Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet ile kullanmakta olduğumuz araçlar ehliyeti yenileyince ne olacak?

Murat_Nur_79

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba bende engelli olarak siteye yeni katıldım sizlere bir sorum olacak cevap verirseniz sevinirim şimdi benim H sınıfı sürücü olur ve özel tertibatlı raporum var 17 seneden beri bu şekilde araç kullanıyorum şuanda yine aynı şekilde aracım var ve kullanıyorum ama bu ehliyet yenileme işlemini mecbur yapacağız ehliyeti değiştirince kullandığımız özel tertibatlı araçlarımızı kullanabilecekmiyiz yoksa heyette sen bu aracı kullanamazsın derlerse ne olacak yeniden araç mı alacağız

Murat_Nur_79

H sınıfı ehliyet kaldirilali 4 sene oldu b sınıfı engelli ehliyeti veriliyor. Sizin sorunuzu il sağlık karar veriyor

Kullanırsınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Muharrem77 kardeşim onu biliyorum sorun o değil benim zaten H sınıfı ehliyetim var 2023 e kadarda geçerli ayrıca sen soruyu iyice oku anlarsın ne demek istediğimi

Son düzenleme:
Murat_Nur_79

Kullandığınız araçtaki donanımla ehliyet üzerindeki kodların eşleşmesi gerekir.

OturanBoğa
abi zaten sıkıntı orda araca göre kod vermeleri lazım bana bu aracı kullanabilecegime dair resmi belgeyi verenler kamu kurumları zaten ruhsata engelli aracı TSE onayı trafik onay vermiş 17 yıldan beri kullanabilirsin dediler şimdi noldu engelim aynı değişmedi sürekli yasanın neresinde yazıyor sol el engeli olanlar illaki otomatik vites kullanması gerek diye engelliler kullandıkları araca göre ehliyetlerini yenileyecekler demek benim haklı olduğumu gösteriyor doktorun keyfini ve egosunu tatmin etmek için değil zaten tertibatlı kullanıyoruz tertibatsız desem tamam olmaz diyebilirler haklılar biz sıfırdan ehliyet almıyoruz daha önce almışız ve yıllarca araç kullanmışız burada konu kullanabilirsin veya kullanamazsın degil kullanılan teçhizat ve tertibatların kod olarak ehliyete işlenmesidir naçizane fikrim eger illaki otomatik vites kodu verirlerse dava açacağım inş gerek kalmaz herkes kendini bilir ben otomatik vites kullanamıyorum kaç kere kaza yapacaktım çünkü ayağım alışmış debriyaj pedalına sürekli ayağım orda kaç kere debriyaj diye aniden frene basmışımdır haksızsam söyleyin bu konuda yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum

Üst Alt