Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güvenli İnternet Hizmeti Kullanan Var Mı?

blake

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
bir süredir İnternet servis sağlayıcıları tarafından ücretsiz olarak sunulan ve kullanıcıları internetteki muhtemel zararlı içeriklerden koruyan alternatif bir İnternet erişim hizmeti var.
bu hizmeti kullanan, hakkında bilgisi olan mı? güvenli internet hakkında ne düşünüyorsunuz kullananlar/kullanmayanlar?

Sigarayı da ücretsiz engellesinler. Valla sokakta açık havada bile dolaşılmıyor. Yanınızdan geçerken bile zorla içiriyorlar.
Ama internette size zorla zararlı içerik veremezler. İstediğiniz siteye girersiniz istediğinize girmezsiniz.
Hem zararlı içerikten kastınız nedir? Açarmısınız?

Sigara bana göre zararlı, bi başkasına göre zararlı olmayabilir?

sigara yanlış bir örnek olmuş başta onu söyleyeyim :)
güvenli internet dediğimiz seçenek daha çok aile ve çocuklar için düşünülmüş diyebiliriz. belli bir yaşın üzerindeki bir kullanıcı veya belli bir yaşın üstünde bir topluluk kullanıyor ise belki tercih edilmeyebilir ama özellikle çocuk ve gençler kullanıyor ise mutlaka tercih edilmeli. peki neden?
güvenli internet uygulamasında iki profil var; çocuk profili ve aile profili.
Güvenli İnternet / Menü / :: Profillerde Neler Var? dan aktarıyorum:

Çocuk Profili

Çocuk profili ile eğitim, kültür, sanat, iş, ekonomi, ödev, bankacılık ve finans, kariyer, alışveriş, sağlık, müzik, haber, e-posta, resmi ve kamu siteleri, tatil, özel şirketler, eğitim kurumları, e-devlet gibi pek çok farklı türden web sitesinin yer aldığı profildir.

Aile Profili

Kumar, intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, fuhuş, müstehcenlik, ırkçılık, ayrımcılık, nefret, terör, şiddet-vahşet görüntüleri, kan ve şiddet içeren dövüş sporları, hayvan dövüşleri, dolandırıcılık, zararlı yazılım vb. içerikleri barından web sitelerinin yer almadığı profildir.

Aile profilinde Çocuk profiline ek olarak kişisel sitelere, forum ve paylaşım sitelerine erişilebilir.

Aile profili oyun sitelerini, sohbet sitelerini ve sosyal medya sitelerini ise ayrı ayrı veya birlikte seçme imkanı sunar.

"internette size zorla zararlı içerik veremezler" diyorsunuz bu da yanlış. şöyle ki bir çocuk ödev için inernette arama/araştırma yaparken yukarıda sayılan tehlikeleri barındıran sitelere girebilmekte -anahtar kelimeler, reklamlar vb.den dolayı-. bir çocuk için oldukça tehlikeli ve zararlı ailenin kontrol edemeyeceği ya da fark edemeyeceği tahribatlara açık bir durum söz konusu.

bilinçli bir aile çocuğunu bu tehlikelere kaptırmak istemez. çocuk ve gençlerden başka büyükler de bu tehlikelere kapılabiliyor. mesela oyun çok büyük bir hastalık. internet kullanan biri bunların farkında olmalı. internet eğer kontrollü kullanılmazsa çok büyük tehlikeleri içinde bulunduran bir mecra. insanlar bunları yaşıyor. biz yaşamıyoruz diye gözardı edemeyiz. hayır öyle değil diyemeyiz.

size bir soru (tüm, bu başlığa bakanlara): facebook'un yaş sınırı kaç biliyor musunuz?

sigara yanlış bir örnek olmuş başta onu söyleyeyim :)

Ben çok nadir yanlış örnek veririm:)
Yanlış yok! İzmarit toplayıp içen bir sürü ocuk görebiliriz.
Demekki zararlının ağababasıymış sigara:)

Aynı şekilde zeki bir çocuk girmek istedikten sonra zararlı içeriğe her türlü erişir.

Bişeyi ya toptan erişilemez hale getirirsiniz. Yada hiç dokunmazsınız.
Bu açıdan bakarsak bana hiç tutarlı gelmeyen bir hizmet.
Ayrıca toptan erişilemez hale getirmeye giden yolun çaktırmadan açılmasıdır.

