda bulundum yazmışsınız, yani 1 ağustosta.
Sizi defalarca uyarmama ve nedenini anlatmama rağmen yine de aynı hatayı yapmışsınız.
Hayır maaşınız falan işlemiyor, emekli aylığınız 1 eylül itibarıyla başlayacak. Daha önce de anlattım 1 gün önce başvursaydınız 1 ağustostan başlayacaktı, 1 aylık maaşınızdan oldunuz. Bilmeyenler tamam da siz bile bile yaptınız, sanırım inanmadınız.

Çalıştığım 1 yıllık süre içinde tam da ortasında yılbaşında girdi çıktı yapılmış. Bu kıdem tazminatını etkiler mi? Yıllık izin hakkım olur mu? Ani özürlü emekliğnde kıdem tazminatıyla yıllık izin için hakkım varsa kullanmadığım günlerin parasını alabilir miyim?
Çalışma süresi bir yıl; ancak tam ortasında 1 gecelik girdi çıktı var (Yılbaçında)
Bir de toplam ne ücret alırım?
Emeklilik dışında benim şu an yıllıl izin hakkım var mı?
Diğer konu; işkura özürlü belge ile kayıt yaptır maaşına ilave sakatlık parası alacaksın dediler? Bu ne parasıdır anlamadım...
Not: Vergi indirimi için deftarlık belgeyi bir hafta önce Ankara'ya yolladı... K.eli'nden Ankara'ya gitmesi kaç gün alır.

ufuk bey bende öyle biliyorum ama işyerim inat etti cıkışımı 1 ağustos'ta yaptı insan kaynaklarına anlatmama rağmen yeniden işe alacakları icin ses cıkarmak istemedim 1 ay zarardayız sizin burada bilginiz ölçüsünde bizlere yardımcı oluyorsunuz size inanmamaktan değil her sey icin cok teşekkür ederim yanlış anlasılma olmus ayrıca anlatığım gibi fabrikamız temmuz ve 1 ağustos arası yıllık bakım dolayısıyla herkesi yıllık izine cıkardı onun icin insan kaynakları sorumlusu aynı ay icinde giriş cıkıs yapamayız dedi 1 ağustosta cıkışımı yaptı tekrardan işe alacakları icin ses cıkarmadım Ufukalp

Son düzenleme:
mehmet-41
Olan olmuş neyse artık geriye bakmak fayda etmiyor, ilerisi güzel olur inşaallah.

bir yılllık 14 gün ücretli izin hakkınız var ya kullanırsınız yada hem engelli hemde normal calısan olsun emekli olduğunda varsa yıllık iznini paraya cevrilip kıdem tazminata ekletebilir.ayrıca işkura kayıt olanlara işkur para vermiyor sanırım vergi indiriminiz varsa işveren maaşınıza 25.40 tl arası ilave eder o kadar emekli olurken girdi cıktı yapılmıs olmasını işvrenle konusmanız lazım ayrıca vergi indiriminiz gitmesi işyerenize gelmesi 1 ayda sürebilir daha fazlada

Üst Alt