Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H ehliyet değişimi için aile hekimi hangi uzmanlara sevk edecek?

samet40

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar H ehliyetini yeni ehliyetlerle değiştiren arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Benim H ehliyetim var sadece sol bacak engelliyim otomatik vites araç kullanıyorum. Ehliyeti değiştirmek için aile hekimine gittiğimizde aile hekimi beni sadece ortapediyemi sevk edecek yoksa başka doktorlaradamı sevk edecek bilgi verirseniz sevinirim.

aile hekimi ortopedi uzmanına sevk eder ordanda il sağlık komisyonuna gidersin.

merhaba kardeş;

Bende sol bacağımdan engelliyim ve ehliyet değişimi için son 1 aydır uğraşıyorum.

ilk yapman gereken Aile hekimine gidip süreci başlatman aile hekimi bana sadece ortepediye sevki uygundur diyerek sağlık kuruluna sevk etti.(Ü.E.A.HAST. doktor başına 75 TL alıyor)Sağlık kuruluna başvuru yaptım ve bana randevu tarihi verdi o tarihte kurula girdim.Kurul sonrası ehliyet üzerinde yazacak olan kodlar için İl sağlık komisyonuna sevk ediyorlar tahmini 3 hafta sonra İlsağlık sana mesaj yada telefonla dönüp kurul için randevu tarihi veriyor.Sonra kurula girip sana ehliyet değişimi yapmak için gereken raporu veriyor daha sonra gerekli belgeler le birlikte emniyete başvuruyorsun.

not :istanbulda isen bu işlemlerden önce ehliyet değişimi için şimdiden emniyetten randevu al keza şu an başvuru yapsan Haziran ayına veriyor bilgin olsun...

fevzieryilmaz

Cevabın için teşekkürler arkadaşım. Ortopedik engelliyim sedece ortapedi doktoruna mı görüneceğim yoksa yanına başka doktorlardamı gireceğim. Göz , fizik vb. gibi

selam;
Ailemi hekimi sadece ortapediye sevk etti ve 75 TL tutar ödedim.Bunun dışında kurulda farklı bir branşa gitmedim.

Senin farklı bir hastalığın var mı sevk eder mi onu bilemem doğrusu..

fevzieryilmaz

Teşekkür ederim cevabın için . O zaman bende aile hekiminde sadece ortopedik sevk alıp bu dertten kurtulmak istiyorum

Heyet

Alıntı
Slm arkadaşım ben sadece sol bacaktan ortopedik engelliyim aile hekiminden sadece ortopediye sevk aldık diyelim heyette başka doktorlarda istenir mi ?

[FONT=sans-serif]merhaba kardeş;[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bende sol bacağımdan engelliyim ve ehliyet değişimi için son 1 aydır uğraşıyorum.[/FONT]

[FONT=sans-serif]ilk yapman gereken Aile hekimine gidip süreci başlatman aile hekimi bana sadece ortepediye sevki uygundur diyerek sağlık kuruluna sevk etti.(Ü.E.A.HAST. doktor başına 75 TL alıyor)Sağlık kuruluna başvuru yaptım ve bana randevu tarihi verdi o tarihte kurula girdim.Kurul sonrası ehliyet üzerinde yazacak olan kodlar için İl sağlık komisyonuna sevk ediyorlar tahmini 3 hafta sonra İlsağlık sana mesaj yada telefonla dönüp kurul için randevu tarihi veriyor.Sonra kurula girip sana ehliyet değişimi yapmak için gereken raporu veriyor daha sonra gerekli belgeler le birlikte emniyete başvuruyorsun.[/FONT]

[FONT=sans-serif]not :istanbulda isen bu işlemlerden önce ehliyet değişimi için şimdiden emniyetten randevu al keza şu an başvuru yapsan Haziran ayına veriyor bilgin olsun...

[/FONT]
Heyete girdiğinde aile hekiminin sevk ettiği doktor dışında başka doktorada sevk oluyormu ben sadece sol bacaktan engeliyim.

samet40

bende nörolojiye gidicem samet hastanedeki kurulda engelli oranıda yazılıyormu sadece arac için uygun olup olmadığınamı bakılıyor

eski almıs olduğum engelli oranımı kaybetmek istemiyorum
gerekirse ehliyet değişimini bırakıcamda
emeklilik daha önemli

H ehliyeti degişimi

Slm arkadaşlar size H ehliyeti değişimi ile ilgili bazı sorular sormak istiyorum. Ben sol bacaktan polio sekeliyim H ehliyetim var bugün H ehliyetini değiştirmek için aile hekimine gittim. Aile hekimi beni uzman görüşü için Ortopedi ve Nörolojiye sevk etti. Ben devlet hastahanesi yerine özel hastahaeye gitsem orda bu iki doktora görünsem onların verecegi raporla il saglık müdürlüğüne gidebilir miyim.

Üst Alt