Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güvenlik tedbiri olan atipik psikozun çalışabilir raporu, eksik günleri ve emeklilik?

fry123

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar babam 6 ay boyunca manisada kaldi. Atipik psikoz sebebi ile akil hastalığı nedeni ile güvenlik tedbiri uygulaniyor. Su an çalışmıyor ama sigortali bi ise girmek istiyor zaten 3 sene kalmisti emekli olmasina. Bag kur odemisti 21 yil. Sonrasinda 2 yil sigortalı calisti ama 3 yildir boşta. Ise girmek istiyor ama saglik raporu alamadi ozel kurumdan. Akil hastalığı sebebi ile güvenlik tedbiri var.
Bu konularda bilgisizim ve ne yapacağımızi bilmiyorum. Bu konuda ona yardimci olmam gerekiyor. Yardımcı olur musunuz? Babam su an nasil bi konumda, ne yapabilir ne yapamaz bilmiyorum anlayamiyorum bu sistemi lutfen yardim

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

fry123 mrb heyet çıkışı size bir bilgi verilmedimi olumlu veya olumsuz diye isterseniz e nabıza bakın orda engelli raporu görünüyormu?

Raporumuz yok ki. Ya da biz bilmiyoruz. Babam hastameden çıktı heyet vs oldu. Su an guvenlik tedbiri konuldu 3 ayda bir hastaneye gidiyor. Rapor var mi acaba. Su an çalışıyor ama sigorta yapacaklar. Vasisi var bu arada.

1995 te veya 93 te bagkur odemis. 2015e kadar devam etti. En ust seviyeden odemisti bunlari hep

Babam 21 yil bagkur odemis bir esnafti. Su an 50 yaşında. 2014 te isleri kötü gitti dolandırıldi ve batti. Babam o yil zaten annemle bosanmislardi. 2015 yilinda. dengesini kaybetti ve psikoz yaşadı. Bazi davranışlarından dolayi manisaya yatirildi. Bu donemde yaninds kimse olmadi. 2 kez manisada 15 gun ve sanirim 2 ay kaldi. Ekt vs uygulandi. Akineton tedavisine baslandi. Babam akinetonu bıraktı bitince tekrar gitmedi. Heyete çıkmıştı. Su an da hala devlet hastanesine gidip psikiyatri ile görüşüp, jandarmaya veriyor belgeleri. Su an raporu var mi yok mu bilmiyoruz. Nasil öğrenebiliriz.
. En son manisadan geldiğinden beri eskiye oranla daha iyi. Kendi yaşıyor çalışıyor ama sigortaya girmek istiyor.<br>
Ne yapmaliyiz bunu ogrenmek istiyorum.

@umut2135 Heyette babamla birlikte degildim. Ona sordum onun da haberi yok. Heyete cikali baya oldu bir yila yakin. E nabiza bakiyorum rapor falan yok. Ben mi goremedim acaba.

Umut bey tekrar baktım raporu yok e nabizda. E devlette de arattim çıkmadı.

@adanali01 Hastalik ortadan kalkana kadar güvenlik tedbiri uygulaniyor yani hem hastayı korumak hem de başkalarına zarar vermesin diye. Vasi atandi sanirim bu da onunla ilgili. Ne zaman kalkarnbu tedbir tam olarak bilmiyorum.

umut2135
Basvurulan hastane derken. Manisa mi yoksa su an izmir de ilcemizdeii hastane mi

fry123 engelli raporu başvuru yaptığız hastaneden bilgi alabilirsiniz.

fry123

Merhaaba,
Geçmiş olsun.
Siz talep etmedikçe size, işe girmek veya herhangi bir işlemde kullanmak üzere engelli raporu verileceğini sanmıyorum.
Kısaca sizin yerinizde olsam:

