Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet için alınan rapor vergi indirimi ya da emeklilikte kullanılabilir mi

hafsa

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyet alabilmek için rapor aldım. yüzde 43 rapor verdiler. Ben şuan öğretmenlik yapıyorum. Acaba bunu vergi indirimi ve erken emeklilik içinde kullanabilir miyim. Yoksa onlar için ayrıca rapor almam gerekirmi?

Vergi indirimi için kullanabilirsiniz ancak, vergi indirimi almanız sadece maaşınızda artış sağlar.
Bunun dışında memuriyete özürlü statüsünde 1 Ekim 2008'den önce başlamışsanız ne vergi indirimi ne yeni rapor 15 yılınızı doldurduğunuzda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz. Ancak 1 Ekim 2008'den önce özürlü statüsünde başlamamışsanız, yada 1 Ekim 2008'den sonra özürlü statüsü yada normal statüde başlamışta olsanız emeklilik zamanınınız geldiğinde hastaneye sevk edileceksiniz ve % 40 üzeri rapor alırsanız emekli edileceksiniz..

Benim raporun yüzde 51 vergi indiriminden yararlanır yazıyor şimdi eğer ikinci atamada atanırsam emekli olurken yeni rapor mü istenecek saçmalık değilmi zaten raporun var bu sebeple özürlü kadrosunda çalışıyorum ne raporu ki bu birde baltazard varmış kafam iyice karıştı.

eşref maden;
1 Ekim 2008'den sonra ilk defa memur engelliler 5510sayılı yasanın 28. maddesine göre emekli olurlar. Bu da emeklilik zamanları geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip yeterli oranda rapor almak demek. Öncesinde alınan raporlar veya vergi indirim hakkı hiç bir anlam ifade etmez..

Balthazard tablosundan büyük oran sol sütundan, küçük oran alt sütundan bakmak suretiyle keşiştiği noktadaki oranı alacaksınız.. Birden fazla oranda, oranları sıralayıp aynı işlemi tekrarlayacaksınız, şöyle ki:
oranlar % 40, % 50, % 30 olsun
öncelikle % 50'yi sol sütundan, %40'ı alt sütundan kesiştiği oranla % 30'u kesiştireceksiniz, yine büyük oran sol sütundan küçük oran alt sütundan.. toplamı bulduğunuz sayıdır..

% 50 + % 40 = % 70
% 70 + % 30 = % 79 yapar.. gibi..
http://www.engelliler.biz/forum/sag...althazard-formulu-nedir-nasil-hesaplanir.html

ben 6 şubat 2012 de göreve başladım. normal statüde. raporda ehliyet için aldığım için pek detay yok. acaba ben sağlık özründen tayin için bunu kullanabilirmiyim. yoksa yeniden mi alacağım.
ben bu raporla araba alırken vergi indiriminden faydalanabilrimiyim. yoksa rapor oranının daha mı yüksek olması gerekiyor.bu arada cevaplar için çok teşekkür ederim.

perşembe günü vergi indirimi için heyete girdim. 70 derece kifoz, 50 derce skolyoz var dediler. bunlar çok yüksek rakamlar değilmi. bu rakamalara H sınıfı ehliyet verilmiyor mu

Üst Alt