Bülent kardeşiminde belırtıgı gıbi (h ) sınıfı ehlıyet almak ıcın oranın % delık dercesı önemli değil kişinin engel durumu öenmli olan .
SphiNX;
[]-
Tek gözü görmeyeneler için yasa kesinlestimi vede basvurmamızda sakınca varmıdır acaba neleri kapsamakda bu yasa?
Ehliyetinize Monoküler B yazıyor, 3 dersten sınava ve direksiyon sınavına giriyorsunuz. A2 ehliyet alabiliyorsunuz. Gece araç sürüş yasağı ve sticker yapıştırma zorunluluğu kalkmıştır.
Monder Derneğinden alınan yazı için tıklayınız.
- Ehliyetimin protezler kısmına monoküler yazısı yazılmış acaba ne anlama geliyor?
Doktor raporunda tek güzünüz görmediği için Monoküler yazılıdır. Buna istinaden Trafik Monoküler B yazmıştır.
Her sene trafiğe sağlık raporu götüreceksiniz.
- Monoküler ehliyet almak üzereyim sorum şu özürlü aracı alabilirmiyim bizzde o gruba girebilirmiyiz ?
Malesef H ehliyet alan özrülü aracı alıyor, sizin Monoküler b ehliyet olacak. Normal araç kullanıyorsunuz.
-
e sınıfı ehliyetim vardı ancak tek gözüm bir kazada görme kabiliyetini yitirdi ehliyetim bu yüzden alındı ehliyetimi monokülere çevirebilirmiyim tekrar sınavlara girmem gerekiyormu?
Trafik tescile giderek müracaat edin. Sizi sağlık kuruluşuna sevkeder. Sonucundaki rapora göre haeket edersiniz.Trafik sizi aydınlatır.
-
a2+b ehlıyetı ıcın rapor almıstım ama trafıge gıttıgımde gozumdekı problem nedenıyle tekrar rapor almamı soyledıler. yanı butun sınavları gectım ıkı ehlıyetede hak kazandım fakat trafık subeden gerı cevırdıler. sımdı monokuler ehlıyete cevırebılcekmıyız o evrakları nasıl olacak.?
Sınavlarda farklılık olmadığı için doktorun verdiği rapora göre trafik size ehliyeti verir.
-
Moneküler ehliyetim var bu ehliyeti rapor alarak h ehliyeti olarak değiştirirsem o yeni h sınıfı ehliyetim dedemi monoküler yazacak?
Önce raporu alında, hem özürlü hem tek gözü görmeyen sürücü olur raporu alabilirmi ? bilmiyoruz, doktora danışmanızda fayda var.
-
Moneküler b sınıfı ehliyet var fakat ben ehliyetimi d olarak değiştirmek istiyorum ve a2 de olacak tabiki.bu durumda yani moleküler olan kişiler bu sınıflarda ehliyet alabilir mi?
Monoküler olan kişiler sadece b ehliyet ve a2 ehliyet alabilir, ticari araç kullanamazsınız
-
monoküler ehliyetim var sağlık raporu alırken trafiğe gidecekmiyim? Yani trafikten yazı alacakmıyım yoksa bir göz doktorundan getireceğim raporu trafiğe verdim mi yetiyor mu?
Bu soruya trafik yanıt verir. Bir kez trafiğe gidip sorarsınız ve sizi yönlendirirler. Biz şunu yapın desek, trafik başka derse boş yere para vermiş olursunuz.
"ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN EL ELE"
Tek gözü görmeyeneler için yasa kesinlestimi vede basvurmamızda sakınca varmıdır acaba neleri kapsamakda bu yasa?
Monder Derneğinden alınan yazı için tıklayınız.