Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet alır raporu ile ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

ALİ57

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Bilgisi olan arkadaşlar paylaşsın lütfen bilgi baylaştıkca işe yaraBenim sorunum şu. 1993 yılda Ehliyet almak için aldığım raporda Aynen şöyle yazıyor.

Teşhis: sol doğuştan kalça çıkığı, sağ opere femur diafiz kırığı.
Karar: otomatik vitesli elle kumandalı (H) sınıfı ehliyet alır.

Yukardaki rabora göre tertibat taktırmam gerkiyormuş maliye öyle dedi ben de tekrar H sınıfı ehliyet için müracat ettim bugün 130 lira aldılar devdet hastanesinde orta padi doktoru sol ayakta doguştan kalca cıkığ razdı ve %40 yazdı yarın sabah verceyim sağ ayagınm iyleşti benim şimdik aklıma takılan şey Otmatik vitesli (H) sınıfı ehliyet alır raporla ötv den muhafmıyım şünkü 1 hafta oldu arba aldım bu işler yüzüne bekliyor .lütfern yardım H sınıfı Ehliyet alır raporu ile ÖTV Muhafmıdır. eskiden alınıyordu ama ben 10 yıl odu ( o ) arba almadım. kanunlar sürekli deyişiyor

Engelli aracı ve h sınıfı ehliyet

Sayın Ali kardeş,
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
Raporunda sürekli ibaresi varsa bu raporu kullanacağın yere bir göster. Eğer kabul ederlerse bir sorun yok.
Ama raporunda sürekli ibaresi yoksa yeniden Sağlık Kurulu Raporu almalısın ve üzerindede Özel Donanımlı Araç Kullanabilir gibi bir ibare olmalı.
Ayrıca raporu vereceğin Gümrük veya Vergi Dairesi Müdürlüğü sizden raporun aslını isteyebilir.
Selamlar

ALİ YÜCE;
H sınıfı ehliyet için alınan raporda sakatlık süresinin bir önemi yoktur ve daimidir...

ALİ57;
Raporunuzda yazan "..otomatik vitesli araç kullanabilir" ibaresine göre otomatik vitesli bir aracı ÖTV indirimli olarak alabilirsiniz.. Sadece "H sınıfı ehliyet alır" olsaydı, ÖTV indiriminden faydalanamazdınız... Bu rapora göre ÖTV ödemeden alacağınız otomatik vitesli araca tertibat yaptırmanıza da gerek yok...

Anti Oksidan;

Merhaba Arkadaşım
Benim aldığım raporumda " Otomatik vitesli araba kullanabilir-H sınıfı sürücü belgesi alabilir" ibareli raporum var. Ehliyetimi 23.05.2011 tarihinde aldım ve ehliyette kullandığı cihaz ve protezler bölümünde "otomatik vites özürlü aracı" diye ibare var. Bu rapotrum ve ehliyetimle ÖTV'den faydalanabilir miyim?

sevgili arkadaşlar sol ayak rahatsızı yeni kanunla tertibatlı araba kullanmalarına gerek kalmamış ben bu yüzden yeniden H sınıfı ehliyet alabilir raporu cıkartırıyorum heyete saat 1 de bugün girecem orta pedi doktoru taploya göre 3.2 %42 rapor yazdı . aslında eski H sınıfı raporum var 1993 te aldım.ben şimdik sağ ayahım iyleştiyi için tertibatsız kullana bilmek için raporu yenilyorum bununlada 1 hafta önce aldıgım ama galeride daha duran arbayı ötv siz almak için ugraşıyorum .

Herkese selam
benimde poli sekeli rahatsızlığım sebebi ile sol alt extremde rahatsızlığım olduğundan dolayı 2011 ekim ayında raporumu yenileyerek tertibatlı veya otomatik vites araç kullanabilir raporu ile b sınıfı olan ehliyetimi sürücü kursuna yazlılarak sadece direksiyon sınavına girip ( b sınıfı ehliyetim oldundan yazılı sınavdan muhaf tutuldum ) h sınıfı ehliyet ile değişitirerek salt otomatik vites aracımı ötv muhafiyeti ile aldım.

belirtmek istediğim ötvsiz araç almak için ortopedik engelli olunması ve h sınıfı sürücü belgesine sahip olmak yetiyor.onun haricinde ortopedik engelli değilseniz % 90 altı raporla ötvsiz araç alamazsınız .

wissory;
evet H sınıfı ehliyetiniz varsa o raporla "otomatik vitesli" bir aracı ÖTV indirimli olarak alabilirsiniz.