Burdaki amacı siz anlamazsınız. Rantçılar din, iman, siyaset aklınıza ne kadar etkili silah varsa kullanırlar.
Yaptıklarına masum kılıf bulmak zorundadırlar.

resmi ve kamu siteleri

Kumar
?

Kumar nedir? Önce bunu iyi bilmek gerekir.

Piyango, sayısal loto, toto, paralı-parasız, her türlü şans oyunu kumardır.
Demekki burda bile bir çelişki mevcut. Bu hizmetler resmi kurumlardır.
Bu nasıl zararlı içerikten korumadır? Olsa olsa resmi kurumu korumadır.:) Dünyanın hiç bir yerinde kumara teşvik eden reklam yoktur.
Aksine psikolojik destek, yazılarla uyarı mesajları vardır.

Bizde ise halkı kumara teşvik edici tv. reklamları, bilboardlarda reklamlar mevcuttur.

Siz inandınızmı bu riyaya:confused: Çocukları koruyacaklarmış.
''Sigara öldürür'' E, öldüren bişey nasıl satılır:confused:

Merhaba.Benim internetim çok ama çok güvenli.Heryere girebiliyorum.Her yer serbest olunca hakikaten güvenli oluyor bu internet yahu,bildiğiniz gibi değil.Düşünmeniz yetiyor.Herşey emrinizde.Bundan güzel hayat olurmu be!.

Bilgisayarı açıp kapamayı bilen herkes facebook kullanıcısı olabiliyor:)Yaşın hiç bir önemi yok maalesef!

otoyollarda da hız sınırı diye bir şey var ama kime takmıyor. napıcaz? yani ne demek istiyorsunuz anlamadım.
ben, her yaştan çocuk facebook'ta hesap açabiliyor mu demiyorumki. facebook bile kendine böyle bir prensip koymuş onu anlatmaya çalışıyorum.

Ben çok nadir yanlış örnek veririm:)
Yanlış yok! İzmarit toplayıp içen bir sürü ocuk görebiliriz.
Demekki zararlının ağababasıymış sigara:)

Aynı şekilde zeki bir çocuk girmek istedikten sonra zararlı içeriğe her türlü erişir.

Bişeyi ya toptan erişilemez hale getirirsiniz. Yada hiç dokunmazsınız.
Bu açıdan bakarsak bana hiç tutarlı gelmeyen bir hizmet.
Ayrıca toptan erişilemez hale getirmeye giden yolun çaktırmadan açılmasıdır.

Burdaki amacı siz anlamazsınız. Rantçılar din, iman, siyaset aklınıza ne kadar etkili silah varsa kullanırlar.
Yaptıklarına masum kılıf bulmak zorundadırlar.

Kumar nedir? Önce bunu iyi bilmek gerekir.

Piyango, sayısal loto, toto, paralı-parasız, her türlü şans oyunu kumardır.
Demekki burda bile bir çelişki mevcut. Bu hizmetler resmi kurumlardır.
Bu nasıl zararlı içerikten korumadır? Olsa olsa resmi kurumu korumadır.:) Dünyanın hiç bir yerinde kumara teşvik eden reklam yoktur.
Aksine psikolojik destek, yazılarla uyarı mesajları vardır.

Bizde ise halkı kumara teşvik edici tv. reklamları, bilboardlarda reklamlar mevcuttur.

Siz inandınızmı bu riyaya:confused: Çocukları koruyacaklarmış.
''Sigara öldürür'' E, öldüren bişey nasıl satılır:confused:

o zaman o "nadir" zamanlardan birini yaşıyorsunuz.
siz kendini herşeye karşı çıkmaya programlamış olanlardansınız. :) yoksa nasıl, böyle bilmiş bilmiş kendini herşeye karşı çıkmaya ayarlamışların o kaçınılmaz komik durumuna düşücektiniz.

Sigara bana göre zararlı, bi başkasına göre zararlı olmayabilir?

bu ne demek onu açıklar mısınız? sigara görece zararlı veya zararsız olarak değerlendirilecek bir şey mi?

erişmek isteyen her türlü zarara erişir. mesele zararla, çocuk ve gençleri nasıl karşı karşıya getirmez onların hayatından ruhundan nasıl uzak tutabiliriz.

