Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gürcistan'dan engelli aracı getirebilir miyiz?

Valla hocam bu aralar Gürcistandan araba getirmek çok meşhur. Bunu normal kişiler de getirebiliyor zaten, engelliye herhangi bir ayrıcalık olsa keşke :/ normal kişiler maximum 1 yıl içerisinde gürcistana giriş yaparak aracı tekrar üstüne alması gerekiyor Türkiye' ye getirebilmek için. Mesela biz getirdiğimiz de böyle bişey olmasa, istediğimiz kadar Türkiye'de kalabilse. Gerçi benim ağlancak halim var, sol kol %49 engelim var ama devlet baba diyoki "hadi len ordan sen sağlam sayılırsın sen varya 10 numara araba kullanırsın sana ÖTV indirimi yok" diyor :) Ben ve benim gibileri diğer engellilerden ayıran bi devletim olduğu için çok şanslıyım devletim varolsun canı sağolsun..

baskn sol kolada almanyadan getrebılıyosun ındırımlı sıkıntı yok yanıııı

ötv siz ve sürekli kullanma hakkımız varmı giriş çıkış yapmadan bilen yokmu

ötv siz kullanmak için getiremiyomuyuz anlamadım sürekli kullanmak için

sayın arkadaşım eğer engelli raporun var ise ( tertibatlı araç kullanır ifadesi olan rapor yada % 90 üzeri engelli isen ) her ülkeden araba getirebilirsin . bir sıkıntı olmaz . yok şu kadar süre içinde giriş yapacan yok yapmayacan seni bağlamaz .

yanlız unutmaman gereken bir husus var onu sana ifade edeyim . yurt dışından engelli aracı getirmek avantajlı değil yurt içinden almak daha avantajlı bilgin olsun . yurt dışından gelen engelli araçlarındaki sınırlamalar daha fazla ( 3 yaşından büyük olmayacak . 10 yıl satamayacaksın . tertibat orda takılması . vs ) karar senin

saygılar

yurtdışından araç getirmek akıl karı değil,28 kalem işlemi var 10 yıl satamassın,10 yıl sonra bile tekrar gümrüğe gitmen lazım,velhasıl rezillik.bende sol kol mağduruyum.birçok milletvekiline yazmama rağmen henüz bir sonuç yok...

arkadaslar bu yazı gercı bır yıl olmus ben 130 bınlıralık arabayı 40 mılyara getrtıcem ınsallah ankara gumruk mudurlugu 2014 model arac 20 sene bınerım o aracaa

ali711

Merak ettim 130 binlik araç hangisiymiş. nereden alacaksınız.
bilgilendir de biz de getirelim

130 bınlık arac mersedes nasıp olursa bugun yarın ankaraya gelıcek araclar ıslerı bıtınce yazarım burayaa

5 yıl sonra bunu merak etmeniz çok ilginc

Üst Alt