MHRS'den hastanın kontrollerini de yapan psikiyatrdan bir randevu alıp; onunla görüşürdüm.
1-Hastanın ilaçlarını kullanması çok önemlidir. Dürüstçe durumu anlatıp vereceği ilaçları kullanmasını sağlardım.
2-Doktora hastanın engelli haklarından faydalanma durumu olur mu, öğreniridim.
Teşhis almışsa (%40 veya üzeri bir oranda engelliyse) 21 yıl hizmet bağkurda emekli olmaya yetecektir.
3-Doktorunuz, hastanın Engelli oranı alacağını/alabileceğini söylediyse SGK'dan hastanın emeklilik işlemlerini başlatabilirsiniz sanırım.

Not: İşlemler lehinize giderse; bu başvuruları hasta adına hastanın vasisi gerçekleştirir.
Güvenlik kontrolünün ve/veya vesayet altında olmanın, hastanın (SSK'lı/BAĞKUR'lu) çalışmasına engel olacağını düşünmüyorum.
Yalnız, hasta vesayet altında kamu'da çalışamaz/çalıştırılmaz.

Bol şanslar..

friends cok teşekkür ederim ben de doktorla görüşmeyi düşünüyordum ama sacma geliyordu. Cok sagol cesaretlendirici oldu mesajin.

Lütfen biri bana yardim edebilir mi?

Bastan sona anlaticam ki daha iyi anlaşılayim. Cidden yardima ihtiyacım var. Su konuda ne yapacağımı soyleyene bin kere dua edicem.
Arkadaşlar benim sorunum babam. 51 yaşında. 19 sene bagkur ödedi. Fakat 2015 senesinde atipik psikoz teşhisi ile manisada yattı 2 ay.
.ASLCM AKIL HASTALIĞI NEDENİYLE GÜVENLİK TEDBİRİ. Uygulanıyor şu an.
Su an sigortalı işe girmek istiyor. Emekli olmak istiyor. Ama engelli raporu cikarmak istemiyor. Ne yapmamiz lazim. Ben hicbir sey bilmiyorum.
Yardımcı olur musunuz lütfen

rapor olmadan erken veya malülen nasıl emekli olacak ki onu anlamadım ben??

Normal yoldan emekli olmak istiyor. Malulen olabilir mi bilmiyorum. 19 yil bagkuru var ve 8 ay sigortali işte çalıştı. 3 yil calisirsa olabilirmis. Ama ise giremiyor. Saglik raporu alamadik. Ne yapmaliyiz.
OturanBoğa

Malulen emekli bu sartlarda olabilir belki ama daha düşük maas mi alacak

7159 gun bagkurdan var toplam. 320 gun de sigorta 4a.

Normal emekli için Bağkurdan 9000 gün gerekiyor. 1520 gün eksik. Askerlik borçlanma varsa tamamı ödeyerek diğer kalanı ise isteğe bağlı primi ödeyerek 9000 gün tamamlayın 54 yaşında normal emekli olur.

Yada
Kurum sevkiyle Hastaneden %40 engelli raporu
alın 4b den hemen emekli olur.

4b den emekli olursa kurum sevki ile ne kadar maas alacak

Ne zaman emekli olur?

1993 bagkur girişi, 7159 gun bagkur odendi, 2014 te bakurdan cikildi 230 gun ssk var. atipik psikoz teşhisi konuldu. 51 yaşında babam. Engelli raporu icin başvurmadik. Ama bu şartlarda emekli olur mu?
OturanBoğa bana bir yol göster lütfen ozelden veya baska bir türlü konuş. Senden baska bana yardim edecek olmayacak. Babam için kosusturuyorum

fry123

Engelli raporunu kendi başınıza almanızın bir anlamı yok. SGK'ya 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca erken Yaşlılık emekliliği talebiyle başvuracaksınız. Onlar sizi hastaneye sevk edecek. Hastane raporu sgk'Ya gönderecek, sgk da emekliliği onaylayacak.

bagkur.PNG

Üst Alt