Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gürültülü ortamlarda konuşmaları algılayamıyorum?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
185
Reaksiyonlar
111
Merhaba ben, herkes birbiri ile konuşup iletişim kurarken gürültülü ortamda yada uğultulu ortamda hiçbir şey algılayamıyorum. Ve doktora gittiğimde derdimi anlatamıyorum. İşitme testi yapılırken hemşireler sen gürültülü ortamda mı sıkıntın diyorlar, biliyorlar fakat dr hep geri döndürüyor. Derdimi nasıl anlatabilirim?

Geçmiş olsun. Muhtemelen sende anlama sorunu var. Sesleri alıp anlayamamak. Buna işitme kaybı eklenebilir. Genelde işitme kaybı ve ani işitme kayıplarında olur bu durum. İşitme testinden ne sonuç çıktı?

dreamfail

O raporlarını buraya yüklersen sana yardımcı olurlar. Kaç db ya da anlama eşiği nasıl gibi.

lacivert21

E-Nabızınız da gözükebilir. Dr. değerlendirmesi sonucu değerlerinin normal olduğunu söylemiştir. Gürültülü ortamlar da genelde bu durumu herkes yaşayabilir. gürültünün çevresel koşulları ve şiddeti vs. bu duruma neden olabilir. psikolojik etmenler de algılama ve dikkat eksikliği gibi durumlara neden olabilir.

Nurtan

Evet çevresel ve psikolojik faktörlerde vardır ama arkadaş konuşmaları anlayamadığını söylüyor. Yani az da olsa sanırım strese bağlı anlama sorunu var.

Gürültülü yerde kimse anlamaz

merhaba Pluvia sanırım yanlış anladın. Herkes konuşup iletişim kurarken ben yanımda ki'nin dediği hiçbir şeyi anlamıyorum. Normalde sessiz ortamda iletişim kurarken şimdi duymadığımı ifade edince garipsiyor yanımda bulunan kişi

dreamfail

Kulakların için kbb ye gidiver emar iste

Sonra teste yollucak

Duyma kaubo var sanırsam

Eğer işitme kaybın varsa cihaz önerirler sana gürültülü ortamda gene anlamazsın bende öleyim çünkü

Cihazlar baskılamıyo sesi

işitme cihazları artık bu sorunu gürültüyü sabit tutarken konuşma seslerini yükselterek çözüyor. Directional olarak ayarlanmış bir cihaz sadece karşıdan gelen konuşma seslerini yukseltir ve gürültüyü baskılar.

odyolojist

Matkap sesi elektrikli süpürge sesi aşırı sesleri azaltıyı sadece gürültü aynı dışarda insan sesi az

Kafede otururken karmançorman sesler oluyo sağında solundakinin konuşması anlaşılmıyor konuşmaları ön plana çıkaran cihaz yokmu

Ben korodaydım yanımdaki bişi sölüyo hiç bişi anlamıyom😑cihazdavar göğe az geliyo ses

İşitme cihazlarının gurultu bastırma algoritması vardır. Bu algoritma ile çevre gürültüsünü frekanslara göre tayin eder. Konuşma seslerinin frekansı cihazda yükseltilmek üzere seçilidir. Kafede handikap çevre seslerinin de konuşma sesi olarak algılanmasıdır. İşitme cihazı ayarı kişinin sosyal ortamına göre düzenlenmeli özenli ve dikat ederek yapılmalı. Cihazdan göreceğiniz performans ancak bu şekile arttırılabilir

Senin sorunun kulaklarında degil. Ben de Bipolar bozukluk hastasıyım. Bazen konuşulanları anlayamıyorum , sanki beynim durmuş gibi oluyor. Ortamda hiç ses olmayacak ve tane tane konuşacaklarki öyle anlayabileyim.Sorununa çözüm bulursan banada haber verir misin

Bipolar bozuklukta hastalık dönemler halinde seyreder. Kişi manik dönemde yepyeni fikirlerle dolu ve coşkulu iken depresif dönemlerde tam tersi hayata kendini tamamıyla kapatmış olur. Depresif dönemde iseniz konuşma ayırd etmede zorlanmanız normaldir. Konu ile ilgili ilaç kullanıyorsanız psikiyatristinizle görüşün yan etkileri olabilir ve belkide ilacınızda ya da dozunda değişiklikler gerekebilir.

Üst Alt