Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet ile ikince el otomatik araç almak istiyorum..?

emo57

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkse selamün aleyküm. Sağ kolum doğuştan yok. Dirsek var ( dirsekten 8-9cm kadar var )

Kolumun resmi.
oNzeGB.png

Ben ikinci el otomatik veya yarı otomatik araç almak istiyorum. Henüz ehliyetim yok fakat haliyle h sınıfı ehliyet alabiliyorum. %56 ortopedik fiziksel engelli raporum var. Almak istediğim araç BMW Z4. Bu arabayı bu engelimle ekstra değişiklik yada donanım gerektirmeden alabilir miyim? Gerekirse ne gebi bir değişiklik gerekir?

İkinci sorum diyelimki ben bu arabanın manuel viteslisini almak istedim? Vitesi direksiyona monte etme gibi bir durum nasıl yapılıyor? Ne kadara malouyor aşağı yukarı?

Almak istediğim arabayı koyayımda azcık havam olsun. :cool:
bmw-z4-e89-2012-wallpaper-289555.jpg

H sınıfı ehliyet artık yok, B sınıfı ve engelinize göre kodlar yazılı olan ehliyetinizi alacaksınız. Var olan ehliyeti değiştirme olsaydı daha iyi anlatırdım, sıfırdan alma işlemleri sürücü kursu falan nasıl olur bilmiyorum. Ama sanırım önce aile hekimine gideceksiniz, o sizi uzman doktorlara sevk edecek, muhtemelen ortopedi doktoruna, o da sürücü olup olamayacağınıza bakacak ve olur/olamaz diye rapor verecek. İl sağlık müdürlüğüne gönderecek ve onlar da gerekli tertibat kodlarını yazacaklar. Sürücü kursu işleri herhalde bundan sonra olur, bilgisi olan varsa yardımcı olsun...

emo57

Önce uzman hekime gidip sürücü belgesi için rapor isteyeceksin. Seni il sağlık komisyonuna sevk edecekler. İl sağlık komisyonu özel donanıma dair kısıtlama kodları yazarak rapora son şeklini verecek. Sonra sürücü kursuna gidip süreci tamamlayacaksın ve ehliyetini alacaksın.

İl sağlık komisyonu sadece otomatik vitesli aracı kullanabileceğine de hükmedebilir, ille de vites kolunda bir donanım da isteyebilir. Alacağın/kullanacağın araç da buna uygun olmak zorunda.

2. el araçta zaten bir vergi avantajı yok. Ehliyetini aldıktan sonda il sağlığın istediği şartlara uygun aracı kullanabilirsin.

Üst Alt