çocuk kimdir? önce bunu iyi bilmek gerekir.

iradenin tam olarak inşa edilemediği, daha duygusal hareket edilen, meraklı bir dönemdir çocukluk. böyle bir gelişim döneminde, her türlü zararın çocuk tarafından ulaşılabilir olmasını duyarlı hiç kimse kabul edemez. sağduyu sahibi hiç kimse de böyle bir mantığı - zeki bir çocuk girmek istedikten sonra zararlı içeriğe her türlü erişir - savunamaz.
tabi insanın böyle bir derdi bir duyarlılığı olması lazım. yani bu konuda hassasiyetiniz olmalı. ben pedagojiye ilgi duyan bir insanım.

- pedagoji nedir? Önce bunu iyi bilmek gerekir. o kadar da değil artık her şeyi devletten beklemeyin canım :p -

ve bir çocuğun büyümesine şahitlik ediyorum.
bu yüzden çocuk ve gençleri ilgilendiren konulara duyarlıyım. ve ciddiye alıyorum. bu durum da sorunlara, tehlikelere karşı farkındalık oluşturuyor.

birkere "Bişeyi ya toptan erişilemez hale getirirsiniz. Yada hiç dokunmazsınız." konu internet, sigara değil :) yani bu dediğiniz internet için geçerli olamaz. inernetin tümüyle zararlı olduğunu kimse idda etmiyor herhalde?

güvenli internet uygulamasında nasıl bir rant tesbit ettiniz? merak ettim.

kumar nedire gelice aynı şekilde düşünüyoruz - şaşırtıcı :) - ona bakarsanız kumar yasak ama adına "şans oyunu" denen oyunlar serbest. şans oyunları yasaklanacak olsa eminim siz "Burdaki amacı siz anlamazsınız. Rantçılar din, iman, siyaset aklınıza ne kadar etkili silah varsa kullanırlar. Yaptıklarına masum kılıf bulmak zorundadırlar." diycektiniz. bknz. kendini herşeye karşı çıkmaya programlamış olanlar

'Sigara öldürür'' E, öldüren bişey nasıl satılır
sigara öldürür ama satılmasını engellemiyorlar ya da engelleyemiyorlar. o zaman güvenli internetin çocukları korumak için düşünülmesi/planlanması/programlanması da rant amaçlıdır.
bravo diyor ve sahneyi size bırakıyorum.

:) Sükût-u Vaveyla aynı duyarlılığa sahip olduğumuzun farkına varmıştım tabiki ama senin cevabın benim anlatmak istediğim şeyi boşa çıkarır mahiyette geldi. tam olarak ne demek istediğini de anlamadım açıkçası. bu sebepten o şekilde bir cevap verdim.
haşlama meselesine gelince seni haşlamadım ama bu kimseyi haşlamayacağım anlamına gelmez tabii :)

ve bir çocuğun büyümesine şahitlik ediyorum.
bu yüzden çocuk ve gençleri ilgilendiren konulara duyarlıyım. ve ciddiye alıyorum. bu durum da sorunlara, tehlikelere karşı farkındalık oluşturuyor.

.

Kadınlar günün kutlu olsun.

Benim herşeye karşı olduğumu idda ediyorsunuz. Ben hiç bir doğruya karşı çıkamam.
Bu yapılan doğru bir uygulama değildir. Bunun için size ayrıca açıklama yapmama bile gerek yok aslında.
Bu konu basında uzman kişilerce bilirkişilerce çok tartışıldı.

Size çocuğunuzu korumayın diyen varmı? Evinde kendin koru. İnternet kafelerde zaten filtre var.
Çocukları koruyoruz ayaklarıyla insanların evine kadar sansür getirme zihniyetide neyin nesidir?
Hayırdır. 3 polisle bir kadının canını koruyamayanlar senin çocuğunu koruycaklar.
He bende yedim. Kimbilir kimin değirmeni için sansür uyguluyorlar.:confused:

Sen halen neyin çocuk korumasından bahsediyorsun?
Bunları kapitalist ticaret tüccarları istiyor. Meclistekiler veya kurumlardaki uşakları bi şekilde masum kılıfa sokup millete kakalıyorlar.
Sizin gibi yiyenlere ne versen yerler zaten. GDO lu mısırı, meyve, sebze görüntüsünde size yediriyorlar.

