Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"H sınıfı ehliyet alabilir" ibareli raporla ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

NAKLOV0636

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Sol kolum dirsek altı ampute.devlet hastanesinden aldığım raporda ^ h sınıfı ehliyet alabilir,otomotik vites araç kullanabilir^ ibaresi var. Ben bu rapora göre vergi indirimli araç alabilir miyim ? Lütfen bilgisi olanlar paylaşsın.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html

yukarıdaki linkte "C" Maddesine bakınız.

ÖTV indirimli otomatik vitesli araç alabilirsiniz.
Bu bilgiden çoğu bayinin haberi olmadığı için sizi geri çevirebilir.
Bu yüzden ilgili kanun maddesinin çıktısını alın yanınızda bulunsun.
bazı bayiler ise maliye'den yazı istiyorlar ÖTV indiriminden faydalanabileceğin ile ilgili.

Hayır, vergi avantajlı araç alamazsınız.
Cihan'ın atıf yaptığı mevzuat sol alt ekstremiteden sakatlığı olanlar için geçerli; sol üst ekstremiteden sakatlığı olanlar için değil.

"direksiyona topuz takılması, engelin bulunduğu taraftaki silecek kolu, sinyal, cam silecek kumandası, dörtlü flaşör, ön-arka cam su fıskiyesi, korna ve kontak gibi düzeneklerin diğer tarafa alınması veya direksiyon simidine monte edilmesi vb." değişiklikler özel donanımdan sayılmaz...

Vergi avantajından yararlanabilmek için (sol alt ekstremiteden sakatlığı olanlar hariç) " hareket ettirici aksam olarak debriyaj, fren ve gaz pedalları ile vites kolunda sabitlenmiş bir şekilde özel tertibat yapılması gerek".

Bülent bey, belirtmiş olduğunuz bilgiyi arkadasımızın rahatsızlığına göre yazmışsınız,

ben ise soru soran arkadaşımın yazdığı ^ h sınıfı ehliyet alabilir,otomotik vites araç kullanabilir^ ibaresine göre bir bilgi aktarımında bulundum.

Düzeltme için Teşekkürler

özür dilerim benim de bir sorum olacak, konu uygun mu bilmiyorum ama... benim engelim de sol palio sekeli... aslında sağ da azıcık rahatsızlık var ama, onu pek dikkate alan yok... ÖTV'li araç alabilir miyim... Saygılar...

Üst Alt