Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet aldım. Hangi tür araçlar kullanmam gerekir?

niğdeli51

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar ben arac almayı dusunuyorum hastaneye gıttım raporumu aldım sag ayagımda sıkıntı oldugu ıcın frenı gazı elden kulanılabılır dıye rapor verdıler ehlıyet dıreksıyon sınavına gırdıgımde kullandıgım arac otomatık vıteslı ve frenı gazı eldendı ben manuel vıteslı arac alıp frenı gazı ele aldırmak ıstıyordum sıkıntı olurmu degerlı bılgılerınızı beklıyorum saygılar

siz zaten salt otomatik vitesli bir aracı ötv indirimli alamazsınız, tertibat yaptırmanız şart...
sürücü kursunda salt otomatik vitesli bir araç kullanmanız istisna olmuş..

manuel vitesli bir aracı ötv indirimli alıp tertibat yaptırmanız sorun teşkil etmez..

%40 malüllük raporum olsa ve h sınıfı ehliyetede ihtiyacım olmasa, yineden %40 rapor aldım diye ötv ve kdv indiriminden faydalanabilirmiyim?

artık otomatik vitesli araclarda ötv istinası ıle alınabılıyormus cunku ben dıreksıyon sınavına gırecegım zaman h sınıfı ehlıyet almak ıcın gelenler vardı b sınıfı ehlıyetı varmıs h sınıfı ehlıyete cevırmeye calısıyordu kalca cıkıgı varmı durumuda 100 25 ozurlu cevabın ıcın tesekur ederım

bende polinöropati var ama normal araç kullanabiliyorum. polinöropatiden dolayı %40 malüllük oranı alsam normal oto alımlarında ötv ve kdv ödermiyim?

niğdeli51;
evet, sol alt ekstremiteden sakatlığı olanlar raporlarında "otomatik vitesli araç kullanabilir" ibaresi varsa salt otomatik vitesli bir aracı ötv indirimi ile alabilir, sol bacağından sakatlar için 2011 haziran ayından bu yana bu ayrıcalık var..

veteriner627;
malüllük raporu ile ötv indirimi için alacağınız rapor arasında bir ilişki yok..
ötv indirimi için yetkili hastanelerden birinden ayrıca heyet raporu almalısınız..
ötv indiriminden faydalanabilmeniz için H sınıfı ehliyetinizin de olması şart...

Üst Alt