Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet ile rapor arasındaki farklılık halinde ne yapılmalı?

coşkun77

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
h sınıfı ehliyet aldım. raporda otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor. ancak ehliyette özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor.
otomatik vitesli araç alsam kullanabilir miyim yoksa gene özel tertibat yaptırmam gerekiyor mu?
gerekiyorsa nasıl bir yol izlemem gerekiyor

cevap yazarsanız sevinirim

Ehliyeti o rapora karşılık mı aldınız? Öyleyse, neden raporda olmayan bir ibareyi ehliyete/dosyaya yazdılar ki!?

önce rapor aldım raporda hem özel tertibatlı araç kullanabilir ifadesi var hem de otomatik vitesli araç yazıyor parantez içinde
anlayamadım

Sizin sakatlığınız nedir? Hangi uzvunuzu kullanamıyorsunuz?

sağ elim başparmak tamamı ve 2. ve 3. parmakların yarısı kopuk elimin fonksiyonlarıda tam değil kullanıyorum ama direksiyon kavrama yeteneği zayıf

Mmmm, bu durumda en güzeli, rapora, "veya" ibaresi ekletmek olur aslında... Yani, "otomatik vitesli veya özel donanımlı" olursa, iki anlamı da kapsar... Ama bunu yaptırmak kolay değil, hastanedekiler mır mır eder...

Bu durumda özel donanımı temel almalısınız. Buna karşılık vites kolunu yüksettirerek özel donanım kapsamına giren bir aracı ÖTV ile satın alıp, MTV istisnasından da yararlanabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-ile-vergi-muafiyetli-arac-alabilirler.html

o zaman benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor otomatik vitesli araç aldığım zaman özel tertibat nasıl nerde ve neye göre yapacağım bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ederim

teşekkür ederim mesajınızı şimdi okudum

Donanım da şu:

7e132306d231374067db3de7517edee1_1268417662.jpg

donanım gelmedi mesajınız gözükmüyor bülent abi

tamam anladım son bir şey daha sorabilir miyim affınıza sığınarak. ötv ve mtv den muaf olabiliyor muyum bu şekilde teşekkür ederim

Üst Alt