Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet alamadım. Ne yapmalıyım?

beder_55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
H- Ehliyeti almak için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ,05/05/2001,,, tarihinde başvuruda bulundum.Muarelerimi oldum ve heyete girdiğimde bana heyet doktoru “ sana normal –B- ehliyeti vereceğim sen normal araba kullanırsın” dediler,itiraz ettim ama mecbur kabul ettim.05./06./2001 -B- ehliyetini aldım ve aradan iki sene geçti. 07.08.2006 tarihinde –H- ehliyeti almak için yine Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi” ne başvuruda bulundum.Bu defa sağlık kurulu Ehliyet Alamaz raporu verdi.Aradan iki sene geçti ve 2008 tarihinde bir hafta sonu evime Esenyurt jandarma karakolundan geldiler.Jandarmayı görünce birden ne olduğunu şaşırdım, ikinci kata çıka çıkan iki er baş asker “seni komutanımız aşağıda bekliyor, bizimle gelmen gerekiyor” dediler.

Bende şaşkınlık içinde aşağıya yola indim ve komutanın yanına gittim,” hayırdır komutanım” dedim. Komutan “ –B- ehliyetini aldın yere teslim etmen gerekiyor” dedi. Bende neden acaba sorun mu vardır” dedim.Komutan da “ Bilmiyorum pazartesi ehliyetini teslim et, orda söylerler “ dedi.

Pazartesi Fatih trafik tescile gittim ve “ Esenyurt jandarma size ehliyetimi teslim etmemi söyledi” Trafik tescilden Memur Ayfer hanım, “ Yeniden rapor alman gerekiyor,seni Vakıf Gruba Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderceğiz,oradan rapor çıkarman gerekiyor “dediler.Ben de verdikleri dilekçe ile Vakıf Gruba Hastanesine gittim ve rapor heyet bölümüne” Trafik tescilden geliyorum ehliyet raporu almam gerekiyormuş” dedim. Oradaki yetkili bayan memur “ biz ehliyet için rapor vermiyoruz “ dedi.Trafik tescilin dilekçesini gösterinde tepkili şekilde kağıdı elimden aldı dışarıda bekle” dedi.Rapor almam için boş ve muayene olacağım bölümleri işaretleyip evrakı bana verdiler.Toplam 600,00 TL civarında her bölüm için muayene ücreti aldılar.İki günde muayenelerimi oldum ve raporu heyet bölümüne teslim ettim.Öğleden sonra raporları dağıtmaya başladılar ve memur bayan beni içeri çağırıp raporu verirken “ sen göz muayenesine girmedin, bu nedenle ehliyet alamaz kararı çıktı” dediler.Nasıl olur siz işaretlememişsiniz bende sizin işaretlediğiniz yerlere muayene oldum” dedim.”Hayır olmaz sen muayene olmamışsın” dediler ve kapıyı yüzüme kapatıp içeri girdi.Hemen baş hekime ve yetkilileri aradım,kimse yardım etmedi.Elimden bir şey gelmeyince hastaneden çıkıp raporu Fatih Trafik Tescile götürdüm ve raporu görünce ehliyetin iptal olacağını söylediler. Polis Memuru Mücahit Bey” e “ben bu durumda ne yapmam gerekiyor” dedim. Mücahit Bey “ tekrar bir rapor alman ve yeniden başvuruda bulunman gerekir” dediler.
İki sene sonra Eylül 2011 tarihinde Trafik Tescile gittim ve evrak depo sorunlusu memur beyle görüştüm.” Ehliyetin iptal olmuş” dedi.Memur Bey”e “Ben ehliyet almam lazım ne yapmam lazım bu durumda” dedim. Tekrar bir rapor çıkarman ve sürücü kursuna katılman gerekiyor fakat değişiklik olarak yapma ilk defa alacak gibi başvuruda bulun “ dedi.Ben de o zaman diğer haklarım yanıyor,yaptığım masraflar ne olacak” dedim.Orasına karışmam bu ehliyetin iptal oldu” dedi.

Ben de bu defa Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne …28/10/2011–H- ehliyeti için başvuruda bulundum.Bütün muayenelerimi oldum ve 31./10./2011 -H- ehliyeti alır raporu teslim aldım.Bu raporu Seçil sürücü kursuna gittim ve toplam 600,00 TL masraflarla direksiyon sınavına girdim,sertifikamı ,,23,/,01,/,,2012, tarihinde aldım.27./02./2012 tarihinde Fatih Trafik tescile Halk bankası 97,00 TL ve Trafik Tescile 85,00 TL aidatları yatırıp teslim ettim.Bana Memur hanım “02.03.2012 tarihinde gel ehliyetini al” dedi.Bu defa oldu sandım ve 02../03./2012 tarihinde ehliyetimi almak için gittim de, oradaki polis memurları “ Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi kurulunun EHLİYET ALAMAZ yazısı olduğu için sana hiçbir ehliyet veremiyoruz.” Dediler.

Ben de “ Nasıl olur ben insan değimliyim neden araba sürmek yasak bana, bu saçmalık ne anlama geliyor” dedim. Evrak depo sorumlusu memur bey “ bu şekilde uygulanması gerekiyor, bizle işin bitti gidebilirsin” dediler. “Siz demediniz mi bana, yeniden rapor al ehliyet alırsın diye” Depo memuru “dedim gibi ehliyet alamazsın işimiz bitti gidebilirsin” dedi. Bana ehliyet vermediler.

Bu durumda neler yapmam lazım,bilgisi olan yol gösterire bilir mi bana?

Hasekiye bende gittim hemde 4 kere aralıklı zamanlarla - ama hiçbirinde H sınıfı vermediler, B sınıfı alabilir miyim acaba ?

beder engelınle ılgılı hastalıkları yazabılırmısın kardes cok gecmıs olsun sana cok zulum etmısler sende zıhınsellık bır durum varmı h sınıfı ehlıyet alamaz denıldıgıne gore psıkrıyatrı hastası olman lazım sana b sınıfını veren zıhnıyet neden ıptal edıyor anlamıs degılım sen bunu yapanları dava ac bence

Sayın Beder_55 kardeş,

Engelin nasıl acaba?

tskler arkdaşlar yorumlarınız için. şimdilik. sağlık bakanlığına, özürlüler vakıf başkanlığına, akp özürlüler kordoilasyon merkezine başvurdum, bunlardan sonuc çıkmazsa avukatımla mahkemeye basvuracam, ıkı defa hak ederek kazandım haklarımı vermiyorlar. Allahtan kormaz varlıklar....

sadece zihinsel engelliler, iki omuzdan kolu olmayanlar ve %90 kör olan özürlü kardeşlerimiz kesinlikle H ehliyet alamazlar...

Ay! Okurken fenalık geldi! Bu ne kardeşim, bütün aptallıklar sizi mi bulmuş! Hey allahım!

Ben olsam, bir dakka dahi beklemem ve "sürücü olur" raporumu alıp, bana "sürücü olamazsın" diyen emniyete dava açarım. Kazanacağınızdan kuşkum yok. Çünkü elinizde mis gibi raporunuz var...

İsterseniz dava açmadan önce emniyet müdürlüğüne gidip görüşebileceğiniz en yüksek rütbeli görevliyle görüşmeyi ve arşivdeki memurun hatasını düzelttirmeyi deneyin.. Amir isterse insiyatif kullanır ve sürücü olur der.

Üst Alt