Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet için bir kaç soru..?

xcoll

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
0
ıyı gunler arkadaslr ben h sdınıfı ehliyet almak ıstıyorum..

1- H sınıfı ehliyet ıle normal ehlıyet ucretı çok farklı mı yanı gecen bı arkadas normal ehlıyet aldı 800 lira ben sordum h sınıfı için 650 dedıler yok degıl bı sorun.
2 - yuzde 50 raporum var .. rahatsızlıgım sağ elım bılekten sonrsı yok.
bunu için trafık sınavında otomatık araba bıulmam gerekjkıyor degıl yanı surucu kursu araba vermeyecek ben kendım bulmammı gerekıyor..

3 - yurtdışında yada almanyada benım bı amcaoğlu var oa vekaletmı vermem gerekıyor benım adıma bır araba alması için yurtduşından araba nasıl alabılırım bu konuda yardım edersennız sevınırım..

4 - arabayla ılgısı yok ama ben 18 yıldamı emeklı olacagım.

şımdeden yazan arkadaslara tşk. edıyorum..

1 - Ücret her kursta aynı olacak diye bişey söz konusu değil, yani bunu belirleyici hiç bir hüküm yok. Kursun birisi 500 TL der diğeri 600 TL başka biri 300 TL bu kursla senin aranda olan bi durum. Yaklaşık olarak ortalama H sınıfı ehliyet fiyatı 500 TL (rakam tahmini) bu sadece kurs ücreti, senin bide maliye ve trafik harcın var.

2 - Şuan mevcut raporunda "H sınıfı Ehliyet Alabilir" ibaresi yoksa raporu tekrar çıkartman gerekecek. Bulunduğun İl Devlet Hastanesine veya Sağlık Raporu vermeye yetkili herhangi bir sağlık kuruluşuna gidip, "H Sınıfı Ehliyet, Özel Tertibatlı Araç Kullanabilmek ve ÖTV muafiyetinden faydalanabilmem için Sağlık Kurulu Heyet Raporu istiyorum" şeklinde bir dilekçe veriyorsun. İşlemlerin sonunda eğer H sınıfı ehliyet alman uygun görülürse, H sınıfı ehliyet verebilen bir sürücü kursu bulacaksın. Her kurs bu ehliyeti veremez verebilmesi için Özel Donanımlı Aracının bulunması gerek yani direksiyon sınavında aracı sen bulmayacaksın kursun hali hazırda senin kullanabileceğin şekilde bir aracının bulunması gerek.

H sınıfı ehliyet çıkarma aşamaları nelerdir?

Benim yüzde elli raporum var .. sağ elim bilekten sonrası yok..ehliyet almak istiyorum..
ne yapmam gerekiyor..

1-Sağlık kurulu raporu çıkarmam gerekiyor (h sınıf ehliyet almak için)
2-sürücü kursuna başvuru yapacağım (kursa katılmam şasrtmı yani 300-400 lira para istiyorlar zaten ben motor dersinden muaf olacagım sanırım kalan 2 derstende geçerim herhalde )
sonm olarak yazılı sınava gireceğim ... bundanb sonrada uygulama sınavı varmı varsa onada girdiktren sonra ne olacak ehliyetimi emniyetten gidip alacakmıyım .

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden "Sağ kolunu kullanmasına gerk olmayacak özel donanımlı araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor çıkartacaksınız. Bu raporu noterde çoğaltıp biri ile H sınıfı sürücü belgesi diğeri ile vergi avantajlı araç satın alacaksınız.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-ile-vergi-muafiyetli-arac-alabilirler.html

H sınıfı sürücü belgesi için kursa gittiğinizde motor dersinden muaf tutulacaksınız. Direksiyon sınavını da tamamlarsanız emniyetten sürücü belgenizi alacaksınız...

tamam olmadı hastaneye söyler iki nüsha alırım raporu çok sağolun bülent bey cvp için

Noter'İn mantığı bu zaten... Noter bir evrağı onaylamış çoğaltmışsa, o evrak orjinal hükmündedir. Bütün kurumlar bunu kabul etmek zorundadır. Ben dün noter nüshası ile araç alım işlemi başlattım. Hiç bir sorun olmadı...

H Sınıfı EWhliyet Çıkartmanın Tam masradı ne kadar

ben ehliyet çıkartmayı dusunuyorum baştan sona ne kadar masraf gıdıyor acaba

maliyeye para yatırılıyormuş
trafıge
kursa
harç parası
sınav gırış için bankaya

acaba bunu bastan sona kadar gıdıyor bılen varmı

Kurs ücreti ile ilgili olarak kursla sıkı pazarlık edilebiliyor... Diğer masraflarla ilgili olarak güncel bilgiyi de bence en iyi sürücü kursundan öğrenebilirsiniz.

Normal ehliyet ile h sınıfı ehliyet arasındaki ücret olarak tek fark maliyeye yatırılan harçtır. B sınıfı harcı 290 civarı h sınıfın harcı ise 96 lira filan. Yani normal ehliyet ile arasında 200 lira fark oynuyor. bu nedenle h sınıfı ehliyetin toplam maliyeti 550 civarında.

xcoll;
2 yıldır haala ehliyetini alamadınmı yoksa. Kendi açtığın başlığa dönüp dönüp aynı şeyeri yazıp ehliyet mevzuğunu sormuşun o kadar cevap verilmesine rağmen ilginç . . :)

400 tl kursa verdım 80 tl maliye verdei 70 tl emliyete verdim ilk intama girince 90 tl 2 girişimde 50 tl verdim dirasyona girince 50 tl verdim slm ve dua ile

ben bunu birtürlü anlamadım.. lütfen cvp verebilirmisiniz...

1-benim sağ elim bilekten sonrası yok yuanı parmaklarım ve avcum yok..

bu sartlarda ben rapor alırsam h sınıfı ehlıyet için h sınıfı ehlıyet alırsam otv den faydalanmıyormuyum ...
2-
h sınıfı ehlıyet almak için raporuma benmı dıyecegım ozel tertıbat yazın yoksa dr. durumumu göremı yazacak...
3-h sınıfı ehlıyet için rapor aldım ozel tertıbat yazmadı ötv den faydalanmayacakmıyım ..
4-h sınıfı ehlıyet aldım . raporumda ozel tertıbat yazmadı mtv faydalanabılırmıyım ...

1- Faydalanırsınız. Yukarıda cevaplanmış.

2- Siz diyeceksiniz yukarıda yazdığım ibarenin olması gerektiğini. Çünkü onlar bilmiyor genelde...

3- Özel tertibat ibaresi olmazsa raporda, vergi isitsnasından yararlanamazsınız

4- özel tertibat yazmazsa mtv istisnası da olmaz

peki özel tertibat yazdılar dıyelım ben araba alınca yada kullanırken bı sorun yasarmıyım ..
çunku ben arabayı otomatık vıtes olursa kullanabılırım ..

ozel tertıbata gerek yok yanı aslında

Aracınız otomatik vites de olsa üzerinde özel donanım olmak zorunda...

yani ozel donanım .. dedıgı sey otomöatık vıtes oluyor degılmı..

yarın trafıkte bı polıs benı durdurup ozel donanım nerde dıye sorarsa :(

Üst Alt