Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet için heyet rapor mu yoksa uzman raporu mu gerekli?

esengül85

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar. bi sorum olacak: h sınıfı ehliyet için sürücü kursuna başvurdum bana heyet raporu olarak değil de tek doktordan alınan rapor şeklinde bi rapor düzenleyerek hastaneye sevk ettiler. ortopedi doktorundan "h sınıfı ehliyet alabilir" ibaresi yazdırarak raporu götürdüm verdim. bana yazılı sınav ve direksiyon sınavını geçtikten sonra ehliyet için evraklarımı trafiğe götürdüğümde heyet raporu isteyeceklerini ve trafiğin hastaneye sevk edeceğini söylediler.
acaba doğru yolda mı gidiyorum? ilk önce heyet raporu alıp sürücü kursuna gitmiyo muyduk?
yardımcı olursanız sevinirim.

Tek doktor un verdiğiyle olmaz mutlaka heyet e girmeniz lazım...

evet heyete gireceğim ama en son mu gireceğim? yani sınavları geçtikten sonra bu acayip geldi bana.

17 yıl önce durum dediğinizden farklı idi.

Ben ehliyetimi bundan yollar önce (17 sene önce) alırken sürücü kursu beni kursa kayıt etmek için ilk önce devlet hastanesinden rapor almamı istedi. Ben de ilk önce bu prosedürü yerine getirip bilahare raporumla birlikte sürücü kursuna gelip kaydımı yaptırdım. Ama olay 17 yıl önce oluyor, şimdi prosedür nasıl işlemektedir bilemem.
Kazasız belasız araba sürmeniz temennisiyle.

Kurs öncesi kurul raporu almalısınız. Böylece gereksiz yere ikinci bir rapor şiyle oyalanmazsınız...

aynı sıkıntı bendede oldu heyet raporumu aldım h sınıfı ehliyet alır özel tertibatlı araç kullanabilir diye gittim sürücü kursuna evrakları ayarladım raporun aslıyla beraber teslim ettim 15.11.2009 direksiyon sınavına girdim 24.11.2009 dosyamı sürücü kursundan teslim aldım trafiğe gittim evrakları teslim ettim benden bir daha rapor istedi ne raporu diye sordum normal sağlık raporu dedi biraz daha açalım dedim anladığım kadarıyla normal hiçbir özürü bulunmayan kardeşlerimizin özel hastaneden aldığı sağlık raporu yani direk bir doktorun imzası ile hazırlanmış bir rapor bu adam ehliyet alır

neyse sadede geleyim trafik beni haydarpaşa numuneye sevk edecekmiş bayramdan sonra ordan bu raporu alacakmışım bunu aldıktan sonra ehliyeti alacağım inş

Rapor alırken hastalığınız hangi doktorun branşını ilgilendiriyorsa o branşa başvuruda bulunacak,doktoronuz hastalığınızı rapora yazacak ve daha sonra heyete gireceksiniz.Heyet raporu olmadan H sınıfı Ehliyet ve özel tertibatlı araç alamazsınız.

cevap bana ise ;

yanlış anladınız benim heyet raporum var şişli etfalden almıştım 2 ay önce rapordada sonuç kısmında yazan ibare h sınıfı ehliyet alır özel tertibatlı araç kullnabilir

Üst Alt