Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet raporu için ücret alınması yasal mı?

aksahin

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
19.07.2010 tarihinde İstanbul Büyükçekmece Devlet Hastanesine H ehliyeti için başvuru yaptım. Benden 130 tl ücret talep ettiler
.Özürlü raporlarında herhangi bir ücret talep edilemeyeceğine dair bakanlığın yayınlamış olduğu yazıyı göstermeme rağmen ısrarla bu ücretin alınacağını bildirdiler. Ben de direk heyet odasına gittim yine aynı tavır. Başhekim yardımcısına çıktım tek bir ağızdan aynı sözler.

H sınıfı ehliyet dışında kalan diğer tüm raporlardan ücret alınmayacağını ama H sınıfı ehliyet raporu için mutlaka alınması gerektiğini ve bakanlığın bütçe ve komisyon toplantısında böyle bir karar olduğunu söylediler.

Bu uygulamanın doğruluk derecesini öğrenmek istiyorum.

Özürlülerin özel kanunlarca kendilerine tanınan haklardan yararlanabilmeleri maksadıyla almaları gereken sağlık kurulu raporlarından muayene tetkik ücretleri alınıp alınmayacağı konusunda uygulamada doğan tereddütlerin giderilmesi ve ilgili mevzuat çerçevesin de durumun açıklığa kavuşturulması için Bakanlığımızın 03.03.2004 tarih ve 2004/30 sayılı Genelgesi yayınlanmıştır.

Söz konusu Genelgenin (d) bendine göre özürlü sağlık kurulu raporu hizmet bedellerinin her hangi bir sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmayıp ödeme gücü bulunmayan özürlü vatandaşlarımızdan 28.01.2002/3654 sayılı Bakanla kurulu kararı ve 03.12.2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi uyarınca muayene, tetkik, ve rapor ücreti alınmaması gerekmemektedir.Bu çerçevede ilgilinin ödeme gücü bulunmaması durumlarında, özürlü vatandaşlarımızın beyanı esas alınmaktadır
alıntıdır.
bu şu demek oluyorki, hiçbir sosyal güvencesi olmayandan rapor ücreti alınmıyor.

Zaten diğer raporlar için sorun çıkarmıyorlar.Sadece ehliyet için olandan ücret istiyorlar.Bimere mesaj attım bakalım onlar ne diyecek.

yetkililer diyormuşki genelde insanlara,madem arac alıcak paran var o zaman bu rapor içinde katkı payı adı altında ödeme yapmalısın.

BİMER kanalıyla üstelendiğinde para alınmaması mümkün olabiliyor. Hatta, sitede yatırdığı parayı geri alan arkadaşımız bile var. Ama temül, sürücü belgesi için ücret alınması şeklinde...

Devlet hastanelerinin engellilere yaptıgı haksızlık

çok degerli arkadaşlarım sevgili site yönetimi bu konuyu burada dikkate alan olurmu bilmiyorumama...

ben h sınıfı raporu aldım 130 tl rapor parası aldılar araştırmadım alnıyor olarak düşündüm ve hemen akabinde birde ötv indirimi için rapor almaya kalktım aynı ücreti talep ettiler benden
böyle bir şey var mı sitede bazı konuları okudum araştırdım yok diyorlar

bir de benim özür oranım%45 sag ayak %20 sol bana ötv indirimi için verdikleri raporun % si ise %34 bu normal midir

bilen arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olurlarsa menmun olur sevgiler sunarım

h sınıfı ehliyet aldım iki doktora görüktüm biri beyin cerrah biride ortapedi omurilik felçliyim 35 tl ödedim.benim önceden e ehliyetim vardı,ötv den yararlanmak için rapor parası ödemedim.2 hafta önce aldım onuda bugün de araç aldım .bilgine

BİMER' e atmış olduğum mail sorgulamasında aşağıdaki döküm gözüküyor ne anlama geldiğini anlayamadım ben,anlayan varsa bi açıklama lütfen.

BaşvuruTürü GönderenKurum GöndermeTarihi Alan Kurum
Dilekçe Hakkı BİMER 19.07.2010 SAĞLIK BAKANLIĞI
Dilekçe Hakkı SAĞLIK BAKANLIĞI 19.07.2010 İSTANBUL VALİLİĞİ
Dilekçe Hakkı İSTANBUL VALİLİĞİ 19.07.2010İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Dilekçe Hakkı İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 20.07.2010 Büyükçekmece Devlet Hastanesi Başhekimliği

Sayı : B.10.0.TSH.0.14.29.00.05/ 03 / 05 / 2010 /22627

Konu : Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Ücretleri

03.03.2004 tarih ve 3539 (2004 / 30) sayılı Bakanlığımız genelgesinde; "Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik‘te de belirtilen yetkili sağlık kuruluşlarına özürlü sağlık kurulu raporu almak için başvuran vatandaşların raporlarından bağış veya evrak parası adı altında herhangi bir ücret talep edilmemesi, muayene, tetkik ve sağlık kurulu raporu işlemleri neticesinde doğan hizmet bedellerinin; 28.01.2002/3654 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ve 03.12.2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi uyarınca muayene, tetkik ve rapor ücreti alınmaması gerekmektedir.”hükmü yer almasına rağmen vatandaşlarımızdan ücret talebi olduğu konusunda Bakanlığımıza bilgi gelmektedir.
Söz konusu genelge hükümlerine titizlikle uyulması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim.

işte kanun bu fakat herşeyde olduğu gibi bundada yetkililerimiz kendi inisiyatifini kullandıkları için bir çok engellimiz sıkıntı çekmekte.

benim mailimden sonra bimer sağlık bakanlığına,sağlık bakanlığı istanbul valiliğine,istanbul valiliği il sağlık müdürlüğüne,il sağlık müdürlüğüde büyükçekmece devlet hastanesine yazı göndermişse-ki tablodan anladığım bu.Yazının metni nedir?
hiç bir açıklama yok.

Yaklaşık 2 ay önce raporu yeniledim , herhangi bir ücret alınmadı.

Herhangi bir sosyal güvenceniz varsa bildiğim kadarı ile oradan alınıyor olacaktı , değişti mi acaba ? Yani SGK'lı iseniz sgk numaranızı vermeniz yetmiyormu ?

Birde anlamadığım nokta madem bu ücret kanunidir,neden her hastanede farklı uygulama yapılıyor,100 tl-130 tl-150 tl arasında değişiklik göstergeler var?

degerli kardeşim sgk var o sorun değil ama bu ücreti ne için neden talep ediyorlar onu anlamadım

Üst Alt