Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H+a2 ehliyeti için başvurdum başıma gelmeyen kalmadı!

maximumx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben bursada oturuyorum h sınıfı otomotik araç kullanır ibareli ehliyetim var.motorsiklet aldıktan sonra ehliyet için başvurduğum kurs doktor raporu alır isen h +a2 alabilirsin dediler bende a2 kullanabilir raporu aldım kursa yazılıdım sınava girdim kazandım direksiyonu geçtim
trafiğe gidip ehliyetim için gerekli parayı yatırdım 2 saat sonrasına randevu verdiler. 2 saat sonra gittiğimde sen ehliyet alamassın h+2 diye birşey yok dediler tam 2 aydır kurs milli eğitim ve trafik şube arasında mekik dokuyorum.bugün milli eğitimden aldığım haberle şok oldum hakkımda usulsüzlükten soruşturma açılmış.milli eğitim müfettişleri benimle bu hafta içinde görüşüceklermiş bu arada ehliyetim iptal edilmiş kurstan paramı talep ettim olmaz dedi Allah belasını versin bu sistemin ne yapacağımı şimdilik bilmiyorum sabır diyip bekliyorum paylaşmak istedim selametle

1 dakıka kardeşim. Senın A2 alman ıcın sana doktor tarafından rapor verildimi verilmedi mi önemli olan bu öncelikle?

evet kardeşim özel hastaneden bana a2 kullanabilir raporu verdiler.kurs evraklarımı kontrol etti sorun yok dedi ama malesef kanunda h +a2 diye bir
ehliyet yokmuş paramı kurtarabilirsem silbaştan bidaha bu işe girişicem.yeni alacağım raporda h +otomotik motorsiklet kullanabilir yazması gerekiyormuş gerçi benim ne emniyete ne kursa nede trafiğe inancım kalmadı yinede şansımı deniycem

Kardeşim benım sol el parmaklarım yok bilekten sonrası yani. B/A2 ehliyet var bende. Özel hastane bana alır dedı. herşey tamamladım ama polis memuru itiraz eti. sonra benı devlete yolladılar. devlet alamaz dedi: ama ben itiraz ettım 1 i alır 1 i alamaz dıo kabul etmıyorum dedım. sonra benı 3ncü hakem hastanesıne gönderdiler. ondan sonra ordan cıkan karar B-A2 alabilir idi. yönetmliğe bakarak dojktor werdi. sonra aldım ehlıyetı.

slm

Arkadaşlar benim h sınıfı otomatik araç otomobil kullanır ibareli raporum var önceki ehliyetim a2-e sınıfıydı.

Şimdi ben motorsiklet kullanabilecekmiyim yada trafiğe gidip ehliyetime işletecekmiyim.

Lütfen bilgisi olan arkadaşlar cevap versinki kafamız karışmasın teşekkürler.

Suat bey, A2 için rapor alıp sürücü kursuna yazılmalısınız...

Bu konuda deneyimi olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyoruz...

Ayrıca:

1991 yalında alınmış B+A2 ehliyetim var B olan ehliyetimi sınavı geçerek H (otomobil) sınıfı ehliyet almaya hak kazandım ama A2 ehliyetimin iptal olacağı trafik tescildeki memurdan öğrendim yeniden sürücü kursuna başvurduğum taktirde H (motosiklet) sınavını kazandığımda H+A2 ehliyetin verileceğinide aynı memur söyledi.

h+a2 raporu

bugün heyetten h+a2 raporunu aldım emniyet müdürlüğünden yazı geldi H+2 raporu almanız durumunda h+a2 ehliyetime iişlenecekmiş saygılar

Ben trafik tescil ehliyet birimine sordum önce rapor alıp tekrar sürücü kursuna gidip yazılacaksın dedi en az 1000 tl masrafın olur dedi şimdi kafam iyice karıştı sadece rapor yeterli ise bana niye öyle söylediler?

1000 tl masraf da nesiymiş?!

maximumx deneyimlerini paylaşırsan Suat arkadaşımıza da yararı olur...

