Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güvence hesabından tazminat alan var mı?

Zumrut

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

Herkese sağlıklı gunler dılıyorum
21agustosta adanadan araba aldık memleketımıze donerken otobanda bir araba bıze Makas attı bızı savurdu ve kactı. bır kac kez donduk ve refuje saplandık Esımın ayak bılegı kopma noktasındaydı Ve ıkı kolu kırıktı benımse gogus kemıgım Kaburgalarım kırıldı 5 gun adana da yattık memleketımıze donduk

Sımdı Esımın ıkı kolunda ayağında platınler var kollarını kullanamıyor yuruyemıyor yemegını ben yedırıyorum bense ayaktayım ama canım cok yanıyor Bıze makas atan aracın plakasını gormedık Mobese de yoktu

Sımdı guvence hesabından tazminat varmış Basvurmak ıstıyoruz ne yapacağım bılemıyorum bılgısı olan arkadaslar

Lutfen yardımcı olun

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Bu tür bir durumda Güvence Hesabından tazminat alabilirsiniz.

Tazminat miktarı, maluliyet oranı ve sizin yaşınız, geliriniz gibi kriterler dikkate alınarak hesaplanır. 2017 yılı itibariyle üst limit 330.000-TL'dir.

Hak kaybına uğramamanız için süreci konusunda uzman bir avukatla birlikte takip etmenizi önemle belirtirim.

Syg.

Guvence hesabı

Arkadaslar merhaba

Trafik kazası sonrası guvence hesabından Tazminat almak ıcın yardım ıstedım Ama bana konumuzda uzmanız ıslerınızı takıp edelım gıbı cevaplar gelıyor Ben sımdı konuyu bılen ve ısını kendisi yaparak tazminat alanlardan yardım ıstıyorum Isımi kendim takıp edeceğim Avukat veya takıpcı istemiyorum

GUVENCE HESABINA NASIL BASVURACAGIM VE GEREKLİ EVRAKLAR NELER

Maddı manevi yeterince yıprandık ve en kotu ölümden döndük Bizim acılarımız üzerinden kimse nemalanmaya çalışamaz buna izin vermem Yani anlayacağınız kendi işimi kendim yapacağım

Arkadaşlar
Bilen varsa lutfen beni yonlendirsin Herkese sağlıklı kazasız belasız günler diliyorum

dıkkat

bak arkadaş kaza yenı olmuş...gecmıs olsun...sımdı tazmınat almak ıcın kazadan sonra 1 yıl sonra alabılırsın.....

Iyleşme surecını bekleyeceksın....sımdı yapman gerekenler...kaza tespıt tutagını alacaksın bıde ilk gittiginiz hastaneden epikriz ve adlı muayane evraklarını alacaksın.. Bunları hemen yap....

bıde ozelde tedavı olursan faturalarını sakla....en son yapman gereken 1 yıl sonra devlet hastanesınden veya adli tıp kurumu imkanın varsa ankaradaki hacettepe tıp fakultesınden engelli raporu cıkarıyorsun...sonra bu evrakları guvence hesabına postalayacaksın ....

sabır lazımmm

Teskkurler arkadasım gecmış olsun dileklerin için
Ayrıca verdiğin bilgiler için

Mandreyam
Slm arkadaşım
Bir şey daha sormak istiyorum
Biz kazayı başka bir ilde yaptık
Bizim adımıza birisi gitse bu evrakları alabilirmi
Yoksa şahsen mi almak gerekiyor

yakın bır akrabayı gonderın bı almaya calışsın buyuk bır ihtimal alır...alamazsa iş basa duserrrr

Kazanın oluş şekline göre diğer araç eğer temas etmemişse ve/veya diğer aracın plakası alınamamış bir de üstüne tanık vs. yok ise tazminat alınamayabilir. Kusur raporunu dikkatli değerlendirmek ve emsal yargıtay kararlarını sunarak süreci ilerletmek gerekir.

Zumrut
hastane evraklarini akrabalardan biri veya sen göndererek basvur güvence hesabına, yılbaşı gelmeden alırsın tazminatını.

Savcılık soruşturmasında ne oldu? Ceza davası açıldı mı? Dosyanız bilirkişiye gitti mi? Önce bunları araştırmanız gerek.

