Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güvenlik firması sözleşmesini feshettikten sonra çalışmaya devam etmek..?

Konular
45
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba çalıştıgım güvenlik firması kurumla olan iş sözleşmesini tek taraflı fesh etti.Bu durumda biz çalıştıgımız kurumla devam etme kararı aldık.Yalnız kurum bizimle yeni bir sözleşme yapmak istiyor ve sözleşmede ki 4.ncu madde yi tam olarak anlayamadık.Bize bir zararı olur mu eger olmazsa imzalamayı düşünüyoruz. 4.MADDE : Personel işbu protokolün yürürlük tarihinden itibaren ( DEVİR ALAN ) nezdinde istihdam edilmeye muvafakat etmekle beraber Personel,işbu protokol dogrultusunda devir sebebi ile hiçbir şekilde hak talebinde bulunmadıgını çalışmasına ( DEVİR ALAN ) nezdinde devam edecegini protokol tarihi itibariyle herhangi bir kıdem ve ihbar tazmınatını hak kazanmadıgını kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanmasının ileride iş sözleşmesinin sona erme şekline göre belirlenecegini bildigini açıkça kabul,beyan ve taahhüt etmiştir.

Merhaba
size zararı olur geçmiş haklarınızı almazsınız.Kaç yıl geçirdiyseniz hepsi yanar.
Saygılarımla
Ayrıntılı bilgi isterseniz çalışma sürenizle birlikte ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız yardımcı olurum. emregulyagli06@gmail.com

scorp06 22.09.2017 işe giriş tarihim ve bize dedikleri şu hak başlangıç tarihini boş bırakınız diyorlar.

hak başlangıç tarihinizi boş bırakırsanız sizinle onların çalışmaya başladığı tarihi yazacaklardır ve önceki çalışmalarınız boşa gidecektir.

scorp06 baktınız mı sözleşmeye geldi mi size 4.madde kafamizi karıştırdı ve hak başlangıç tarihini boş bırakınız diyorlar bize.

sözleşmeyi inceledim.3.maddede yazılanlar devir alan şirket daha önceki haklarınız saklı kalmak kaydıyla (geçmiş çalışmalarınızı) kabul etmiş.4.maddede şu anda çalışmaya devam edeceğinizden hak talebinde bulunmayacağınızı beyan etmenizi istemiş. Şöyle ki herhangi bir çıkış
söz konusu olmadığı için herhangi bir hak talebinde bulunmayacağınızı kabul etmenizi istemiş.Zaten geçmiş haklarınızı yakamazlar.iş kanunlarına aykırı.İş mahkemeleri işçinin yanında bunu unutmayın.Tüm haklarınız saklı kalmak kaydıyla çalışmaya devam edebilirsiniz. Ancak en altta yazan hak başlangıç tarihi; önceki işyerinde çalışmaya ne zaman başladıysanız o tarihi yazmanızda fayda var. Saygılarımla

scorp06 yani 4.ncu madde bizim için bir sorun teşkil etmiyor ve hak başlangıç tarihini yazmayacaksiniz derlerse kabul etmemeliyiz ?

evet 4.madde şu anda çalışmaya devam edeceğiniz için herhangi bir hak talep etmemeniz gerektiğini söylüyor.Nedenini sorun yazmanızı
niye istemiyorlar? 3.maddede zaten eski çalışmalarınızı kabul ediyorlar.yazılmasının ne gibi bir sakıncası var onu anlamış değilim.Alt tarafı kendiniz doldurun.Onlara doldurtmayın yazı değişikliği olrsa zaten belli olur.

scorp06 çok teşekkür ederim bizde ne yapacağımızı bilmiyorduk kesinlikle kabul etmeyecegiz hak başlangıç tarihini yazacağız Allah razı olsun

scorp06 biliyorum rahatsız ediyorum ama bu son sorum olacak alt tarafı biz dolduralım peki hak başlangıç tarihini yazmayın derlerse kabul edelim mi yani yazımızı taklit edemezler sonuçta kurumsal bir firma çok kişi bu sözleşmeyi imzalayacak .

herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Çok fazla da zıtlaşmamak lazım günümüz koşullarını göz önünde bulundurursak iş bulmanız sıkıntılı olabilir.Birşey yapabileceklerini düşünmüyorum.Çünkü zaten geçmiş haklarınızı kabul etmişler.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

