Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet almadan özel donanımlı araç için rapor talep edebilir miyim?

BilalTRN

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
1
Çok değerli ağabeyler ve arkadaşlar bu platforma yeni katıldım..öncelikle herkese teşekkürlerimi sunuyorum...benimde bir sorum olacak yardımcı olursanız cok sevinirim...ben bir hafta sonra 17.01.2009 cmts günü H sınıfı direksiyon sınavına girecegim ehliyeti aldım gibi bir şey inş...fakat özel tertibatlı araç için rapor alırken nerelere müracaat edecegim ve H ehliyeti henüz almadım yinede baş vurabilirmiyim..bu arada sağ ayagımda işlevsellik kaybı yüksek normalde de %50 engelliyim ve 2022 den maaş alıyorum....acil yardım..

Özel donanımlı araç almak için Özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili devlet/üniversite hastanelerine başvurabilirsin.
Başvuru için H soınıfı belgenin olması şart değil. H sınıfı sürücü belgesi, araç alımında lazım olacak sana.

Raporunda şuna benzer ifadeler olmalı: Sağ bacağını kullanmasına gerek olmayacak şekilde özel donanıma sahip otomobil kullanır.

Cok teşekkür ediyorum...peki almış olduğum rapor sınırsız mı oluyor yoksa bir süresi var mı?

H sınıfı ehliyeti ömür boyu kullanmak veya belirli aralıklarla güncellemek, alacağın Sağlık Kurulu Raporunda kesinlik kazanır. El veya ayakta ortopedik sakatlığı olanlar ve işitme engelliler H sınıfı ehliyeti ömür boyu kullanabilir.

Kursa kayıt olurken saglık raporu vermiş olmanız lazım, kursa verdiginiz evrakların arasında raporunuz yok muydu?

Devlet hastnesinden aldıgınız tek raporla (2 nusha veriyorlar, tek nusha verirlerse raporu noterden aslı gibidir diye çoğaltmalısınız) hem ehliyet hem araç alabilirsiniz, rapor almak için başvurdugunuzda dilekçeye h sınıfı ehliyet ve özel donanımlı araç (buna benzer bir şeydi hastanede dilekçe örnegi oluyor) almak istiyorum yazıyorsunuz.

Kursa kayıt sırasında 1 nushayı diger evraklarla onlara veriyorsunuz, diğeri sizde kalıyor (bunu araç alırken kullanacaksınız)

H sınıfı ehliyetiniz ve raporunuz olmadan araba alamazsınız, devlet hastanesinde kurula girmek gerekiyor bu yuzden işlemler biraz uzun benim 2 haftadan fazla surmuştu raporu almam, bilginize.

sıradan bir saglık ocagından rapor verdiler bana ve bir nushası yok eger temin edebilirsem bu raporun kullanım süresi 6 aylık mı olur yoksa süresiz kullanabilirmiyim....cevaplar için teşekkürler...

Raporun süresi hakkında bilgim yok Halil arkadaşımız ömür boyu yazmış ustteki mesajda, ama sizin durmunuzda bir karışıklık var sanıyorum H sınıfı ehliyet için başvurduysanız H sınıfı alabilir diye rapor çıkarıp işlemlerinizi ona göre yaptırmanız gerekiyordu, saglık ocagından alınan raporu nasıl kabul ettiler, başka bir uygulama varsa da ben bilemiyorum, bilen birileri açıklama yapabilir mi, teşekkür.

Sağlık ocakları rapor vermek için yetkili değil. Sana nasıl verdiler bir mana veremedim doğrusu.

2008 deki yasaya göre h sınıfı ehliyet raporu engele göre doktor ( ilgili branş) muayenesinden sonra sağlık ocaklarından verilebiliyor.

Üst Alt