Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

GUT hastalığından eklemlerimde deformasyon oluştu. Askerlikten muaf olabilir miyim?

Ayktalpsy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhabalar. Aranıza yeni katıldım. Umarım bundan sonraki süreçte birbirimize yardımcı olabilir, az da olsa sıkıntılı yaşantımıza birer umut olabiliriz. Yardımcı olmanızı istediğim, varsa tecrübelerinizi dinlemek istediğim ilk sorumuda iletmek isterim sizlere.

Yaklaşık 9 yıldır iltihaplı eklem romatizması hastasıyım.işk tedabime Erzırum'da başladım. İlk 8 yıl ankilozan spondilit hastalığına yönelik tedavi uygulandı . Herhangi bir gelişme göstermeyince farklı bir doktora gittim ve hastalığımın "gut" olduğunu öğrendim.Tabi bu süre içerisinde el parmaklarında "kuğu boynu ve düğme iliği" adı verilen deformasyonlar oluştu.
Sağ elimi tam kapatamıyorum.Dizlerim tam kapanmıyor.Sağ ayak ikinci parmakta kalıcı şişlik oluştu. Çok yürüdüğüm zaman ayak bileklerimde tutulma oluşuyor.

Bu rahatsızlıklardan dolayı askerlikten muaf raporu alabilir miyim? Bir bilgisi beya fikri olan benimle paylaşırsa sevinirim.

Saygılarımla...

Ayktalpsy

"harabiyet yapan gut sekelleri" muafiyet sebebidir kardeşim. Anlattığın durumda muafiyet alacaksın gibi görünüyor

OturanBoğa öncelikle ilgin için teşekkür ederim kardeşim. Umarım muafiyet alabilirim. Kıosa dönem yapıcak olmama rağmen bu şartlar altında askerlik yapmak sıkıntılı bir süreç olur benim için.

İkinci kez askerlik muayenesi

Arkadaşlar merhaba.Ben 2009 yılında askerlik tecili için muayene mi yaptırmıştım. Şimdi askere gitmek için başvurucam ama ilk yoklamadan sonra kronik bir hastalık ortaya çıktı. Şimdi benim sorum şubeye gittiğimde beni tekrar muayene için yönlendirecekler mi yoksa daha önce yaptırmış oolduğum muayene mi geçerli olacak?

@Ayktalpsy

Şubeye gittiğinde,hastalığınla ilgili rapor,tetkik vs varsa onlarıda götür ve hastaneye sevkini iste.

Hastane seni muayene eder ve hastalığınla ilgili kurul kararını sana verir.

Şubende bu karara göre işlemini yapar.

İltihaplı eklem romatizmasından dolay askerlikten muaf raporu alan ve tecrübesini paylaşak biriler var mı?

Asrkerlik için ertesi yıla bırakma kararı çıktı. İtiraz etmeli miyim?

Öncelikle herkese merhaba.İltihaplı eklem romatizması (gut) hastalığım var. Askerlik muaf olmak için girdiğim sağlık kurulunda 47/C maddesine uygundur denip ertesi yıla bırakma kararı çıktı. 47/C maddesi benim hastalığımı tanımlayıcı bir madde değil. Ayrıca benim hastalığım tamamen iyileşecek bir hastalık değil.Kalıcı deformasyonlar oluşmuş durumda.Bu karar kesin midir yoksa tiraz etme hakkımız var mı? İtiraz etmek için hangi prosedürleri uygulamam gerekiyor?

Merhaba,
Oncelikle gecmis olsun, hastalik ve arizalar listesinin C dilimleri ertesi yila ertelemedir bu dogru fakat sizin hastaliginizin kesin tedavisi yoksa 47/D olmaliydi, doktorunuz veya kurul bu sekilde karar vermisse demekki hastaligin kroniklesmedigini yani iyilesecegini dusunuyolardir bu surecte size tedavi yontemleri denenecek.

İtiraz hakkiniz var, subeye gidin itiraz etmek istediginizi soylleyin sonrasinda kaymakamligin belirleyecegi hakem hastaneye kapali zarf icinde sevk edilirsiniz yalniz bu hastane bulundugunuz il/ilce disinda bir hastane olacaktir. Buradan cikan sonuc ilk sonuctan farkli olursa ozaman 3. farkli ilden baska bir hastahane belirleniyor ve oranin verecegi karar kesin oluyor yani o karara itiraz hakkiniz yok.

Tedavi uygulanacağına askerlik şubesi mi karar verecek? Çünkü doktorum ve heyet tarafından böyle bir bilgilendirme yapılmadı.Ayrıca tsk sağlık yönetmeliğindeki 47. Madde solunum sistemiyle ilgili bir madde. Benim hastalığım romatizmal bir hastalık.Yanlış yazılma ihtimali var mıdır acaba? Erteleme kararı hayatımı büyük ölçüde etkiler. Almaları ya da almamaları yönünde karar çıkartabilmek için yapılacak bir şey var mıdır?

buarada 67/B nin 5. maddesi hafif sekel birakmis gut hastaligini icine almis, bu maddeyi incelemenizi ve itirazi buna gore yapmanizi oneririm dediginiz gibi deformasyon olusmussa

Ayktalpsy
Hayir tedaviyi doktor vermeliydi, neye gore ertelemis bilemiyorum fakat 47.madde solunum yollari ile oldugundan ortada bir hata oldugu belli. Askere onlarin karariyla aldirilirsaniiz erteleme bittiginde tabi, bununla ilgili hukuki yollari seceblirsiniz ve tazminat haakkiniz dogabilir fakat suan subeden itiraz edip baska bir hastanenin verecegi karara gore kendinize bir yol belirleyin

Yarın askerlik şubasyle görüşüp gerekli itirazımı yapıcam.Yanlış maddeye göre karar verdikleri apaçık ortada. İlginiz ve vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.

rica edrm yardimci olabildiysem ne mutlu. Tsk saglk yonetmeligi hastalik ve arizalar listesi nde GUT hastaligi ile ilgili madde sadece 67 de geciyor, kurulda bir tane akilli adam yokmus demekki romatizmal hastaliga solunum yollari ile ilgili madde yazilmis. Sube sizi yonlendirir fakat oncelikle sizi kurula gonderen doktorla bu konuyu gorusup aciklayin belkk kisa yoldan karar duzeltilebilir

Askerlik şubesinden alacağım bilgiye göre hareket etmekte fayda var. İtiraz dilekçesi yazılmadan düzeltileceğini pek zannetmiyorum.

Üst Alt