Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet alabilir raporu ile araç alınabilir mi?

exelans

Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
0
şubat ayında h sınıfı ehliyet için almış olduğum raporun aslı gibidir suretini alsam bu raporla araç alabilirmiyim bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim tekrar hastane ile uğraşmak istemiyorum

Raporda yazan : Her 2 el ve sol ayaktan kumanda edilebilen özel tertibatlı araç kullanabilir H sınıfı ehliyet alır yazıyor

Not :
Bu konuyu daha önce açtım adminler sildi lütfen bunuda silmeyin

Raporda araç için ibare var ve ibareden anladığım kadarıyla sağ ayak engellisiniz.
Sağ alt ekstremite ile ilgili rahatsızlığınızın tanı kısmında açıkça belirtilmesi ve raporda oran olması şartıyla araç alınabilir.

evet engelim sağ ayak polio sekeli rapor bu şekilde bununla araç alabilirmiyim

Uygun ibare var, tanı açık ve net polio sekeli, oran var, ve rapor sürekli.
Evet bu raporla araç alabilirsiniz.
Ama bazen vergi daireleri ne bahaneler çıkarıyor bilseniz. Geçenlerde adama rapordaki tanı türkçe yazmalı demiş polio sekeliyi kabul etmemişler neler var bilseniz.

ufuk bey kusura bakmayın çok soru soruyorum ama 1 soru daha var şimdi ben bu raporu alıp vergi dairesine mi gitmem gerek yoksa sıfır araç alacağım anahtar teslim diyorlar araç alacağım şirkete mi vermeliyim bu raporu

exelans siz araç alacağınız bayii ye başvurunuzu yapın işlemler için onlar müracaatı yapıyor .(siz herhangi bir işlem yapmıyorsunuz )

vergi dairesi hastanenin verdiği aslı gibidir raporları kabul etmiyor. ya noterden tasdikli aslı gibidir olacak ya da orjinal olacak. noterde zaten orjinali görmeden aslı gibidir onayı vermiyor.

H ehliyeti elimizde olmadan sadece h ehliyeti alabilir raporuyla sıfır araç alabiliyormuyuz..rapor yeterlimidir.

NETBUS

raporun aslını ben trafiğe vermiştim hastaneden alınan aslı gibidir raporu vergi dairesi kabul etmez mi

exelans
Siz alacağınız araç markasının bayiine gidin, rapora onlar onay alıyorlar.
Hastane tarafından onaylanmış aslı gibidir nüshasının kabulü konusunda bilgim yok, kabul etmezlerse de elinizdeki hastane onaylı nüshayla notere gidin kabul ederlerse oradan aslı gibidir şeklinde çoğaltın. Olmazsa raporun aslı trafikte dosyanızda duruyordur, tatlı dil ve ricayla alıp noterden çoğaltabilirsiniz.

dediğim gibi. bu şekilde araç alamazsın. bulunduğun yerdeki vergi dairesine sor ya da telefon aç kesin bilgin olsun diye istersen.

arkadaşlar şimdi aracı alacağım firmayı aradım maliye raporumu onaylamış yukarıda paylaştığım raporla araç alabiliyorum yani şimdi pazartesi günü bankaya bildirecekler artık banka kredi verirse araç tamamdır.

exelans Bankalar kredi veriyor ; ama aracın engelli aracı olduğunu söylemeniz icra yolu ile satışın çok zor olduğu gibi konuları bilmiyorlar ise hatırlatmanız gerekiyor .

Engelli araçları için bankalar genellikle taşıt kredisi vermiyorlar, verenler çok ender.
Bunun sebebi de ötv muafiyetiyle alınan araca 5 yıl dolmadan bankanın el koymasının çok zor olması, bankanın rehini anlaqmsız kalıyor yani. Verilmezse ve aralarında çok fark olmayan bir ihtiyaç kredisi bulursanız onu kullanın yeterli geliriniz varsa tabi, yoksa o da zor.

Ufukalp Ufuk hocam 2 hafta içerisinde Halkbank,Yapı Kredi,İş bankası,Teb,Vakıfbank hepsi ile görüştüm bir tek Halkbank ret etti diğer bütün bankalar kredi vermeyi kabul etti belki bunda çalıştığım şirketin ve bordro'mun etkiside olabilir ama her konuştuğum şubeye kendimden bahsetmeden önce durumu anlattım . Yapı Kredi örnek olarak Taşıt kredisi veriyor arabaya rehin koyamadığı için Kefil istiyor , Kısaca Vakıfbank'tan 1.07 oranında taşıt kredisi kullandım diğerleri hep 1.15-1.20 bandında seyrediyor tabi şuan artmış olabilir

nasıl yani bankadan taşıt kredisi çekeceğim ben araca rehin koyamıyorlar mı

2 Kez araç aldım ikisi de kredi ile alındı .
Engelli olup olmadığım la ilgilenmedi kimse bunun yanı sıra bir kaç kezde tüketici kredisi kullandım .
Bordro ve gereken şartlar tamamsa krediniz onaylanır (banka ile geçmiş döneme ait sorununuz yok ise )

peki aracınıza rehin konuldumu ? ben garanti ile telefonda görüştüm engelli olduğumu araç alacağımı söyledim telefondayken ön onay başvurusu yapıldı kabul edildi pazartesiyi bekleyip göreceğiz bakalım ne olacak

evet rehin koyuldu
ilkini Denizbank
ikincisini ise teb bankasından aldım

İşte o rehini gerektiğinde uygulamaya koymak sıkıntılı engelli araçlarında.
5 yıl satılamaz devredilemez şerhinden dolayı duruma hakim bankalar sağlam bir güvence görmedikçe ikna olmuyorlar.
Banka engelli aracı olduğundan kredi vermiyor şeklinde çok mesaj var forumda.

arkadaşlar çok şükür bankada krediyi onayladı maliyede raporu onayladı çarşambaya teslim ederiz dediler arabayı gaz pedalı sola alınacak araç aldığım şirket tertibatıda yaptırıp verecek varmı önereceğiniz bir tertibat

kaskoyu nasıl ve şartlarda yaptırdın onuda yazarsan iyi olur.

kaskoyu alacağım şirket kendisi yapıyor 1100 lira tutuyor

exelans
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın inşaallah.
Tertibatı zaten söylemişsiniz gaz pedalı transferi sağ ayak kısıtında belli bile olmayan en mantıklı tertibattır zaten.
Kasko fiyatı da iyi çıkmış.

alacağım araçla bugün beraber vergi dairesine gittik raporun aslı olmadığı için korkuyordum sorun çıkar diye vergi dairesinin çıkardığı sorun bu aracı nasıl sürerek getirdiniz oldu taşıyıcıyla götürmemiz gerekiyormuş :) çok şükür vergi daireside tamamdır kaldı muayne ve plaka

Eee haklılar yani, aracın henüz ne plakası ne ruhsatı ne de trafiğe çıkma izni yok :)
Polise rastlasan bağlardı bile.

bugün aracı teslim aldım çok şükür Allahım olmayan herkese nasip etsin

Üst Alt