Kaza tutanağında sizin beyanınız doğrultusunda tüm kusur karşıya verilmiş olsa bile soruşturma ya da kovuşturma aşamasında dosya bilirkişiye gitmiş ve kusur oranları değişmiş olabilir. Önce bunu araştırın.

Sonra hastaneden tüm evrakı isteyin. Sonra sürekli sakatlık oranınızı gösterir raporu almaya çalışın. Savcılık dosyasının fotokopisi ve sakatlık raporunuzla güvence hesabına başvurabilirsiniz. Başka belge lazım olursa zaten sizi telefonla arayıp isterler.

Bunun dışında, diğer araçla birlikte sizin araca da kusur verilmişse, ve eşiniz aracın sürücüsü ya da sahibi değilse, güvence hesabının yanında kendi trafik sigortanızdan da tazminat alabilirsiniz.

Arkadaşlar herkesten Allah razı olsun. Yardımcı oldunuz. Kazayı adana otobanda yaptık. Eşim kullanıyordu Aracı alalı bir saat olmuştu trafik sigortası yapılmamıştı.

Biliyorsunuz 15 günlük yasal süresi var. Bize makas atan araç belli olmadığı için. Eşim direksiyon hakimiyetini kaybettim diye ifade verdi. Daha doğrusu polis öyle yönlendirdi. Akrabalarımızdan birisi belgeleri alıp bize gönderecek ben başvurumu yapacağım Bu durumda tazminat hakkımızda sıkıntı Olmaz degil mi

karakoldaki beyanınıza bakarak ödeme yapmaktan kaçınacaktır güvence hesabı.

sizden savcılıktaki soruşturma dosyasının fotokopisini isteyecekler.
o dosya için keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacak, bilirkişi sizin hikayenize inanamayıp tüm kusuru size verebilir, bu durumda güvence hesabından para alamazsınız.

kazanın olduğu yerden, alanında uzman bir avukat bulun, soruşturma dosyasıyla ilgilensin ve plakası tespit edilemeyen araca kusur verdirmeye çalışsın.

tek başınıza bu işin altından kalkamazsınız, sizi arayan hasar takip şirketi-aracı vs. de kalkamaz. sadece tazminat hukukundan değil, ceza hukukundan da anlayan iyi bir avukat bulun ve ceza dosyasında diğer araca kusur verdirmeye çalışın.

tazminat için acele etmeyin, şu anda önemli olan ceza davası. o davadan iyi bir sonuç alırsanız, tazminat işi zaten çok kolay olur.

Herkese teşekkür ederim arkadaşlar

Allah razı olsun. Yardımcı olan herkesten. Allahım kimseye zarar ziyan vermesin.

Ben bu işi kendi başıma hallederim sanıyordum. Anlıyorum ki bu olay beni aşar hayırlısı diyelim gelişmeleri paylaşacağım. Belki birilerine faydalı olur

Zumrut

Çamaşır makinenizi kendiniz tamir etmek isterseniz daha fazla arıza çıkartırsınız masrafınız büyür,kendi kendiniz ameliyat edemezsiniz çünkü doktor değilsiniz.Sigorta Hukuku,İş hukuku vb... alanlarda buna benzer.Hukuk fakülteleri bunun için kurulmulştur.Avukatlar,Savcılar hak kayıplarınızın önüne geçmek için eğitim ve öğretim alırlar.

İnsanlara şu algıyı yerleştirmeye çalışıyorlar:
Avukata gitme kendi hakkını kendin ara sigorta sana ödeme yapar.Halbuki olay hiç okadar kolay değildir.Sigorta şirketleri veya haksız fiilden sorumlu şirketler sizi çok kolay kandırabilirler;çünkü siz Avukat değilsiniz.Avukat almanız gereken tazminatı son kuruşuna kadar alır,işin yöntemini tekniğini ve ilgili mevzuatı biliyordur çünkü bunun eğitimini almıştır.

Dosyanızı Avukata verin mağdur olmayın.

