Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gut, uyku apnesi ve boyun fıtığı ile emeklilik için yeterli düzeyde tanı alabilir miyim?

Xcem65

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhaba;
2003 yılında sigorta girişim var toplam 5441 günün var. 12. Ayda maliyeye vergi indirimi için başvurdum. Maliye yazıyı vermesi sağlık kurulundan ancak 9.1.2025 tarihine randevu alabildim ve heyet doktorlarını gezerek oranlarımı aldım. 20.1.2025 tarihinde heyete çağırdılar gittim ve %44 oran aldım. Şimdi emekli olamayacakmıyım???

@Xcem65,
malesef yeni yasayla artık emekli olma şansınzı yok.Tek hastalık olacak en az oran yüzde 40 olacak buda yetmiyor o hastalık aynı zamanda işgücü kaybı listesinde tanımlı olacak.Bu işgücü kaybı hastalık listeside çok ağır koşullar var.

@undefined,
bununla çalıştığım kurumdan vergi indirimi olur su abonelijk indirim hakkı otobüste indirim ve ücretsiz binme hakları sağlar size.

Sigorta yılın ve primin dolmuş keşke daha önceleri uğraşşaydın raporla zor artık anlaşılan emekli olmak, ve belki hala bu yasa değişikliğinden haberi olmayanlar vardır üzücü durum hakalarımızın gasp edilişi

@Sinan28,
EVET GAYET ZOR BU ŞARTLAR ALTINDA.
Zamanında uğraşsaydın keşke.

Bence enönemlisi bedava halk otobüsüne binmek.

@Xcem65,
Elinizdeki raporda yazan oranları unutun emeklilik için. O rapor ile diğer kurumlardaki engelli haklarından faydalanabilirsiniz.

Uyku apnesi hastalık listesinde mevcut. Başvurunuz sonucu SGK sağlık kurulu tarafından sadece o hastalıktan yeterli tanıyı alırsanız çalışma yılı ve prim günü yönünden kriterler sağlanıyorsa emekli olunabilir.

Hastalık listesini inceleyip durumunuzu orada yazan kriterlere göre değerlendirebilirsiniz.

Engel raporuna gore en yüksek %35 alabilen bir hastalığa ağır iş gücü kaybı vermezler bence

Üst Alt