Bülent bey ilginize teşekkürler.
Rapor işini çözerimde kurs işi zor kendim ıspartada ikamet ediyorum,raporu ankaradan aldım,mecburen
rapor nereden alındıysa kursada oradan yazılmak gerekiyor malum buda külfetli bir iş araştırmaya
devam sadece rapora işletmek yeterli olursa işletecem.

H+A 2 ehliyet

ben raporumu aldım raporda otomotik araç ve motorsiklet kullanabilir yazması gerekiyor bunu heyete ısrarla söyleyin ilk heyet günümde doktorların tartışmasından dolayı rapor alamadım sonraki hafta beni kas kontrolüne yollayıp karar verdiler raporumu aldım tekrar kursa başvurdum milli eğitim ve emniyet müdürlüğü raporuma bakarak tamam dediler artık sorunsuz ehliyet alabilirsin dedilr.tekrar kurs ve sınava giricem nasipse 29 haziranda sınav var ehliyetimi sorunsuz aldığımda sizinle paylaşırım inş

"xxx araç ve motorsiklet kullanabilir" ibareli raporla aynı anda tek kursla/sınavla işi halletmek mümkünse, çok çok iyi! Bu konudaki deneyimlerinizi paylaşmaya devam edin lütfen. Hepimiz açısından öğretici oluyor

Benim araştırmama göre ikisi bir arada oluyor,ankara emniyetinden söylemişlerdi raporuna motorsiklet,de kullanır yazdırsaydın ehliyetine ikisinide işlerdik dediler.Artık o fırsat kaçtı yeni bir rapor çıkarttırıp sadece ortopedi uzmanından sürücü kursuna müracaat edecem.

motorsiklet ehliyeti

merhaba arkadaşlar daha öncede bu konuyu yazmıştım.motorsiklet ehliyetim iptal edilmişti tekrar kursa yazılıp yeniden heyet raporu aldım.ama malesef kaydım kurs tarafından silinip param geri ödendi .bundan böyle H ehliyeti olanlar 2 tekerlekli motorsiklet hariç 3 tekerli yada 4 tekerli atv tarzı motoru kullanabilirler boşuna a2 motor ehliyeti için zahmet etmeyin 1 yıldır uğraşıyorum alamadım.bilginize

A2 olmasa da, raporda "otomobil ve motor kullanır, h sınıfı sürücü olur" gibi bir ibarel olmalı heralde. Aksi halde sadece otomobil kullanılabilir...

benım bildiğimde öyle trafikte diyorki eğer kişinin kullana bileceği rapora uygun arac ve ehliyet olması gerekiyor yani bunun motorsikletin ehliyetini veremiyor sana sana özel donanımlı araç ehliyeti olan H veriyor ve bu tür ehliyetlerde önce emniyetten ve doktorlardan bilgi almak gerek çnki sürücü kursları paraya baktıkları için hemen olur diyorlar..
ve işin mantıkıda böyle değilmi zati sen özel araç alıyorsun sana uygun otomobil ama gidip normal insanın kullandıgı motor ehliyeti verilmesi cok saçma..
illa gerekli ise 3 ve fazla tekerlekli engelli motorsikleri fln war onlardan uygun görülen kullana bilmeniz gerekiyor

benim h sınıfı ehliyetim vardı a2 ehliyetide aldım çok zor değil ehliyeti almaya hak kazanan alır... nasılmı h değil özel tertibatlı araç ve elden kumandalı yani otomatik videsli motorsiklet kullanır yazdıracak ve emniyet bunu yazmak zorunda ve yazıyo..aklına takılan 05322025363 sorabilir telefonum saygılar

cimideli mehmet;

mrb.kardeş bende a2 almak istiyorum şu işi açıkca bir anlatsana malum h sınıfı ehliyetimiz var tekrar rapor falan gerekiyomu?

evet yeniden rapor almalısınız, donanımlı motor kullanabileceğinize dair h+a2 alır buna benzer ibareli...

Selam A2 motorsiklet ehliyeti için konuşalım destek bir yol varmış

Üst Alt