Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H ehliyet (engelli) ile yük taşımacılığı mümkün müdür?

labsener

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese selamlar.10 gün önce bimere yazdığım yazı:
H (engelli) otomatik vitesli araç kullanır yazan ehliyetim ile otomatik vitesli wosvagen caddy veya otomatik vitesli transporter kullabilirmiyim ve bu araçlarla yük taşıyabilirmiyim.Teşekkürler.

Gelen cevap:
Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) yapmış olduğunuz müracaatınız incelenmiş, başvurunuzda belirtilen hususlar ile ilgili olarak Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 75. Maddesinde "eski H, yeni B sınıfı (engelli) sürücü belgesi ile otomobil ve kamyonet kullanılabilir" hükmü mevcut olup, H sınıfı sürücü belgesi ile ticari olarak yük taşımacılığı yapılamamaktadır.
Bilgilerinize rica ederim.

Ben son yönetmeliği inceledim ve 75 madde veya herhangi bir madde H sürücü belgesi ile ticari olarak yül taşıyamaz maddesini bulamadim.
Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olanlar bilgilendirirse sevinirim.tesekkurler.

Bu kısıtlar yeni ehliyetlerdeki kodlarla veriliyor. Yeni ehliyetinizde "102 - ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz" kodu yoksa ben bir engel olduğunu düşünmüyorum.

Üst Alt