scorp06 merhaba günaydın şimdi bize dedikleri şu bu milli eğitime sunulan sözleşme okul müdürleri ile de bu sözleşme yapılıyormuş.Bir sözleşme daha yapılacağını söylüyorlar o sözleşmede bütün haklarımızı belirteceklerini söylediler.Bu milli eğitime gösterilecek olan sözleşme diyorlar.Normalde biz güvenlik işi yapıyorduk ama çalıştığımız firma tek taraflı fesh edince okul bizi yönlendirme ve danışma elemanı olarak işe aldı çünkü bir güvenlik şirketi yok bizi güvenlik olarak calistiramaz takım elbise ile görev yapmaya başladık.Milli eğitime memur olarak gösterip bu sözleşmeyi sundular ama ikinci bir sözleşme de olacağını söylüyorlar.Anlamadim gitti yalan mı söylüyorlar ama okul müdürlerine sorduk onlarda aynısını söyledi evet dedi bizide memur olarak gösteriyorlar sonra farklı bir sözleşme daha yapıyorlar hadi imzaladık diyelim 2.nci bir sözleşme bile yapsalar işten ciksak ve çıkarılma olayında mahkeme ye verdiğimiz zaman ne sunabiliriz mahkemeye bu verdikleri sözleşme ıslak imzalı ikinci sözleşme ıslak imzalı olacak mı bilmiyoruz bizde 300 kişi mağdur durumda şu anda ve diğer sözleşme ıslak imzalı olmazsa formalite den kendi aramızda da yapabilirler o zaman haklarımız kaybolabilir mi arkadaşlar öyle bir durumda mahkemeye veririz mağduruz kaldırıldıktan deriz falan diyorlar 100-200 kişi işten çıkar çünkü birlik oluruz diyorlar olsak bile bir neticeye ulasabilirmiyiz? Daha önce yaptığımız ve size gönderdiğim sözleşme den hiç bahsetmiyorlar o sözleşmede bütün haklarımızı kabul etmişlerdi sizde bakmistiniz mail olarak atmıştım o sözleşmede ortalıkta yok ne yapmalıyız? Tşk ederim

Tekrar merhaba

Kusura bakmayın işlerimin yoğunluğu nedeniyle geç gördüm. Yalan söylüyorlar bu açık.İşe alımlarda 1 tane sözleşme olur 2.bir sözleşme hiç duymadım zaten olamazda.Haklarınızı göstermeleri konusunda diretin.Böyle bir saçmalık olamaz.Mahkeme sürecine gidilirse bırakın 200 kişiyi 2 tanık ifadesi bile yeterlidir.Haklarınızı savunun bu yapılanın hukukla ve iş hukuku ile bağdaşır hiçbir tarafı yok.Size oyun oynamaya çalışıyorlar tuzaklarına düşmeyin.Sonuçla ilgili bilgi vermenizi rica ederim.Saygılarımla

@scorp Emre bey merhaba umarım iyisinizdir.Simdi bize daha önce imzaladığımız 3'lu protokolü verdiler noter tasdikli fakat şimdi şöyle bir durum var sigorta girisimizi 22 kodu ile girmişler diğer nedenler aradık 170'i kıdem tazminatı ve işsizlik maaşı bile alamazsınız dediler bir sözleşme daha var attım size mail olarak onu asla imzalamayacagim Emre bey bizi kandırmaya çalışıyorlar bencede formalite den MEB gostereceklermis koskaca şirketin yapmak istediğine inanamıyorum ( DOGA KOLEJİ )

Son düzenleme:
Mrcharming34

işe giriş 22 kodu ne demek onu anlamadım.İşten çıkışta kodlar var.işe girişte kod yok.Ayrıca sözleşme gelmemiş.

scorp06 Emre bey ( h ) maddesinde aile yardımı çocuk yardımı fazla çalisma çalışma ücreti dahil olup ayrıca ödenmeyecektir diyor..

Mail ek siz gelmiş.Sözleşmeyi atabilir misiniz?

scorp06 Emre bey SSK yi aradık devir alan şirket sigorta girisinizi 22.nci madde üzerinden yapmış diyorlar yani ( Diğer nedenler ) Normalde devir alan şirket bizi bütün haklamizla almış olsaydı SSK kodu 16 yada 34 olmalıydı diyor SSK daki müşteri danışmanı isvereninizle görüşün ve düzeltilmesini isteyin diyorlar yoksa işten çıkarılma gibi bir durum olursa kıdem tazminatı ve işsizlik alamazsınız dediler.

Mrcharming34

Anladım bu şirket değil önceki şirket sizin sigorta çıkışınızı diğer nedenler olarak göstermiş.Yani önceki şirketi arayıp sigorta çıkış nedeninizi değiştirmeniz gerekir.

scorp06 mail olarak gönderdim 2 sayfa bir sözleşme tamamı
scorp06 evet önceki şirket göstermiş onların düzeltmesi gerekiyor değil mi ve değiştirmez biz böyle çalışmaya devam edersek hata mı yapmış oluyoruz?

Komik bir sözleşme olmuş.Sizi asgari ücrete mahkum etmeye çalışıyorlar.Fazla çalışma ücreti asgari ücrete dahil olamaz.Bunu hazırlayan bu işi bilmiyor.Asgari ücret minumum verilecek ücrettir.Zaten kanunen bu rakamın altında işçi çalıştırılamaz.Cezai işlem gerektiri.Fazla çalışmayı asgari ücrete dahil etmek kurnazlık yapmaktır ki iş sözleşmesi geçersiz olur.

Mrcharming34

önceki şirket 34 kodlu çıkış verecek.Yaptıkları işlem yanlıştır.Önceki şirketi arayın bu işlemi düzeltsinler.Aksi taktirde sizi SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNE şikayet ederiz deyin.

scorp06 bu sözleşmeyi imzalatmak isteyecekler daha benim çalıştığım kampüse gelmedi ama diğer kampüsler deki arkadaşlara gelmiş onlar gönderdi banada .
2 sorum olacak izninizle
1.ise giriş kodunu eski çalıştığımız şirket mi düzeltmeli duzeltmezlerse ne yapabiliriz yada bizi devir alan şirket dikkate almalı ve diğer şirket ile iletişime mı geçmeli .22 Kodu bir an önce duzeltilmeli mi?
2.Bu sözleşme yi imzalarsak ne olur tşk ederim

Üst Alt