Zumrut

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz. Tazminat haklarınız ile ilgili işlem başlatabilmeniz için tedavi sürecinizin tamamlanmış olması ve yaralanmanın olay yerini terk edip plakası alınamayan bir aracın çarpması neticesi gerçekleştiğine dair belgelerinizin (ifade tutanağı, karakol olay yeri terk tutanağı vb.) bulunması gerekmektedir.

Yaralanma ve kalıcı iş göremezliğe sebebiyet olan trafik kazalarında, kazaya neden olan aracın plakasının tespit edilememesi halinde, Güvence Hesabı'ndan tazminat talep hakkınız bulunmakta olup, bu hakkınız sadece BEDENSEL ZARARLAR (iş göremezlik zararı) ile sınırlıdır. Yani, araçta oluşan madd, hasar bedelinin talebi mümkün değildir.

Ancak, Güvence hesabına başvuru yapabilmeniz için tüm tedavinin bitmiş, iyileşme sürecinin dolmuş olması gerekmektedir. Tedavinin sonuçlanmasının ardından ise iş göremezlik/maluliyet oranınızın sağlık kurulu tarafından belirlenmesi gerekmektedir.
Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

Maluliyet oranınız belirlendikten sonra, Güvence Hesabına başvuru yaparak yasal süreci başlatmanız gerekli ve doğru olan yoldur.

Çünkü, tazminat tutarınız ancak maluliyet oranı belirlendikten sonra hesaplanabilir.

Bu tazminatın miktarının, ilgili formüller kullanılmadan hesaplanması veya yaklaşık bir şey söylenmesi imkansızdır. Size bu yönde bilgi veren hasar takipçileri veya aktüer uzman olmayan hukukçular sadece kötüniyetli şekilde kandırma amacı gütmektedirler.
Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.

Ayrıca, sizin aracınızın Kasko Poliçesinin bulunması ve Kasko Poliçesinde Ferdi Kaza teminatı bulunması halinde, bu teminat kapsamında da ayrıca tazminat alma hakkınız bulunmaktadır.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.

İyi günler dileriz.

Sigorta Mağdurları Derneği

Trafik kazasından tazminat almak

Arkadaşlar merhaba

Geçtiğimiz ay eşimle birlikte trafik kazası geçirdik. Trafik sigortamız yoktu. Güvence hesabına başvuracağız tazminat alabilmek için Eşimin tadavisi devam ediyor İki kolunda ve ayağında kırıklar var Aracı eşim kullanıyordu

Trafik tespit tutanagında eşim için şöyle yazılı DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETME SONUCU HATALI ŞERİT DEĞİŞTİRME

Şimdi eşime kusur mu vermişler Savcılık soruşturması açılmamış Bu şartlarda tazminat hakkımız var mı Konuyu bilen arkadaşlar lütfen cevap Ha birde araç başkasının adına kayıtlı

aracın sahibi eşinizse ve kaza tek taraflıysa güvence hesabından zaten para alamazsınız.

eşiniz aracın sahibi değilse ve şoförse, kaza da tek taraflıysa gene alamazsınız.

eşiniz şoförse ve kaza 2 taraflıysa, karşı tarafın da kusuru varsa karşı tarafın sigortasından para alabilirsiniz, karşı tarafın sigortası yoksa güvence hesabından alabilirsiniz.

kazanın meydana gelmesinde tüm kusur eşinizde görünüyor, bu durumda eşiniz aracın sahibi olsa da olmasa da tazminat alamaz.

Merhaba Zumrut. Umarim ikinizinde sagligi iyi durumdadir.

Son durum ne acaba? Guvence hesabindan odeme alabildiniz mi? Dava devam ediyor mu? Tesekkurler

geçte olsa cevap vereyim trafik kazasında sürücü kendisi tazminat alamaz sakatlık ve vefat durumunda aracın işletini kendi aracında sakat kalsa yadavefat etse yine tazminat hakkı yoktur. yanlız bankalarda kredi çekmişse sakatlık oranında faydalanır ferdi kaza sigortan varsa tazminat hakkınız vardır .yada kaza anınaracınız kaskoluysa kısmen tazminat hakkınız vardır
sizlere kimsenin cevap yazmamsındaki neden kazanızın rant sağlamadiği için kimse yanıtlama gereği duymamıştır bende yeni gördüm

Üst Alt