Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H gurubu ehliyetim var, ancak sürücü olamazsın kararı çıktı. Ne yapmalıyım?

harunbayx

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ben s.harun adal
07,03,2007 yılında H gurubu ehliyet aldım. ehliyetimin üzerinde aynen şu ifade yer almakta. GÖZLÜK LENS OTOMATİK VİTES SİNYALİZASYON SAĞDA
yazıyor. bu ehliyeti alırken gittiğim sürücü kursunun önerdiği özel bir hastaneden aldım bu raporu.
şimdi ihtal araç almak için rapor almam gerektiğini söylediler ve bende İZMİR ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE dilekçe yazarak özel tertibatlı araç almak istediğimi belirtir bir dilekçeyle baş vurdum.

raporda şu ifadeler yer alıyor
TANI: SOL KOL EKSTREMİTE KOLDA YÜKSEK AMPUTASYON

KARAR : SÜRÜCÜ OLAMAZ

BENİM İÇİN ŞOK ŞOK ŞOK.

bu karara itiraz ettim hastane yönetimine. hasta haklarına gittim gerekli bölümlere gittik karar doğrudur şikayetin varsa İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜNE dilekçeyle karara itiraz et dediler.
oraya gittim. konuyu kendilerine aktardığımda aptal aptal yüzüme baktılar. ehliyeti nasıl aldığımı sordular sanki gayri resmi almışım gibi.
ve ondan sonrada beni ehliyeti aldığım emniyet müdürlüğüne gitmemi oraya dilekçeyle başvurmamı onların il sağlık müdürlüğüne göndermelerini ve beni bir üst merci saydıkları ankara numune hastanesine göndereceklerini ve ordanda aynı karar çıkarsa ehliyetime el konulacağını söylediler.

ben emniyet müdürlüğüne gitmedim. il sağlık müdürlüğündeki memur arkadaşa başka hastaneden rapor almak istediğimi söylediğimde suç işlemiş olursun dediler.

bu ne biçim bir çelişkidir bu nebiçim bir çifte sıtandarttır. bu ne biçim bir çetrefilli bir iştir. yokmudur bizim hakkımızı savunacak. yokmudur bizim halimizden anlayan doktor. izmirde kapısını çalacağım ve bana yardımcı olacak hiç bir kurum ve kuruluş yokmudur. dönme dolap gibi döndürüp duruyorlar beni bunlar.
emniyetten ehliyetimi alırken neden demediler sen bunu alamazsın diye o halde. neden ben bu kadar para verdim bu ehliyet denen şeye. ben bu sürücü kursunuda içine alarak herkesden davacı olacağım. çok yordular beni. sigarayı bırakmıştım bunların yüzünden başladım çıldırmak üzereyim.

allah rızası için bir yol gösterin resmi yolları söyleyin.

başka hastaneden olumlu bir karar alırsam diğeri gerçekten başıma bela olurmu???

bu raporumu tarayıp buraya koyacağım.

tşkler

Başka hastane sana rapor verirse bunu kullanman en doğal hakkındır.(Vergi indirimi için başvuru yapan ilkinde %20 alan daha sonra tekrar başvuru yapıp %40 alan insan mı hatalı yoksa kurumlar mı?benim bildiğim şahit olduğum birisi var o damı suç işledi?). Eğer sen raporu illegal yollardan almadıysan nasıl suç işlemiş olursun bunu tarif etsin o zaman???
Önceki raporu göstermeden Karşıyaka devlet hastahanesine başvuru yap veya Alsancak Devlet hastahanesine veya bir başka hastahaneye.Eğer kararları sürücü olamayacağın yönünde ise o zaman dediğin gibi sürücü kursunu,emniyet müdürlüğünü ve ehliyet alırken sana H sınıfı ehliyet alabilir diyen sağlık kurumunu mahkemeye ver.

Halt etmişler!

İlgili yönetmeliğin ilgili maddesini de ekleyerek İl sağlık müdürlüğü nezdinde itiraz edin. Ve, tek kolu olup ehliyet ve araba sahibi binlerce insan olduğunu da ekleyin.

• Resmî Gazete 26 Eylül 2006 SALI
    Sayı : 26301
    İçişleri Bakanlığından:

SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI İLE MUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİK

Ortopedi muayeneye ilişkin esaslar
    MADDE 8
    [...]
    (2) Extremite noksanlığında;
    a) Bir elin başparmak veya başparmak dışında iki parmak noksanlığı veya noksan sayılacak şekilde fonksiyon kaybı olanlarda, Ortopedi uzmanının ve/veya Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının görüşleri doğrultusunda A, B ve H sınıfı, her iki el başparmak noksanlığı ve ileri derecede fonksiyon kaybı olanlara F Sınıfı Sürücü Belgesi verilir.
    b) Üst extremitenin dışında extremite noksanlığı (doğuştan veya sonradan) halinde Ortopedi ve/veya Fizk tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca H Sınıfı Sürücü Belgesi verilir. Üst extremitenin tek taraflı noksanlığında da Ortopedi uzmanının kanaatiyle, H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir.
"Kardeşim, senin özel donanıma ihtiyacın yok, sıradan otomatik vitesli araç kullanabilirsin zaten" deseler de reddetseler, amenna. O zaman mantıklı olur. Ama, "sen araç kullanamazsın" dediler mi, o salakça olur!

adal arkadaşa bende katılıyorum ben 98 yılında alsancak dev almış oldugum h sınıfı ehliyetime trafık aldı yesılyurt devllete gonderdı surucu olamaz dendı bu kararı ankara bozar dedım ankaraya kadar gıttım ama mallesef ızmır kararına uyarak aynı şekılde surucu olamaz dendı benım ozrum sag el sadece sırca parmakım var ama vermedıler han hukuk yolunu ızlemem lazım sımdıden teskurler

Şaşırmamak elden değil.Bunlar hangi yasaya göre karar veriyorlar???

HARUNBAYX aynı sorunu bende yasııyorum , İzmir Ataturk Egitim ve Arastırma hastanesi sürücü olamaz dedi itiraz edip Ankara Numune Hastanesine gitmem gerekiyormus. Sen bir sonuc aldınmı ? moralim cok bozuk H sınıfı ehliyetime Atatürk egitim ve arastırma hastanesi yuzunden el kondu, :( yardımlarınızı rica ediyorum

Üst Alt