Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güvence hesabından yararlanabilir miyim ve koşulları nedir?

Artvin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

2016 tarihinde motorsiklet kazası geçirdim. (26 yaş) Şikayetçi oldum, savcı karşı tarafa dava açtı, uzlaşmak istemediler ve mahkeme hala devam etmekte. Bilirkişi incelemesi geldi, karşı taraf kusurlu gözüküyor.

Olay tarihinde karşı tarafın kaskosu ve trafik sigortası yoktu. Aynı şekilde benim de trafik sigortam yoktu. Kaval kemiğim ve diz kapağım kırıldı, ameliyat geçirdim(ilizarov tedavisi) ve 8 ay raporluydum.

Bu süreç sonunda işten çıkartıldım, kaza yaptıktan 18 ay kadar sonra çalışmaya başlayabildim. Doktorum %8 gibi engel durumu var diyor. 2 yıl geçmesine rağmen tam olarak eğilemiyorum, bacağım çabuk yoruluyor vs. Ayrıca tedaviden dolayı bacağım delik, deşik..

İşi bilen arkadaşlara bazı sorularım olacak.

- Güvence hesabından yararlanabilir miyim?

- Yararlanabilirsem ne kadar bir tutar alabilirim? (2700 TL elden aldığım maaştı. Fakat asgari olarak gözüküyor.)

Cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

Artvin

evet güvence hesabından tazminat alabilirsiniz, zaten güvence hesabı da böyle durumlar için var.

ceza davasının sonunu beklemeye gerek yok.

kaza tutanağı, sakatlık raporu, gelir belgesi vs belgeleri toplayıp güvence hesabına göndereceksiniz. onlar da paranızı verecekler.

kazanın olduğu dönemde, tam olarak ne iş yapıyordunuz, şu anda da aynı yerde mi çalışıyorsunuz, eğitim durumunuz nedir? meslekle ilgili bir sertifika vs. var mı elinizde? 2700 lira aldığınızı nasıl

kanıtlayabilirsiniz (yazılı belge olması şart değil, tanık vs de olur)

Üst Alt