Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet alırsam ÖTV ve MTV'den muaf olur muyum?

gaziengin

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
sayın oturan boğa manisa asker hastanesinden "otomatik vites, gaz-fren elle kumanda sağlayan özel tertibatlı araç kullanır. h sınıfı sürecü olur" raporu alırsam ÖTV ve MTV den muaf olurmuyum. Sürücü kursu manisa asker hastaneden alacağım raporu kabul ediyor. saygılarımla

%40 özürlü olduğunuza dair rapor ve vergi indirimi aldığınızı gösteren belge gerekli

düşen yaprak bu tür raporlarda yüzdelik oranının gerekmediğini biliyorum ki %40 benim için sorun değil. benim öğremnek istediğim manisa asker hastanesinden alacağım raporla ÖTV ve MTV muafiyetinin olup olmayacağıdır. herkez tam teşekküllü hastane raporu diyor çünkü...

defterdarlık tarafından vergi indiriminden yararlanmak talebi ile sevkedilerek tam teşekküllü hastaneden alacağınız %40 ı aşana raporunuz onaylandıktan sonra vergi indirimi alabilirsiniz diye düşünüyorum

düşenyaprak seninle anlaşamadık heralde ama vakit ayırıp cevap yazdığın için teşekkürler

h sınıfı ehliyet almak için yeterli olabilir.ama ÖTV ve MTV den muaf olmak için devletin tespit ettigi yetkili hastanelerden saglık kurulu raporu almanız gerekmekdedir.

sağlık kurulu raporu hakkında

Sayın oturan boğa bugün h sınıfı ehliyet ve donanımlı araç alabilir raporumu aldım. Fakat raporda özürlülük oranı %93 , h sınıfı alması uygundur ve elle kumanda sağlayan özel donanımlı araç kullanabilir ibaresi var. Bu %93 lük oran verildiği için aracı ben kullanabilrmiyi.2 elim %100 sağlam sadece iki ayağımın bileklerimi kullnamıyorum. Acil cevap verirseniz sevinirim.

gaz-fren elle kumanda sağlayan özel donanımlı kullanabilirsiniz..

kusura bakma kkelebekk aynı konuyu açmışım.. rapor aranı %93 yazınca bir anda şaşırdım..

araç özel donanıma sahip olduğu sürece sorun olmaz..

Sevgili arkadaşlar... şöyle bir sıkıntı var. Yeni rapor aldım. 2 tane rapor verdiler. Biri anladığım kadarı ile sürücü kursuna verilrcek. O raporda otomatik vites gaz fren elle kumanda sağlayan araç kullanır h sınıfı sürücü olur yazıyor.
bende kalacak ve ötv , mtv indiriminden yararlanmak için vergi dairesine vereceğim raporda sadece h sınıfı olur, özel tertibatlı araç kullanır yazıyor... Bu şekli bu şekli vergi indiriminden yararlanabilir miyim...
Rapor aranı %93

Evet evet, hiç bir sorun yaşamadan işlerinizi görürsünüz o raporlarla. Bence sürücü kursuna vereceğiniz raporun noterde iki nüshasını daha çıkarttırın. Ne olur ne olmaz...

Cevap için teşekkür ederim otoran boğa . Evet senin dediğin gibi 2 adet noterden tastik ettirdim.

otomatik vitesli araç raporu hakkında...

sevgili arkadaşlar bugün arkadaşım sağlık kurulu raporu aldım. sol ayağı yok. raporda otomatik vites araç kullanır - h sınıfı sürücü olur ibaresi var.

fakat raporrda özel donanım kısmını işaretlemişler.

şimdi arkadaşım bu rapor ile hiç bir donanım takmadan ötv ve mtv den muaf olabilir mi?

acil yardım...

Rahatsızlığı sol ayakda olduğu için ötv ve mtv den muaftır. Rahatsızlığı sol ayakda olduğu için otomatik vitesli araçlar özel donanım sayılmaktadır.....

yardımcı olabildiysem ne mutlu rica ederim arkadaşım....

Engin, bu raporla araç aldığında alım sürecini adım adım bu başlığa yazar mısın? Böylece tecrübelerinden herkes yararlanmış olur...

H sınıfı raporundaki ibareler...

Konu ile ilgili arkadaşlar; h sınıfı ehliyetimi çıkarmak için trafiğe gitim. Orada bulunan hanımefendi evraklartımı incelerken raporumdaki ibarelere takıldı. Raporumda otomatik vites, gaz - fren elle kumanda sağlayan araç kullanır, h sınıfı sürücü olur yazıyor. Neymiş efendim "elle kumanda sağlayan otomobil" yazması lazımmış. Araç kelimesinin anlamı çok genişmiş. Kamyon, traktör.motorsilket vb. Olduğunu söyledi. Raporun değişmesi gerektiğini ifade etti. Kafayı yemek üzereyim.. Yardım...

Allah ıslah eylesin böyle kafa tascıları hiç insaf yokmuş bu kişi hiç bir şey bilmiyor sadece kendine göre yorumluyor hiç alakası yok işin peşini bırakmayın

Memur yersiz bir yorum yapmış. H sınıfı sürücü belgesi ile ne tür araçlar kullanılacağı trafik yönetmeliğinde belirtilmiştir (madde 75): -“H” Sınıfı Sürücü Belgesi (Hasta ve sakatların kullanabileceği şekilde özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacaklar için" verilen sürücü belgesidir.

Yani, kamyon ya da traktör kullanamazsın! Bu bir. İkincisi, eğer rapor motorsiklet kullanmak için alınsaydı, orada bu özellikle belirtilmek zorundaydı. Belirtilmemişse, rapor otomobil türünden araçlar için verilmiş demektir.

Memur bu konuda diretirse, şefine çıkın. O da diretirse, "Himalayalara kadar yolu var"! :)

saol oturanbuğa... yarın tekrar trafiğe gidecem.. eğer yine sorunb çıkarısalar beni tutuklamak zorunda kalacaklar....

zor da olsa bugün h sınıfı özel tertibatlı ve otomotik vites ibareli ehliyeti aldım....

Üst Alt