Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet için sağlık raporu nereden alınmalı?

pashayavuz

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyet alabilmek için sağlık raporunu nereden ve nasıl alabiliriz?

Sürücü kursuna müracaat ettiniz mi?Onlar gerekli açıklamaları yaparak yardımcı olacaktır.

sadece tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alabilrsiniz

bn saglık ocagndan aldım kabul oldu. kesn basıma iş acılır ilerde:D

Aynı anda otomobil alımı için de rapor almak istiyorsan, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gitmen gerek.
Özel hastanelerden, polikliniklerden aldığn rapor sadece h sınıfı belge alımında işine yarar. Araç almak istediğinde o rapor hiç bir işine yaramaz...

"Gaz-fren elle kumanda sağlayıcı özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır"

saglık kuruluna girmeden polikıliniklerde verebiliyormu h sınıfı sürücü belgesi için rapor.
devlet hastanesi kas hastasıyım diye bana vermediler h sınıfı bürücü belgesi için rapor koltuk degnegi kullandıgın için ve yürümem agır oldugu için alamaz yazmışlar.
özürlüyuz sonuç ta tabiki bu rahatsızlıklar varki özürlü demişler.eve hapsetiler şimdi beni cıksam polis yakalıycak birkere mahsuz ceza kesmediler ikincide kescekler.

nasıl ehliyet alabilirim ki kütahya devlet hastanesine gitim başka bir hastaneye gitsem olurmu 150 tl para ödedim birde hastaneye yeşil kartım yok sosyal güvencemde yok.para vermeye razıyım yeterki ehliyet alsam.

Aslında sürücü belgesi sürücü belgesi vermeye yetkili poliklinikler dahil bir çok özel hastaneden alınabilir. Ama görünür sakatlık söz konusu olduğunda emniyet müdürlüğündeki görevliler ille de Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den biri olması konusunda ısrar ediyorlar ve hastaneye sevk edip yeni rapor alınmasını istiyorlar... Bunun yasal dayanağı nedir, bilmiyorum, ama uygulama bu şekilde oluyor...

Üst Alt