Teşekkür ederim cevap için ancak Bülent abi o raporla olmaz mecburen özel tertibatlı araç kullanabilir diye rapor almak lazım demişti.

bület abi ne dedi sana bilmem ama ben daha önce yazdıklarını okumuştum

ÖTV’DEN MUAF OTOMATİK VİTESLİ ARAÇLAR İÇİN YENİDEN DÜZENLEME
Özel Tüketim Vergisi Kanununda 5228 sayılı Kanun ile yapılan değişiklik ve ardından çıkartılan Sirküler’le birlikte, malül ve engellilere sağlanan ÖTV istisnasının kapsamı genişletilmiş ve özür derecesi % 90 nı aşanların herhangi bir mekanik ilave veya tadilat yapılması şartı olmaksızın yurt içinden iktisap ettikleri taşıt araçlarından ÖTV tahsil edilmemesi sağlanmıştı. Böylelikle %90 ve üzeri özür derecesine sahip olan bütün özürlüler bu haktan yararlanabilmektedir.
Son olarak, 21 Haziran 2011 tarihli İçişleri Bakanlığı’nın talimatında sadece sol bacağından (sol ekstremite) özürlü olan vatandaşlarımızın kullandıkları otomatik vitesli araçların da ÖTV muafiyetinden yararlanabilecekleri ile bu araçların sahibi engelli kişi ile bu kişinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü tarafından kullanılabileceğine ilişkin düzenlemeye gidilmiştir. İçişleri Bakanlığı’nca 81 il Valiliği’ne dağıtımı yapılan ilgili talimata buradan ulaşabilirsiniz.

wissory;
Bülent onu size 21 hazirandan önce yazmıştır kesin.. :)
Çünkü ALİ57'nin de yazdığı gibi 21 Haziran 2011'de yayınlanan bir genelgeden sonra otomatik vitesli araçlar da özel tertibatlı araç yerine geçiyor olup, raporunda bu ibare bulunanlar salt otomatik vitesli araç alırken ÖTV indiriminden yararlanabiliyor...

ben %88 bilinmeyen iç hastalıklar die engelli raporum var 2011 de verdiler ben araç alabilirmiyim ötv siz ve kdv falan düşmüyormu bende . yada doktor gıcıklınamı verdi %88

TheArtist;
Malesef % 88 ile alamazsınız...
Eğer ortopedik engeliniz yoksa ÖTV indiriminden faydalanabilmeniz için % 90 ve üzeri iş gücü kaybı raporuna ihtiyaç var...

Arkadaşlar bugün nihayet H sınıfı ehliyet ala bilir otmatik vitesli arac kulana bilir ibareli ehliyet için sağlık kuruluna girdim . innıki hiç bu kadar heycanlanmadım,sonuçolarak doktorlar yazdı cuma günü raporu alcam ve arbayı da tüm doktorlara dolaştım ortapeti taploya göre 3.2 %42 yazdı benim anlamadığım şey şu Ehliyet almak için aldığımız belgede oran yazmıyorki sadece H sınıfı neyse sorun o yazıyor yani tertibatlı veya otmatik yada her ikiside gibi .

bu güzel bir haber... hayırlı olsun...

bunu hep yazıyoruz; H sınıfı ehliyet için alacağınız rapor ile iş gücü kaybını belirten rapor arasında bir ilişki yok.. ikisi birbirinden bağımsız raporlar... işgücü kaybı rapor oranı % 40'ın altında olanlar da H sınıfı ehliyet ve ÖTV indirimli araç alabilecek bir rapor alabilirler...

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Anti oksidan kardeş bilgin için teşekür ederim.

ESKİ Ehliyet alabilir raporunda yazan.Teşhis: sol doğuştan kalça çıkığı, sağ opere femur diafiz kırığı.
Karar: otomatik vitesli elle kumandalı (H) sınıfı ehliyetSağ ayağım İyleştiğinden dolayı ve 21 haziran 2011 yayınlanan genelgeden sonra bu raporu yenilemek ihtiyacı duydum.Arkadaşlar en sonudaraporumu güncellettim şimdikinde Teşhis kısmında :SOL yüksekten kalçaçıkığı tablo 3.4 yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranı B diyor. sürekli
Diğer açıklamalarda: H sınıfı Ehliyet alabilir otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor.buna göre tertibatsız ötvden muaf oluyorum 21 Haziran 2011'de yayınlanan bir genelgeden sonra otomatik vitesli araçlar da özel tertibatlı araç yerine geçiyor olup, raporunda bu ibare bulunanlar salt otomatik vitesli araç alırken ÖTV indiriminden yararlanabiliyor...! yanılıyormuyum

Yanılmıyorsunuz, otomatik vitesli bir aracı ÖTV'den muaf olarak alabilirsiniz...

Üst Alt