Bunlar değilmiydi, youtube u yasaklayanlar?
Sanane kardeşim benim youtube umdan?
Ben seni oksijenimi çaldığın halde, havayı kirlettiğin halde, sigarana müdahale edemiyorken!
Sen ne hakla benim kimseye zararı olmayan evimin içindeki bilgi alma hakkıma karışıyorsun?
Sigara öldürür deyip millete satanların samimiyeti gözlerimi yaşarttı.
Kadın hakları deyip vesikalı yasal fuhuş evleri açanlar, çocuklar için internet temizliği yapıyorlarmış. Neremle gülsem komedinize:confused:

Neresinden tutsam dökülüyor. Daha bilgisiz bi forum da yazarsanız belki yiyen çıkar.:)

önce bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim. ben çocuğum var demedim.

bu kadar kızacak sinirlenecek bir durum yok ya hu :)
yazık size.

kendi kafasında "herşeyi çözmüş"lere bir şeyler anlatmanın manasızlığını biliyorum.
ben, bugüne kadar bu uygulamayı farketmemiş ve ya ayrıntılarını bilmeyenlerle paylaşımda bulunmak için konuyu açtım.

bu uygulama zaten insanların evlerinde/işlerinde veya seçmek istedikleri herhangi bir yerde kişisel bağlantılarına getirebilecekleri bir uygulama.
zor anlayanlar için altını çizerek bir kez daha tekrar ediyorum. bu uygulamayı isteyen seçer, istemeyen bulunduğu profilde interneti aynen kullanmaya devam eder. ve bunun için hiç bir şey yapmasına gerek yok!

yani asıl güvenli internet bilinçli bir tercihtir, her önünüze konanı yememektir. size "dayatılan" herşeyi kabul etmemektir.

elle tutulur gerekçeler olmayınca, savın temeli olmayınca kullanılan anahtar kelimeler vardır. bu tutumu da tipik bir tutum olarak değerlendirebiliriz. sağdan soldan duyar tek bir kavram üzerinden savunmaya geçer.

"sansür"
neye/nasıl sansür?
bir kişi "ben şu şu şu içerikleri onaylamıyorum, doğru bulmuyorum internet bağlantımda bunlara kısıtlama getirmek istiyorum" deme hakkına sahiptir. ve buna sansür denemez. ama ülkemizde bazı organizmalar insanların, kendi akıl yürütmelerinin, kafa yapılarınız dışında hiç bir şeyi kabul etmemekte, sığ/temelsiz/sabit fikirlerini, insanlara dayatmak istemektedir.

onlara son sözüm. yok öyle dava. herkes haddini bilecek, başkalarının istediğini seçme hakkına saygı duyacak.
yok hayır ille de sansür carttır curuttur derlerse konuşsunsunlar canım, kendilerini oyalasınlar.

bir kişi "ben şu şu şu içerikleri onaylamıyorum, doğru bulmuyorum internet bağlantımda bunlara kısıtlama getirmek istiyorum" deme hakkına sahiptir. ve buna sansür denemez. ama ülkemizde bazı organizmalar insanların, kendi akıl yürütmelerinin, kafa yapılarınız dışında hiç bir şeyi kabul etmemekte, sığ/temelsiz/sabit fikirlerini, insanlara dayatmak istemektedir.

onlara son sözüm. yok öyle dava. herkes haddini bilecek, başkalarının istediğini seçme hakkına saygı duyacak.
yok hayır ille de sansür carttır curuttur derlerse konuşsunsunlar canım, kendilerini oyalasınlar.

İşte bende bundan bahsediyorum.
Herkez haddini bilecek. Size kendi evinizin içine karışamassınız diyen yok!
Zaten bedava programlar var. Kendi filtreni kendin uygula çocuğuna!

Ama sen kalkmışsın haddin olmayan içerikleri sansürlüyorsun!
İnci sözlük kapatıldı. Youtube kapatıldı. Bu sansür değilde nedir?

Bunun çocukla müstehcenlikle ne alakası var.?
Kaldıki evinin içinde insanın ne hald yediğine Allah bile karışmıyor sen kimsin?
Basit bir yaratılmış organizmasın. Bu ilahlık taslamakta neyin nesidir?

Buna Tekel İlahçılığı denir. İnsanlara ne yapıcağını, ne düşüneceğini söylemek sizin haddiniz değildir.

Bir tane gelişmiş ülkede bu youtube engelleme yapıldığını kanıtlarsan sus dersin. Ama kanıtlayamassan sen susmalısın.
Bıdı bıdı konuşmakla haklı çıkamazsın. Bütün dünya senin tersini söylüyor.

Üst Alt