Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gürcistan'dan engelli statüsünde araç getiren var mı?

yasar2456

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar Gürcistan dan hiç araç alan var mı.
Getirden veya kendisi getiren varsa prosedür nasıl bilgi istiyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

yasar2456 Gürcistandan getireceğin araç sana daha pahalıya gelir çünkü kendileri üretmiyor oradan alacağın araba için Gürcistana vergi vereceksin.

birkan01

Nasıl yani konuyu biraz aç hiç bir şey anlamadım ne vergisi veriliyor

yasar2456;

yurtdışındaki aracın fiyatlarına baktın mı hiç? sıfır olanlara ?

Arkadaşın burada yurtdışından engelli olarak gümrük vergisinden muaf araç ithal etme olayını sorduğunu sanmıyorum.
Gürcistan'dan yasa dışı yollarla Türkiye'ye çok sayıda araç sokulmakta, fiyatları da vergi farkından dolayı Türkiye'ye kıyasla oldukça ucuzdur. Ama bu işi yapanlar sanki yasalmış gibi lanse etmekteler.
Bunu size asla tavsiye etmem, işin detaylarını bilseniz bulaşmazsınız zaten.

Arkadaşlar yazdıklarımı iyi okuyun engelli statüsünde diye yazdım yani gümrükte vergi yok getiren varsa onlar yazsın bilgisi olan yazsın lütfen saçma sapan oluyor soru cevap şeklinde

yasar2456
Normal olarak engelliler için gümrük vergisi muafiyeti ile ise Alman araçları neden Gürcistan'dan getirilsin ?
Bu daha büyük saçmalık değil mi ?

Ufukalp kardeş fiyatlardan haberim var bende bunu öğrenmeye çalışıyorum zaten Gürcistan’daki fiyata Almanya’da araç yok var ise zaten kazalı araç onun için alan kişi olursa soracağım sorularla daha detaylı bilgi alırım diye düşünüyorum

yasar2456
Yaşar kardeşim bir ülkenin kendi üretimi olan bir aracın başka bir ülkede daha ucuz olması eşyanın tabiatına aykırıdır.
Yukarıda bahsettiğim yasadışı yollardan gümrüksüz araç getirme konusundan dolayı Gürcistan'da büyük bir sektör oluşmuş durumda.
Almanya'da neredeyse miadını doldurmuş, yüksek kilometreli araçlar buraya satılmakta, buradan da gelişmekte olan ülkelere satılmaktadır.
Almanya'daki fiyatları üzerine ciddi miktarda kâr ve komisyonlar eklenmektedir.
Aynı araç Almanya'da çok çok daha ucuzdur.
Kardeş bence Gürcistan işine hiç girme, çakal dolu bir piyasa orası.
Madem engelli avantajı ile, Almanya'dan da gümrüksüz olarak getirebilirsiniz.

Gürcistana Ayrıca sıfır araç girişleri neredeyse hiç yok. Daha çok ABD.den ikinci el araçları getiriyorlar. O da genelde fırtına ve sel sonrası boğulan araçlar geliyormuş, konuyu yabancı sitelerden inceledim.

Gürcistan'dan vergisiz araç alabiliyor muyuz?

ÖTV muavafiyetli araç alabiliyor muyuz?

hocaoglu21
Alabilirsiniz. Bunun için ortopedik engelli B sınıfı kısıt koduna sahip ehliyetiniz, Ayrıca yurtdışından ithal araç getirebilir belgesine sahip olmanız gerekiyor..

POCO F2 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gürcistan'dan sakın araba almayın. Araştırın ne demek istediğimi anlarsınız.

Almanyadan getirtiyoruz ben getirttim. Almanyadan gelen araba istemezmisiniz?

mobile.de almanya 2. el araba sitesi burdan arabalara bakabilirsiniz 10bin km de de araba var 100000 km de de @yasar2456

Şuan referans olabileceğiniz bir firma yada kurum varmı?
Benim düşüncem almanyadan araç getirtmek

Üst Alt